|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Kawasaki Ninja 250r |
| Autor |
Wiadomość |
olencja
Motocykl: R6
Imię: j.w.
|
Wysłany: 2010-11-28, 22:53
|
|
|
| racja... |
|
|
|
 |
slusar_o2

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
|
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2010-11-28, 23:19
|
|
|
i jak taka rama w kawasie ma nie pękać, nie dość że z rurki pól calowej cały grzbiet to jeszcze dołożyli 30kg upsajda na przód hehe
wszystko się da, tylko dobrze że dałeś tą 1. fotę, widać na niej, że rama jest raczej wątła jak na stunt, po paru pionach może się po prostu zniekształcić i masa energii psu w dupę. |
|
|
|
 |
slusar_o2

|
Wysłany: 2010-11-28, 23:36
|
|
|
no wiadomo, w końcu to jest budżetowy motocykl Nawet rama jest stalowa, a nie z aluminium to może bedzie choć troche wytrzymalsza
Indonezyjczycy pewnie woleli by przerabiać najnowsze gixxery, ale u nich cła i podatki są tak przeogromne, że podobno nie opłaca się w ogóle kupować dużych pojemności, bo niewielu tam na to stać. Mało który diler ma nawet na wystawie 600'tki, a co dopiero litry.
Nie wiem czy faktycznie bardziej się opłaca pakować ohlisa do ćwiartki, niż opłacić podatki i ściągnąć sobie eRłana, ale coś w tym musi być , bo nawet na oficjalnych stronach producentów nie ma informacji o pojemnościach większych niż 250. |
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2010-11-28, 23:42
|
|
|
na wytrzymałość ma tu większy wpływ cała konstrukcji ramy, delta, kołyska, grzbiet, czy inne kratownice, do tego dochodzi materiał z którego jest zrobiona, nikt nie powiedział że stalowa jest wytrzymalsza niż stop Al, jest na pewno bardziej elastyczna, co za tym idzie, mniej krucha.
tak czy siak, nie ma co przesadzać z przeróbkami - nie warto, nie w takim motocyklu. |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-11-29, 12:44
|
|
|
| slusar_o2 napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=PPX8kuRdPWM
da się? DA SIĘ |
No a czy ja napisałem, że się nie da? Wręcz przeciwnie. Tylko pokaż mi, jak np. zrobi 'Jezusa' stojąc na tym wąziutkim baku...
| prezesartur napisał/a: | | Też mnie ciekawi dlaczego ktoś jeśli nie miał by takiej ochoty nie mógł by z 250 zrobić stunta. |
Również czytaj uważniej. Gdzie ktoś napisał, że nie mógłby?
| prezesartur napisał/a: | | I co ma do rzeczy szerokość opon. |
A no może to, że przy circlach dupa mu ucieka? I bardziej to wygląda na 'podrygiwanie' na moto niż płynny circle? Zobacz sobie jak to powinno wyglądać:
http://www.youtube.com/watch?v=JAc-Ru9Cb0g
Od 0:24...
Zakładając, że dla Ciebie stunt się kończy na wheelie i stoppie to chyba przyznam Ci rację...
| prezesartur napisał/a: | | A w jakim to przypadku przerobienie motocykla na stunta cechuje się opłacalnością? Nie znam takiego przypadku. |
Bo masz za wąskie spektrum widzenia, albo masz problem z analizą wypowiedzi. Opłacalność W PORÓWNANIU do przerobienia INNEGO moto, nie sama w sobie. Stosunek uzyskanych korzyści/możliwości z przeróbek do poniesionych kosztów w porównaniu z innym moto:]
Ah z góry uprzedzę Twoje teorie - nie umiem tak, nie jeżdżę w stuncie i pyrkam sobie zwykłym GS-em. Co nie oznacza, że jestem jakiś ociemniały. |
|
|
|
 |
slusar_o2

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |