|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Ceny paliw |
| Autor |
Wiadomość |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2011-10-25, 21:19
|
|
|
szkoda że jest tak ciężko wyciągnąć odszkodowanie . A oc jest obowiązkowe . \Lepiej by znowelizowali przepisy odnośnie wypłacania odszkodowań kuwy jedne ~!
ale i tak lepiej wyciągnąć z ubezpieczalni niż od kogoś co nie ubezpieczony |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-25, 22:58
|
|
|
| walek809 napisał/a: |
ale i tak lepiej wyciągnąć z ubezpieczalni niż od kogoś co nie ubezpieczony |
czemu mam placic za kogos komu nie chcialo sie isc na poczte? |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-25, 23:10
|
|
|
http://www.paliwo.zwrotoplaty.pl/skladowe.html
tu macie pi razy drzwi co się składa na cenę paliwa.
fakt jest taki jak już zauważyliście - będziemy lać bo co innego zrobić, możemy sobie ponarzekać.
nie mniej gospodarka tego kraju to jedno wielkie bagniste gówno z wetkniętym w środek patykiem. ponad 50% tego co płacimy za paliwo ściąga państwo i to jest jawne s*urwysyństwo.
| kiler600r napisał/a: |
tez mnie wkur. ceny benzolu, ale chcac miec paliwo np za 3zeta za pare lat bedziecie miec w tym kraju grecje i tez bedzie zle |
no bardzo jestem ciekaw Twojego toku myślenia. to, co nazywają 'kryzys', to chyba trochę bardziej złożone niż dochody Państwa z paliwa? obudź się. państwo doi z nas ZUS, tysiące składek, VAT 23%, akcyzy i opłaty wysokości ku*wa astronomicznej na każdym kroku - a w zamian przeciętny Kowalski dostaje gówno w papierku, gówniane płace i warunki socjalne godne pożałowania, problemy z podstawową opieką zdrowotną. i niech nikt mi nie pisze, że nie gadaj tylko rób, bo polityka to jedna wielka farsa, kolesiostwo i kumplostwo. jeśli pojawi się ktoś, kto chce coś zmienić, zostanie ud*piony na samym starcie. ustawy, uchwały, przetargi i inne gówna uchwalane są pod firmy mamy brata cioci wujka stryjka, jedno wielkie kumoterstwo i kumplostwo. na układy nie ma rady, w tym kraju zawsze dobrze będzie się żyło jedynie cwaniakom. rozejrzyjcie się, coraz bardziej zanika granica między 'biednymi' a 'bogatymi'. I nie chcę tu pitolić głodnych kawałków ani się rozczulać specjalnie. po prostu stwierdzam: 'jest chujnia' i tyle, są równi i równiejsi. |
|
|
|
 |
walek809

|
Wysłany: 2011-10-26, 08:09
|
|
|
| zeno, kumpel miał taką sytuację oczywiście najgorszy scenariusz jechał autem przez skrzyżowanie i wjechał w niego koleś chociaż kumpel miał pierwszeństwo , gościu nie dość że starym zardzewiałym kaszlakiem to bez OC i naje..ny . Nie wiem jak to się skończyło ale kumpel naprawił auto za swoją kasę . Więc z jednej strony spoko OC musowe i karanie tych c nie płacą ale czemu tak ciężko jest wyciągnąć zwrot kasy za kolizję z OC i AC tu też powinni coś zadziałać a nie być an łasce ubezpieczalni lub sądów |
|
|
|
 |
Luka_Kawa
Motocykl: Bandit 650 S
Imię: Luka
|
Wysłany: 2011-10-26, 09:35
|
|
|
Dzisiejsze ceny paliw na A4...
ON 5,44
Pb 5,38
No comments... |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-26, 09:54
|
|
|
| walek809 napisał/a: | | zeno, kumpel miał taką sytuację oczywiście najgorszy scenariusz jechał autem przez skrzyżowanie i wjechał w niego koleś ...... |
wszystko prawda tylko z drugiej strony ja place, ty placisz i sporo ludzi placi a jest czesc która nie placi bo liczy nie wiem na co? moze wlasnie na to, ze sie uda albo że jak cos sie stanie to i tak panstwo/ubezpieczalnia ich wybroni i jakos to bedzie. mnie osobiscie wkurwia takie podejscie, bo jak stac na jazde autem to powinno byc stać zaplacic te 250 na rok, zeby miec spokój i zeby inni tez mieli spokoj.
chyba nie jest ciezko zrozumiec, ze jak koles nie placi to za jego lekkomyslnosc zaplace ja i ty i reszta tych co placi skladki. podnoszenie skladek nie odbywa sie tylko dlatego, ze ubezpieczalnia chce wiecej zarobic, znaczy jasne ze chce ale swoje straty na takich ciulach/cwaniakach wciskają w większe oplaty. wszystko w tym kraju drożeje, a ludzie dają kolejny argument zeby drozyzna byla jeszcze wieksza.
dodatkowo jak piszesz robią czesto problemy przy wyplatach, chociaz akurat ja mam inne doswiadczenia.
dlatego ja jestem za podwyższeniem mandatów za brak OC, w ogóle powinna policja za kazdym razem dzwonic po holowanie, parking i jak chce odzyskac to niech placi a nie to co robią teraz pouczenie i do następnego razu. |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-26, 10:52
|
|
|
Czeladź, Pb 95.
Statoil- 5,33
Orlen- 5,35 |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2011-10-26, 11:06
|
|
|
Bytom, Shell
Pb 95 - 5.39
ON - 5.39
LPG - 2.92
Więc nie duża różnica z cenami na A4 |
|
|
|
 |
walek809

|
Wysłany: 2011-10-26, 11:54
|
|
|
BP zagórze
LPG- 2,84
ładnie tam przepłacacie za gaz w tym bytomiu |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-10-26, 15:02
|
|
|
| Ja już zakupiłem bilet całoroczny niewidoczny uprawniający mnie do przejazdu komunikacją miejską. Polecam. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-10-26, 15:13
|
|
|
| zeno napisał/a: | wszystko prawda tylko z drugiej strony ja place, ty placisz i sporo ludzi placi a jest czesc która nie placi bo liczy nie wiem na co? moze wlasnie na to, ze sie uda albo że jak cos sie stanie to i tak panstwo/ubezpieczalnia ich wybroni i jakos to bedzie. mnie osobiscie wkurwia takie podejscie, bo jak stac na jazde autem to powinno byc stać zaplacic te 250 na rok, zeby miec spokój i zeby inni tez mieli spokoj.
chyba nie jest ciezko zrozumiec, ze jak koles nie placi to za jego lekkomyslnosc zaplace ja i ty i reszta tych co placi skladki. podnoszenie skladek nie odbywa sie tylko dlatego, ze ubezpieczalnia chce wiecej zarobic, znaczy jasne ze chce ale swoje straty na takich ciulach/cwaniakach wciskają w większe oplaty. wszystko w tym kraju drożeje, a ludzie dają kolejny argument zeby drozyzna byla jeszcze wieksza.
dodatkowo jak piszesz robią czesto problemy przy wyplatach, chociaz akurat ja mam inne doswiadczenia.
dlatego ja jestem za podwyższeniem mandatów za brak OC, w ogóle powinna policja za kazdym razem dzwonic po holowanie, parking i jak chce odzyskac to niech placi a nie to co robią teraz pouczenie i do następnego razu. |
A teraz sytuacja ma chłop powiedzmy 3 dzieci robi w zakładzie który zalega z płatnościami. Z wypłatą zalegają mu za 3 miesiąc a tu mu właśnie wyszło OC. Nie ma skąd pożyczyć a do roboty dojechać musi bo chociaż hujowa i zalegają z wypłatą to ta robota jest i w końcu zapłacą. Pociągiem nie pojedzie ani PKS'em bo połączeń nie ma to wsiada i liczy, że mu się ten miesiąc uda przejeździć. Znam przypadki ludzi co nie dostali wypłat za pół roku a jeden gdzie baba rok robiła za frajer. I co uważasz, że zawsze jak kogoś stać na auto to jednocześnie stać go na opłaty. |
|
 |
walek809

|
Wysłany: 2011-10-26, 15:16
|
|
|
prezesartur, też znak takich ludzi i dziwię się ze jeszcze pracuja w takich firmach . po jakiego ...
tylko po co się jeszcze dodatkowo wprowadzać w kłopoty z prawem za taką bezmyślność , no ale realia są inne niz teoria |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-10-26, 15:34
|
|
|
| Po co? Jest trochę ludzi bez szkoły bez kwalifikacji bez doświadczenia, którym jest ciężko robotę znaleźć dlatego jak coś znajdą to się trzymają rękami i nogami. Nawet jak jest syf to liczą, że będzie lepiej. |
|
 |
kiler600r

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-10-26, 19:46
|
|
|
| TNT napisał/a: |
| kiler600r napisał/a: |
tez mnie wkur. ceny benzolu, ale chcac miec paliwo np za 3zeta za pare lat bedziecie miec w tym kraju grecje i tez bedzie zle |
no bardzo jestem ciekaw Twojego toku myślenia. to, co nazywają 'kryzys', to chyba trochę bardziej złożone niż dochody Państwa z paliwa? obudź się. państwo doi z nas ZUS, tysiące składek, VAT 23%, akcyzy i opłaty wysokości ku*wa astronomicznej na każdym kroku - a w zamian przeciętny Kowalski dostaje gówno w papierku, gówniane płace i warunki socjalne godne pożałowania, problemy z podstawową opieką zdrowotną. i niech nikt mi nie pisze, że nie gadaj tylko rób, bo polityka to jedna wielka farsa, kolesiostwo i kumplostwo. jeśli pojawi się ktoś, kto chce coś zmienić, zostanie ud*piony na samym starcie. ustawy, uchwały, przetargi i inne gówna uchwalane są pod firmy mamy brata cioci wujka stryjka, jedno wielkie kumoterstwo i kumplostwo. na układy nie ma rady, w tym kraju zawsze dobrze będzie się żyło jedynie cwaniakom. rozejrzyjcie się, coraz bardziej zanika granica między 'biednymi' a 'bogatymi'. I nie chcę tu pitolić głodnych kawałków ani się rozczulać specjalnie. po prostu stwierdzam: 'jest chujnia' i tyle, są równi i równiejsi. |
zgadzam sie z tym co mowisz, masz racje
mamy gowniana kadra zarzadzajaca <rzad>, ktory majac dochod z roznych stron <akcyzy, zusy, vaty i inne> nie umie wszystkiego pochytac
powinnismy miec lepszych ludzi tam na gorze, to oczywiste, ale ich nie ma
mamy takich, a nie innych
i teraz wyobrazcie sobie ze te barany nie wydalaja z takim budzetem jaki maja a dodatkowo jeszcze okroja ten budzet przez obnizki roznych podatkow i bedzie on jeszcze mniejszy. liczysz ze odejma sobie od ryja czy tobie?
fest temat, mozemy sobie debatowac, a i tak bedziemy lac.... |
|
|
|
 |
d1abol
czerwony dioboł
Motocykl: CBR F4i FS
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 2011-10-26, 20:11
|
|
|
ZUSowi co roku bedzie brakowalo na wyplacanie emerytur 65 mld zl. Paliwo i papierosy to jedno z glownych zrodel dochodu panstwa... Im bedzie drozej tym lepiej dla Polski jako panstwa i dla emerytow, tych przyszlych tez Obnizka podatkow? Nie ma ch**a we wsi (Jedynie VAT wroci za 2 lata do starego poziomu) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |