|
BP - Motocyklista to potencjalny złodziej? |
| Autor |
Wiadomość |
rufus

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
|
Wysłany: 2012-04-22, 15:28
|
|
|
| Kasku nigdy nie sciagam , na szczescie u mnie jakos narazie nie robia problemow . |
|
|
|
 |
Kamyk
Motocykl: Fazer, tyle, że goły:)
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2012-04-22, 16:00
|
|
|
Na każdym shellu jest odgórny przepis o blokowaniu dystrybutora jeśli nie zsiądziesz z motocykla. Nawet przy kasie są takie ulotki, że chodzi o nasze bezpieczeństwo iskry idt... Zawsze ściągam kask i rękawice kiedy tankuje(nigdy nie zsiadam z motocykla bo leję pod korek a tak jest łatwiej) kiedyś spotkała mnie miła rozmowa na shellu(na którym od lat tankuję samochód i motocykl kierowniczka to moja koleżanka aż tu pewnego dnia sytuacja że dystrybutor zablokowany i nic nie leci... no to grzecznie się udaję do kasjerki o co chodzi a ta wtedy wyskakuje mi z ich piękną ulotką... no więc grzecznie jej przekazałem co mnie ich ulotki obchodzą i żeby pozdrowiła kierowniczkę . Pomogło dziewczyna była nowa a ja dalej nie mam problemów. Swoją drogą ktoś kiedyś doprowadził do takich a nie innych sytuacji. Będąc kasjerem jeśli to ja miałbym płacić za sytuację kradzieży to pewnie też bym blokował dystrybutory dla siedzących w kasku na motocyklu podczas taknkowania. |
_________________ ale po co? |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2012-04-22, 17:37
|
|
|
| cybek1984 napisał/a: | | ja zawsze kask sciagam, nie wiem moze mi tak kultura nakazuje... |
Rozbiesz się do majtek koło dystrybutora, to może Cie do ministerstwa kultury wezmą
Są miejsca ,ze kultura wymaga ściągnięcia kasku np kino , kościół ...ale na cpn? tym bardziej ,że kolega pisał że miał szczękę podniesioną do góry, czyli cała twarz widać, chyba że przy ewentulanej kradzieży paliwa najlepiej odszukać człowieka po układzie włosów z tyłu głowy ?
Co wy z tym tankowaniem pod korek , wszyscy maja customy i baki po 10litrów? |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2012-04-22, 17:40
|
|
|
| T_rex, ja mam 15 litrowy i męczące jest takie ciągłe tankowanie, a prawda taka, że ściągnięcie kasku typu integral jak dla mnie to konieczność a reszta czyli szczękowe i odkryte no cóż jak komu wygodnie. |
|
|
|
 |
Fala.

Motocykl: XX
Imię: Paweł
Wiek: 42 Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 178 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2012-04-22, 19:46
|
|
|
Ja teraz bardzo często tankuje na BP na Zagórzu, zawsze ściągam kask i rękawice, ale nigdy nie spotkała mnie sytuacja żęby kazali zsiadać z moto |
|
 |
emarius

Motocykl: el'Bandito 1.2
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 2012-04-22, 20:05
|
|
|
Dziś na bliskiej zablokowano mi dystrybutor (stałem obok moto, ale w kasku). Kiedyś z takim czymś spotkałem sie na shell'u.
Mnie to trochę irytuje. |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2012-04-22, 20:06
|
|
|
| emarius, a zapłata za uciekiniera chyba bardziej by Cię irytowała tak sobie myślę ......... |
|
|
|
 |
dawid1488
80's
Motocykl: gsr 600
Imię: Józa
|
Wysłany: 2012-04-22, 20:19
|
|
|
ja dzisiaj miałem taką sytuacje że podjeżdżam do dystrybutora na BP chce nalać a tu sucho,myśle czy co (kask,kominiarke miałem ściągnietę) kulam sie poleku do innego dystrybutora to samo dopiero jak zacząłem zsiadać i popatrzałem na kolesia przy kasie to zaczął mi machać że mi odblokował dystrybutor i moge nalać,na shell'u czegoś takiego jeszcze nie spotkałem żeby blokowali dystrubutor.Ściągnięcie kasku,kominiarki i rękawic nie jest problemem jakimś dla mnie przy tankowaniu a z motocykla nigdy nie zsiadam jak tankuje,jak pani w kasie ma jakiś problem ze nie zsiadłem to mówie że nie widziałem oznakowania i tyle.
Kolejnym razem powstrzymaj się od bluźnierstw... Ab. |
|
 |
street_angel
Motocykl: xxx
Imię: xxx
|
Wysłany: 2012-04-22, 20:22
|
|
|
nie ma to jak stacja pod nosem
a po zatem na innych też jakoś nigdy nie miałam problemu |
|
|
|
 |
street_angel
Motocykl: xxx
Imię: xxx
|
Wysłany: 2012-04-22, 20:26
|
|
|
Rider --> se nie pozwalaj, bo ta ERka Ci jeszcze dupe obrobi |
|
|
|
 |
dawid1488
80's
Motocykl: gsr 600
Imię: Józa
|
Wysłany: 2012-04-22, 20:28
|
|
|
jeszcze była by siara gdyby zgasł przy ucieczce,nic ino ciepnąć moto i pitać pieszo |
|
 |
mendelmax

Motocykl: Kawasaki KLE 500
Imię: Maciek
|
Wysłany: 2012-04-22, 22:17
|
|
|
Jakkolwiek też ściągam zwykle kask dla swej własnej wygody, to jeśli się śpieszę, jako okularnik zajmuje mi to trochę czasu. Nie da się integrala zdjąć z okularami na nosie, a wsadzenie okularów do kasku mając na głowie kominiarkę też nie jest takie proste. Więc w tym momencie irytacja na takie zasady w pełnie uzasadniona.
Przepis może dziwny, ale ogólnie biorąc- ja się im nie dziwię. Dla motocyklisty oddalenie się to kilka sekund i już jest się poza polem widzenia. |
| Ostatnio zmieniony przez mendelmax 2012-04-22, 22:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
emarius

Motocykl: el'Bandito 1.2
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 2012-04-22, 22:38
|
|
|
| soprano napisał/a: | | emarius, a zapłata za uciekiniera chyba bardziej by Cię irytowała tak sobie myślę ......... |
Przecież mają kamery. Tablica rej. jest widoczna.
A ile można do moto nalać? 15-20 litrów?
Jak ktoś chce buchnąć paliwo to podjedzie starym mondziakiem, albo paskiem, zatankuje pasażer w czapce i okularach ponad 60litrów i tyle.
Na auchan w sosnowcu czasem tankuję. Nie muszę schodzić z moto, ściągać rękawic, okularów, kasku, kominiarki.... |
|
|
|
 |
Drzewo
Drzewo
Motocykl: HH919
Imię: Dawid
|
Wysłany: 2012-04-22, 23:38
|
|
|
Nie macie większych problemów? Jak idę płacić to przecież muszę zejść z moto, więc nie wiem co to za afera jest?
Ciekaw jestem czy wszyscy tutaj wypowiadający się zostawiacie swoje samochody otwarte na parkingu, bo przecież 99% ludzi nie kradnie, a tych "złych" jest tylko 1%. |
_________________ http://www.moto-opinie.info/ - opinie na temat kurtek, kasków, opon i akcesoriów motocyklowych. |
|
|
|
 |
Trollsky

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 484 Skąd: Z piwnicy
|
Wysłany: 2012-04-23, 09:09
|
|
|
ja tam zawsze kask na stacji sciagam zeby przewietrzyc gębe.
paru cwaniaków ukradło pełny bak zupy wiec jest wzmozona czujnosc - nie róbcie teorii spiskowej |
_________________ www.trollsky.com
http://www.youtube.com/user/Trollskyy?feature=mhee |
| Ostatnio zmieniony przez Trollsky 2012-04-23, 09:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|