Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Suzuki GSXR
Autor Wiadomość
tomektychy 

Motocykl: GSX-R 750 K6
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-04-22, 19:37   

mógły mi ktoś napisać ile pali gsxr 750 k5? jak ma się to do RR?:) w moim temacie jakoś nikt nie chce odpisać:P

ElectroOne 
People can fly

Motocykl: GSX-R 1000 K9
Imię: Arek
Wysłany: 2011-04-22, 20:02   

Pali tyle ile zatankujesz. A tak serio nie będzie palił więcej jak RR, czyli ok 6l/100km. Jakoś nigdy nie zastanawiałem się nad tym ile pali motocykl. Pewnie dlatego, że nie jest moim podstawowym środkiem transportu a hobby.

tomektychy 

Motocykl: GSX-R 750 K6
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-04-22, 20:32   

zastanawiałem się które moto więcej ogólnie ma większy apetyt na wachę....wiadomo zależy jak się kręci ale przy normalnej jeździe palą podobnie?

d1abol 
czerwony dioboł

Motocykl: CBR F4i FS
Imię: Mateusz
Wysłany: 2011-04-23, 01:49   

ElectroOne napisał/a:
Pali tyle ile zatankujesz. A tak serio nie będzie palił więcej jak RR, czyli ok 6l/100km. Jakoś nigdy nie zastanawiałem się nad tym ile pali motocykl. Pewnie dlatego, że nie jest moim podstawowym środkiem transportu a hobby.

Lol, prosze Cie :D Mojej F4i ostatnio rezerwka stuknela po dokladnie 182 km, a jakos specjalnie nie szalalem (bak 17 litrow). Zeby zejsc do 6 litrow RR-ka (GIXEm to chyba w ogole) to musialbys nie przekraczac 110 km/h i nie kredcic silnika do wiecej jak 6-7 tys obrotow. Zaloze sie o co chcesz, ze bedziesz mial problem zejsc poniezej 7 litrow przy tych sprzetach ;)

vegaamen 

Motocykl: brak
Imię: mam
Wysłany: 2011-04-23, 07:49   

Moj GSX-R 750 K2 ok 7,2-7,5 litra na trasie przy predkosciach odpowiednich do tego motocykla.

ElectroOne 
People can fly

Wysłany: 2011-04-23, 10:00   

http://www.scigacz.pl/Suzuki,GSX-R,750,1164.html

diobol 

Motocykl: Fireblade
Imię: Mariusz
Wysłany: 2011-04-26, 10:10   

ja ostatnio dość często jeżdżę z litrami to mogę coś więcej napisać. Dla przykładu kilka 1000rr w tej samej trasie paliły dokładnie tyle samo czyli w granicach +/- 7,5l. Wynik ten zależy głównie od średniej prędkości i częstotliwości jazdy po mieście ale w takim trybie mieszanym czyli raz czerwone obroty raz 6-ty bieg i 5tyś raz trasa, raz czerwone światło - to spali ci na bank w granicach 7,5. Jednak generalnie przy takim spalaniu można "polatać". GSX-r 1000 w warunkach mieszanych potrafi spalić trochę mniej, takie mam odczucia.

Co do dłuższych tras po za miastem to litr spali dużo mniej jak 600 - szczególnie jeśli w grupie jadą 600tki i 1000ce bo wtedy 600tki żeby nadążyć muszą wyżej kręcić. 1000rr i gsxr-1000 jadąc na trasie technicznej, krętej a na prostych nie przekraczając 5 tyś (ok 140 na 6tym biegu) wszystkim wyszło spalanie ok 5,7-6l a i tak myślę że jakby ktoś się uparł to zejdzie niżej ale wtedy nadgarstki na pewno spuchną ;) . Dla przykładu w tej samej trasie i tempie 600tka spaliła w granicach 7-7,5.

1000rr w mieście pali ok 8,5 podobnie też pali przy wysokich obrotach, i częstych próbach osiągnięcia v-max to też wychodzi ponad 8.

hubii 

Motocykl: Był: F4i, Jest: Gsx-r 600 K7
Imię: Hubert
Wysłany: 2011-04-28, 22:25   

Sorki ze w tym temacie ale tez dotyczy GSXR.

Jutro jadę obejrzeć 2 sztuki k7 600. Możecie doradzić na co szczególnie zwrócić uwagę w tych modelach??

Jeden z nich jest po slizgu i miał klejone boczne owiewki, dekle nie ruszone.

Drugi podobno bez zadnej nawet przewrotki na parkingu.

ElectroOne 
People can fly

Wysłany: 2011-04-28, 23:13   

Sprawdź to co normalnie byś sprawdzał. To stosunkowo nowe motocykle i nie sądzę żeby było coś zużyte oprócz opon i ewentualnie napędu. Zwróć uwagę na ograniczniki skrętu na dolnej półce, na główkę ramy czy nie jest pęknięta, na lagi czy gdzieś nie roszą, podczas jazdy zobacz czy motocykla nie ściąga na żadną ze stron. Sprawdź czy nie brakuje jakichś śrub i kołków lub czy nie różnią się od siebie (lewa/prawa strona), czy nie brakuje jakichś elementów typu wypełnienia owiewek, ciężarki na kierownicy, zobacz jak zachowuje się przy hamowaniu czy coś nie stuka i nie puka. Moto oglądaj przy świetle dziennym (nigdy przy latarce czy w garażu przy sztucznym świetle). Nic więcej nie przychodzi mi do głowy na teraz.

hubii 

Wysłany: 2011-04-29, 23:43   

No i stałem się szczęśliwym posiadaczem suzi gsxr 600 k7 :)
Coś pięknego, jest niemal w idealnym stanie. Lekko głowka ramy bije przy wolnych predkosiach ale udalo mi sie zejsc z ceny. Jutro wrzuce fotki mojej małej.

Electro mam jeszcze pytanie. Mam guzik "mode" przy rolgazie. Czy to jest sterowanie mapą silnika?? myslalem ze to jest dopiero w k8?? Kiedy mozna zmieniac te tryby pracy? cos tam klikałęm ale na wyswietlaczy nic sie nie zmieniało. Jak to z tym jest?

ElectroOne 
People can fly

Wysłany: 2011-04-30, 10:26   

Zmienne mapy zapłonu w 600cc pojawiły się dopiero w modelu K8. W K6 nie miałem na pewno. W 1000K7 mam zmienne mapy. Patrzyłem też do instrukcji obsługi 600K7 i 750K7 - nie ma tam zmian map zapłonu.

hubii 

Wysłany: 2011-05-03, 18:56   

W załączniku moja Suzi.

Wkurzają mnie jeszcze manetki, są plastikowe i ślizgają się w rękawicy :( , zmienie je na harrisa? co myslicie?

[ Dodano: 2011-05-03, 20:07 ]
Mozecie mi powiedzieć co to za wynalazek ta kierownica (zdjęcia)??

I jedna rzecz mnie jeszcze niepokoi, na jednym ze zdjęć zaznaczone czerwonym kółkiem!. Na zdjęciu wygląda to jakoś groźniej, gołym okiem jest ledwo widoczne, pod palcem nie czuć żadnych nierówności, kumpel mi to sprawdzał i stwierdził że nie jest to zaden spaw. Ale jednak mnie to niepokoi ;/ ??

ElectroOne 
People can fly

Wysłany: 2011-05-03, 20:33   

To zaznaczone tym kółkiem to normalna rzecz więc nie ma się czym przejmować. Wygląda mi na motocykl sprowadzony z USA sądząc po malowaniu, więc pewnie nie będzie miał SAIS'a. Kierownica fajna akcesoryjna. Co do manetek osobiście nie podobają mi się Harrisa. Wolałbym kupić oryginalne czarne. Prawdopodobnie przy ich zmianie będzie czekać Cię dokupienie obciążników na końce kierownicy. Sprawdź w firmie Womet Tech. Próbowałeś kombinować coś z tymi zmianami trybu pracy silnika? Przegrzebałem Cały net i nigdzie nie znalazłem wzmianki żeby 600K7 miało zmienne mapy. Może gość miał do tego podpięty power commander albo było coś kombinowane... Mapy zmienia się w następujący sposób. Przekręcasz kluczyk, włączasz przełącznik rozrusznika (ten czerwony) i przytrzymujesz przycisk mode.
Ostatnio zmieniony przez ElectroOne 2011-05-03, 20:51, w całości zmieniany 1 raz  
Profil Facebook

hubii 

Wysłany: 2011-05-03, 20:46   

Tak, moto było sprowadzone z USA w 2010. Wczoraj rozkreciłem go ile się dało i zajrzałem w każdą dziure :D naprawdę nie ma się do czego przyczepić, moto lezało na lewym boku (lezalo ale bez slizgu) to moge powiedziec napewno poniewaz po tej stronie ma lekko pogniecioną chłodnice, oraz zakrzywioną nóżkę hamulca i zarysowany tłumik na samym końcu.

Co do map silnika to te włączniki zostały zapewne wymienione razem z tą kierownicą ponieważ przestawianie trybów nic nie zmienia, wyświetlacz również nic nie pokazuje :) Wkurzają mnie ta przełączniki/rolgaz bo nie da się dobrze dokręcić do kierownicy. Jak odkreca się manetkę mocniej agresywniej to "całość" również się przekręca i co chwile trzeba poprawiać. Zakupię nowe manetki i końcówki i dam jakieś podkładki żeby się tak nie działo.

Coraz bardziej bije główka ramy, dzisiaj zaczęło mnie to już wk.... zamówiłem łożyska stożkowe (200 PLN) a w piątek jestem umowiony w pobliskim serwisie na wymiane (100 PLN)

w weekend (za 2 tygodnie) ma być 25 st :) będe pewnie w katowicach. Jakiś trip i browar? kto chętny? :)

ElectroOne 
People can fly

Wysłany: 2011-05-03, 20:55   

Skoro ma lekko zakrzywioną nóżkę hamulca i zarysowany tłumik to leżał na prawej a nie na lewej stronie :P . Główka bić może od jazdy na gumie. Wymienisz łożyska i powinno być po kłopocie. Gratulacje zakupu.

Odpowiedz do tematu