|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Nareszcie jest! |
| Autor |
Wiadomość |
LEŚNICZY
MACANT TEMATU

Motocykl: przeważnie zmazane
Imię: Łukasz
|
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2012-01-21, 16:21
|
|
|
| Rafał1980 napisał/a: | | greenmack napisał/a: | | nawet gebelsy pokazali im ze to tylko ''produkt masowy'' i ich miejsce juz od paru lat jest raczej z tyłu stawki i tylko czekac jak chinole im pokażą ze mogą robic lepsze motocykle... |
Dzisiaj idę na impreze zdradź mi proszę gdzie kupujesz tak dobry towar |
a no widzisz dają takie w salonach BMW,dukatach, ktm ,piaggio i jeszcze sie pare innych znajdziesz jak dobrze poszukasz....
jak chcesz moge ci dokladnie opisac jakie modele w jakich dziedzinach pokazały japonskim sprzetom gdzie ich miejsce ale wątpie ze to dotrze do Ciebie bo to takie polskie '' NIE I CHUJ'' |
|
|
|
 |
Rafał1980
Kuba rozpruwacz

Motocykl: Kolorowy Blady
Imię: Rafał
|
Wysłany: 2012-01-21, 16:33
|
|
|
Co do BMW 1000RR to się zgodzę , że maszynka jest ok ,ale co do porównania japonii z włoszczyzną to mam inne zdanie niż Ty.Sam zresztą napisałeś , że każdy ma swoje zdanie na temat motocykli.Dlaczego te super włoskie sprzęty są zlewane sikiem prostym przez większość klientów Chyba mi nie wmówisz ,że na 100 motonitów 98 jest głupich , bo wybiera japońce ,a 2 jest mądrych gdyż lata na o niebo lepszych włoskich sprzętach..... |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2012-01-21, 16:47
|
|
|
| greenmack napisał/a: | | jak chcesz moge ci dokladnie opisac jakie modele w jakich dziedzinach pokazały japonskim sprzetom gdzie ich miejsce |
Czekam na takiego posta. Tylko nie pisz mi nigdzie o Buellu bo w tej kwestii nie uwierzę że ta marka zrobiła coś co pobiło dżapsa. |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2012-01-21, 17:03
|
|
|
| Rafał1980 napisał/a: | Co do BMW 1000RR to się zgodzę , że maszynka jest ok ,ale co do porównania japonii z włoszczyzną to mam inne zdanie niż Ty.Sam zresztą napisałeś , że każdy ma swoje zdanie na temat motocykli.Dlaczego te super włoskie sprzęty są zlewane sikiem prostym przez większość klientów Chyba mi nie wmówisz ,że na 100 motonitów 98 jest głupich , bo wybiera japońce ,a 2 jest mądrych gdyż lata na o niebo lepszych włoskich sprzętach..... |
ale to TY i wiele innych uwaza ze ''TYLKO '' japonia. Ja uwazam ze sa dobre i zle motocykle czy to w japoni czy usa, niemczech czy z wlach. Bardzo zadko spotyka sie ze ktos kto ma inny motocykl niz wlasnie japonski tak bardzo broni tych motocykli i jest tak zamkniety na cos innego,nie wiem czy to wynika z jakiegos komplesku czy moze jeszcze cos innego...
a niestety od ostatnich 10 lat japonia coraz bardziej odstaje czy to technologicznie,jakosciowo bo stylistycznie zawsze byli 100 lat za arabami, do tego jak dodasz sobie bardzo ubogie wyposazenie to wyjdzie ze chinole są tuz tuz bo juz tam czasem dają stalowe oploty......
a co do 1000rr jest to tylko jeden z wielu a ze jest to chyba najbardziej popularna klasa w naszym zacofanym kraju to tak o tym glosno....
tak aby ci troche naswietlic temat to popatrz na firmy
ktm-w dziedzinie off road chyba zrobili juz wszystko ( wersje exc-f) do tego husa i huski
bmw-superspoty,''srednia'' i ''ciezka'' turystyka offroad jak i typowo asfaltowa do tego dodaj sobie o wiele bardziej oszczedne silniki niz w japoni pod wzgledem spalania
dukat- turystyka, sporty zawsze kładły japonie na plecy pod wzgledem prowadzenia( silniki były srednie ale ostatnio ogromna poprawa i juz przewyzszają japonie)
itd itp
pozostają tylko tanie motocykle jak gsx,gs, hornety i temu podobne ale mysle ze to potrwa jeszcze tylko troche bo nie tylko EU ostrzy sobie zeby na ten segment.
a co do zlewania sikiem prostym to bardzo szybko Ci odpowiem czemu tak jest:
popatrz sobie na kraje EU te bardziej na zachod. Dalej twierdzisz ze tam japonie kupuje 98 na 100 klientow?? Tam kolego ludzie cenią sobie jakosc i mogą za nia zapłacic troche wiecej niz za japonie (roznica w cenach juz sie zaciera i nie jest tak jak kiedys,nawet nowego HD kupisz juz za 30tys) a w krajach takich jak polska,ukraina,rusy,bialorus jest jak jest , liczy sie litr miedzy nogami i rwanie panien z liceum na znaczek R1 przywieziony za pare tys zł z jakiegos dzwona do tego dodaj sobie mase czesci przywiezionych z rozbitkow ( ta slynna japonska dostepnosc czesci heh ) i wychodzi taka chujnia jaką mamy na naszym rynku.
[ Dodano: 2012-01-21, 17:07 ]
| Brosik napisał/a: | | Czekam na takiego posta. Tylko nie pisz mi nigdzie o Buellu bo w tej kwestii nie uwierzę że ta marka zrobiła coś co pobiło dżapsa. |
to popatrz sobie na liste patentow buella a potem popatrz kto z nich teraz korzysta a ze HD sie na nich wypielo to juz calkiem inna bajka. |
| Ostatnio zmieniony przez greenmack 2012-01-21, 17:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-01-21, 17:09
|
|
|
| Niech każdy jeździ na tym na czym chce- jego brocha. |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2012-01-21, 17:12
|
|
|
| Abaddon napisał/a: | | Niech każdy jeździ na tym na czym chce- jego brocha. |
no dokladnie abbi.
tylko strasznie denerwuje mnie ta polska cecha zamkniecia umyslu i braku akceptecji czegos co jest inne.... |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
Rafał1980
Kuba rozpruwacz

|
Wysłany: 2012-01-21, 19:00
|
|
|
Czytając Twoje wcześniejsze posty można wywnioskować ,że japońce to tandeta , bo mają słabej jakości plastiki , natomiast makarony to potęga , ale coś kiepsko wypadają pod wzgledem awaryjnosci. Druga sprawa to pisząc o zacofaniu japońskich producentów musisz być bardzo zaślepiony .Natomiast to ,że chiniole ich za chwilę przeskoczą mogę jedynie skomentować tak : |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2012-01-21, 21:13
|
|
|
| Rafał1980 napisał/a: | | Druga sprawa to pisząc o zacofaniu japońskich producentów musisz być bardzo zaślepiony |
podaj mi jeden system lub jedno rozwiazanie mechaniczne wprowadzone przez japoncow przez ostatnie 3-5 lat ktore wplynelo ta jak np systemy elekroniczne BMW pokaz mi jednego japonca ktory wyglada tak jak np diavel, jednego ktory wprowadza tyle nowosci technicznych,stylistycznych jak w modelu panigale.
nowe modele japoni to tylko prowizorka ,zero rozwoju bo np nowe modele platikow-jedynie kawa cos tam zrobiła ale dalej odstaje od bmw, nowa r1 dostala wprawdzie kontrole i to 6 stopniową ale nic poza tym, fireblade-smiech na sali poprostu,zmiany tak znikome ze calkowicie nieoplacalne aby wymieniac model poprzedni na ten obecny, niewiem co tam zrobili w gixerze 1000 ale tez nie spodziewam sie fajerwerkow
| Rafał1980 napisał/a: | | natomiast makarony to potęga , ale coś kiepsko wypadają pod wzgledem awaryjnosci | ---gdzie ja takie cos napisalem???
| Rafał1980 napisał/a: | .Natomiast to ,że chiniole ich za chwilę przeskoczą mogę jedynie skomentować tak : |
zrobili juz to w skuterach ,jesli mi nie wierzysz to popatrz na nowe modele kymco choc to tajwanskie ustrojstwo to jakosciowo,cenowo dokopali japoni az miło, choc co sie dziwic jak to wlasnie kymco robi i robiło male silniki dla HONDY!!!
jesli udało im sie to zrobic w skuterach to raz dwa doskoczą do ''powazniejszych'' maszyn i jesli tego nie widzisz to juz nie moj problem. |
|
|
|
 |
Rafał1980
Kuba rozpruwacz

|
Wysłany: 2012-01-21, 22:19
|
|
|
 |
|
|
|
 |
baksiu
Ghost Rider

Motocykl: BMW s1000RR(2011)
Imię: Adrian
|
Wysłany: 2012-01-22, 09:18
|
|
|
ja wczesniej jezdzilem japoncem wlochem a teraz niemcem i nie moge nic zlego powiedziec o zadnym z nich kazda marka jest dobra pod jakims wzgledem i niech kazdt jezdzi tym czym lubi a niech nie krytykuje czegos czego nie zna i nie mial okazji nawet sie tym przejechac takie jest moje zdanie ale oczywiscie mozecie sie z tym nie zgadzac |
_________________ Badz zawsze soba
 |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2012-01-22, 09:51
|
|
|
| baksiu napisał/a: | ja wczesniej jezdzilem japoncem wlochem a teraz niemcem i nie moge nic zlego powiedziec o zadnym z nich kazda marka jest dobra pod jakims wzgledem i niech kazdt jezdzi tym czym lubi a niech nie krytykuje czegos czego nie zna i nie mial okazji nawet sie tym przejechac takie jest moje zdanie ale oczywiscie mozecie sie z tym nie zgadzac |
ot cała prawda, tylko wiesz, w polandii dalej wyznaje sie zasade ze to co inne i nieznane to złe i trzeba sie tego bac,wytrzegac i omijac najdalej jak sie da. Takie gadanie jak do konia troche albo do krowy. Mam nadzieje ze takie myslenie powoli bedzie sie zmieniac bo naprawde tracimy mase zamykając sie na jeden rynek,marke czy kraj pochodzenia. To jest tak troche jak z podrozami-ponoc one ksztalcą i poszerzają horyzonty a jak sie siedzi na dupie i uja robi to potem tak jest ze podając komus konkretne przykłady ten ktos dalej siedzi przy swoim korycie i kompletnie nic do niego nie dociera.
Zresztą nie moj problem;p |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |