Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
BP - Motocyklista to potencjalny złodziej?
Autor Wiadomość
Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-29, 23:45   

kamil1983 napisał/a:
bardzo ciekawy temat.. ja osobiscie sciagam kask.. dla mnie to normalne, i jak stoi moje moto na nozce.. to wtedy leje, nie slyszalem zeby ktos tankowal siedzac na moto :) widocznie scigacze robia to inaczej..

A jak zatankować pod korek, trzymając moto na kosie?

tazzman 

Motocykl: speedtirple, exc400
Imię: mac
Wysłany: 2012-08-30, 07:31   Re: BP - Motocyklista to potencjalny złodziej?

w czym macie problem???

zsiąść, postawić na stopce, ściągnąć kask... Przecież i tak trzeba się rozpiąć żeby wyciągnąć kasę lub kartę....

To, że jest kilka chamskich stacji, które każą zostawić zaliczkę na tankowanie to inna kwestia - tam po prostu nie tankować i można złożyć na nich skargę w centralach...

Ale, to że zsiadamy i ściągamy kask, to chyba nie taki problem?? Z auta też nie wysiadacie jak tankujecie???

Do sprzedania z KTM 2007 SXF250 silnik, wahacz, półka, elektryka i trochę innych gratów.

street_angel 

Motocykl: xxx
Imię: xxx
Wysłany: 2012-08-30, 07:36   

a taki problem ze ściągnięciem kasku mam że mam bryle ;)

i nie chce mi się ściągać wszystkiego a kase mam zawsze w kieszeni w spodniach :P

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2012-08-30, 08:06   

Oj, tam zaraz nie chce zsiadać. Tankuję po korek więc trzymam moto prosto, stopkę wyciągam bo po tankowaniu mogę spokojnie postawić moto bez wywrotki, bo to się pewnie gościowi przytrafiło, zapomniał o stopce i wywalił moto. Jeśli jest problem, że nie schodzę od strony pracowników to jeden jest proszony do pomocy. Kask ściągam po tankowaniu lub przed jeśli jest gdzie położyć. I nie jest żadnym problemem dostosować się do zaleceń obsługi oczywiście jeśli nie są beznadziejnie głupie, skoro taki mają prikaz z góry. Ich też trzeba zrozumieć, zwłaszcza jak są tępieni za ucieczki i inne błędy tankujących np. takie jak ten motocyklista co moto wywalił.
Ostatnio zmieniony przez soprano 2012-08-30, 08:22, w całości zmieniany 1 raz  

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2012-08-30, 08:10   

Taaaaakkkkk................temat jest na prawde bardzo poważny. Proponuje założyć nowy , równie problematyczny. Np , czy sikajac pod drzewem powinno się trzymać "wacka", w prawym czy lewym ręku i kiedy jest wygodniej.

soprano 
WIEWIÓRA

Wysłany: 2012-08-30, 08:12   

Nie zgadzam się my jako dziewczyny nie mamy możliwości wypowiadania się i to już jest dyskryminacja o!!!

Cris 
call me snake...

Wysłany: 2012-08-30, 08:20   

Ok , rozumiem. W takim razie wrzucajcie pomysły " drastycznych lub śmiertelnie poważnych tematów" , następnie będziemy trzepac piane przez min 4 strony a jak przyjdzie co do.czego to każdy zrobi to co mu każe obsługa :>

soprano 
WIEWIÓRA

Wysłany: 2012-08-30, 08:21   

Cris napisał/a:
przyjdzie co do.czego to każdy zrobi to co mu każe obsługa

Ha! I tym powinniśmy zakończyć dywagacje na ten temat...............

elemeledudek 

Motocykl: Tiger 800
Imię: Marcin
Wysłany: 2012-08-30, 08:55   

A Cris znowu ironizuje :)
Temat jak bumerang wraca praktycznie co roku i pewnie wracał będzie. Takie czasy że ludzie kradną a potem ktoś inny ma nieprzyjemności.
Choć przyznać musze że jak długo jeżdże tak mnie taka sytuacja nie spotkała, a nigdy przed tankowaniem nie ściagam ksku (otwartego) i nigdy jeszcze nie zsiadłem z motocykla bo zawsze sie staram upchnąć jak najwięcej paliwa. Tak już mam, boje się że mi braknie :)

Cris 
call me snake...

Wysłany: 2012-08-30, 09:15   

Melek, jak tu nie ironizowac. Dobra. Zatrzymujesz się przy dustrybutorze , nie sciagniesz kasku , zalejesz po sam korek. I co wtedy ? Zapinasz 1-ke i podjezdzasz pod kase zapłacić bo zsiadanie z motocykla nie licuje z obrazem tzw. "prawdziwego motocyklisty" któremu benzyna płynie w żyłach i kładzie lache na cały przemysł rafineryjny ? Ironizuje bo dywagacje 4 stronicowe na tak błachy temat sa dla mnie śmieszne.

elemeledudek 

Motocykl: Tiger 800
Imię: Marcin
Wysłany: 2012-08-30, 09:37   

Oj tam, a bo to pierszy raz na tym forum widzisz kilka stron w temacie nie szczególnie absorbującym?
A jeśli idzie o to co robie dalej, to najczęściej zamykam bak i przepycham moto na miejsce parkingowe bo i tak wtedy robi się któtką przerwę w trasie.

procek225 

Motocykl: niebieski :)
Imię: Tomek
Wysłany: 2012-08-30, 19:59   

zeno napisał/a:
bylem swiadkiem jak kozak z plakietami wywalił swoja wychromowaną Suzi na bok podczas tankowania, nie wiem jak to zrobil i co majstrowal.

zapomniał postawić na stopce i zsiadł pewnie ;) słyszałem już o takich przypadkach

Butan 

Motocykl: Yamaha Special
Imię: Grzegorz
Wysłany: 2012-08-30, 20:17   

soprano, nie wiem czy zauważyłaś że kiedy tankowałaś w kasku (jak wracaliśmy ze skamieniałego miasta ) to wyjeżdżający radiowóz przystanął i mocno się Tobie przyglądali :D Myśleli że zarobią na premię a tu kicha :D

T_rex 

Motocykl: mam
Imię: Piotr
Wysłany: 2012-08-30, 20:48   

Temat odżył jakby był środek zimy, wszyscy leją pod korek , a dzisiaj w Ojcowie to az 3 moto widziałem/+1 zaparkowany/ , ...przy takiej pogodzie :>

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-30, 23:55   

T_rex napisał/a:
Temat odżył jakby był środek zimy, ....

ok.
podbijam

Odpowiedz do tematu