Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
SUZUKI SV 650
Autor Wiadomość
Gatuzo 
Carpe diem...

Motocykl: Suzuki SV650s
Imię: Karol
Wysłany: 2010-12-24, 13:39   

SV-ka to wspaniały motorek. Wsiadłem na niego nie mając żadnego doświadczenia. Od razu po zdanym egzaminie. Wcześniej szwagier dał mi się przejechać dosłownie 30metrów na sprzęgle. SV prowadzi się jak rower. W mieście jest zwinna i stabilna a i na winklach daje radę. Polecam. Jeden sezon za mną. Jedynie jak jadę w dłuższe trasy to muszę kilka przystanków robić. Pozycja jest trochę męcząca ale da się wytrzymać. Motorek ma swój urok i jest ekonomiczny. Jednym słowem BAJKA :)

XeTaR 

Motocykl: Suzuki SV1000S
Imię: Andrzej
Wysłany: 2011-02-24, 22:00   

MOje zdanie co DO sv . Mam sv 1000s z paroma przeróbkami po założeniu prostej kierownicy zrobiło sie całkiem wygodnie została jeszcze przeróbka sierdzenia na całą kanapę pewnie w mari moto . Ogólnie używam go jako turystyka ale że mam power comander 3 to sie próbowałem z kilkoma sprzętami od dołu większość motocykli niema szans wystarczy przeciągnąć 2 bieg od samego dołu (praktycznie pomijając pierwszy tylko żeby ruszyć) a ogólnie to wynik był taki że najbliżej porównania było cbr 954 idą dosłownie łeb w łeb . A jesli chodzi o dzwięk niema nic piekniejszego jak V na sportowych wydehach

matszw 

Motocykl: Z1000
Imię: Mateusz
Wysłany: 2011-04-26, 13:32   

Jeżdżę SV drugi sezon i nie zawodzi mnie pod żadnym względem, jest ekonomiczna, typowo turystyczna trasa ok. 5,3l/100km, przy pałowaniu nie udało mi się dojść do 7l/100km. Winkle wyrabia fajnie, a pomimo tylko 70 koni w stajni fajnie zapierdala. Bieżące czynności obsługowo-kontrolne są banalnie proste i ja, który nigdy zielonego pojęcia o naprawie motorka nie miałem, sam sobie większość rzeczy robię przy niej. Oczywiście poza tymi, które wymagają już jakichś narzędzi konkretnych albo technicznej wiedzy.

Sliwka 

Motocykl: Suzuki SV 650S
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-05-16, 09:32   

Witam kupilem Sv650s miesiąc temu bardzo jestem z niego zadowolony. Planuje wyskoczyć nad morze. Jak na takiej trasie wrażenia z jazdy? planuje zakupić Tankbag i materiałowe sakwy. co o tym sądzicie?

matszw 

Wysłany: 2011-05-16, 09:52   

Przed wyjazdem pojeździj trochę tras, bo gwarantuję Ci, że jeżeli tego nie zrobisz, a jakimś cudem dojedziesz bez bólu nad morze to na drugi dzień będziesz potrzebował twardego łoża :P Ogólnie pozycja na SV należy do tych do których trzeba się przyzwyczaić. Ja z każdym rozpoczynającym się sezonem mam bóle w łapach i odcinku lędźwiowym kręgosłupa. Tydzień jeżdżenia i przechodzi.

Sliwka 

Wysłany: 2011-05-16, 21:01   

do 23 lipca mam czas zeby sie rozjeździć. Ale jak nie ja to kto tam dojedzie za mnie?! :D a jak mam kolejny raz jechac nad morze samochodem to wole nawet nie ruszac z domu

Kuba_Rozpruwacz 

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
Wysłany: 2011-05-20, 08:25   

Sliwka napisał/a:
Planuje wyskoczyć nad morze. Jak na takiej trasie wrażenia z jazdy?

planuje zakupić Tankbag i materiałowe sakwy. co o tym sądzicie?

Jest na forum kilka osób na SVkach co takie i podobne trasy robiły więc się dziwie że jeszcze odpowiedź nie padła ale domyślam się że to dobry pomysł. Od kilku sezonów obserwuje SVRidera ;) jak pomyka A4 od strony Gliwic w stronę Katowic niebieską SV, może nawet kolega z forum ?? ? jeśli tak to niech się odezwie bo - on właśnie ma cały stelaż pod bagaże i o ile dobrze pamiętam także tankbaga i prezentuje się to całkiem nieźle. Wg producenta SV to sportowa maszyna, a tak ubrana wygląda jak turystyk ;) Słyszałem nawet że z Tankbagiem można się na nim położyć i jedzie się znacznie lżej. :)

Sliwka 

Wysłany: 2011-05-20, 09:52   

Dzieki za pomoc. poszukam SVRidera mysle ze udzieli kilka wskazówek B)

Kuba_Rozpruwacz 

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
Wysłany: 2011-05-20, 12:20   

eee...hmmm.... SVRider tak określiłem bardziej i generalnie jeźdźca SVki, to że przy okazji tego którego widuje na SV ale mimo wszystko w myśl zasady że każdy z nas jest SVRiderem ;) konkretnego użytkownika nie kojarzę baa... nawet nie wiedziałem że jest taki :) Zresztą SV pikną machiną jest ale ludzi którzy chcieliby zafixować swojego nicka z maszyną "rozwojową" jest raczej niewiele więc myślę że łatwo będzie go odnaleźć :)

Nie mniej jednak jeśli to przeczyta SVRider z kuframi lub ktoś o nicku SVRider niech się zgłosi :) hehe

Robs85 

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wysłany: 2011-05-20, 12:35   

Na dłuższych trasach tyłek boli , ale to kwestia przyzwyczajenia ;) , dasz rade bez problema :)

slusar_o2 

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
Wysłany: 2011-05-21, 03:06   

to zależy od dnia :P Raz z Poznania wracałem na raz do domu i czułem się świetnie, a innym razem ledwo do Wisły dojechałem i myślałem że umrę. Ale fakt faktem siedzenie wygodne jakoś super nie jest,

http://www.bikepics.com/members/slusar_o2/

wojteq87 

Motocykl: sv650
Imię: Wojtek
Wysłany: 2012-04-15, 15:30   sv 650s

Witam
Ja nawijam pierwsze km na SVce i troche nadgarstki bola, pozycja jest inna niz na xj600 ale mysle ze przywykne ;) silnik pieknie idzie z dolu V! :)

rufus 

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
Wysłany: 2012-04-15, 15:42   

NA SV 1000 S strzelilem 1300 km na raz . S-klasa to to nie jest ale da sie .

Brojler 

Motocykl: Honda
Imię: Michał
Wysłany: 2012-04-15, 17:58   Re: sv 650s

wojteq87 napisał/a:
Witam
Ja nawijam pierwsze km na SVce i troche nadgarstki bola

Złą masz pozycję na motocyklu zatem.

matszw 

Wysłany: 2012-04-15, 20:32   

Jak można w ogóle próbować porównać pozycję na SV a na XJ600, to dwa całkiem inne motocykle, jeden zalatuje na sporta, drugi na turystę...

Odpowiedz do tematu