|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Przygotowanie motocykla (i kierowcy) do podróży nad morze |
| Autor |
Wiadomość |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2010-08-03, 15:30
|
|
|
| Kuba_Rozpruwacz napisał/a: |
A i zapomniałbym, stopery do uszu. Jeśli nie chcesz się czuć jak po sobotniej techniawce w nocnym klubie zalecam je wziąć.
|
czym Ty jeździsz |
|
|
|
 |
Kuba_Rozpruwacz

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
|
Wysłany: 2010-08-03, 19:42
|
|
|
| Daro ZX napisał/a: | czym Ty jeździsz |
Pytanie nie powinno brzmieć czym jeżdże ale jaki mam tłumik Dodam że nawet z wkładką wyciszającą nie przeszedłby przeglądu, a ja jeżdżę bez niego - lepszy basowy dźwięk Nie jeden cruiser wymiekka Ale to i tak nieważne bo od 180km/h i tak go w ogóle nie słyszę. Przeszkadza mi WIART, dodam że mowa tu o... MONOTONNYM HUKU WIATRU!!! Nawet cichy monotonny dźwięk powoduje czasowe lub trwałe uszkodzenie słuchu, a ten jednak jak zapewne wiesz (o ile jeszcze coś słyszysz cichy nie jest dlatego zalecam zaopatrzenie się w zatyczki do uszu zwane także stoperami. Zresztą jest to podobno udowodnione nawet w badaniach że jazda motocyklem z zatyczkami zwiększa bezpieczeństwo podróży przez zmniejszenie zmęczenia kierowcy. |
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2010-08-03, 20:17
|
|
|
jeżeli byś miał mi to powiedzieć to pewnie bym nie dosłyszał |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2010-08-17, 20:16
|
|
|
jechalem do Gdanska tydzien temu
nie wiem jak na innych drogach ale na 1 jest pelno miejsc ze sfrezowana nawierzchnia
jazda po czyms takim jest walka
i na taka walke sie przygotuj
ja cieszylem sie ze wybralem puszke jadac ta droga |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2010-08-17, 20:34
|
|
|
od Łodzi w górę nie ma dróg nic nie bierz, ciuchy tylko na przebranie, smar do łańcucha. Przygotuj się na korek na cyplu, jest wąska droga i duży ruch, zwłaszcza w Jastarni - tam też są pola namiotowe, możesz się rozbic wrażenie zajebiste, byliśmy tam ok 3 tyg. temu jak objeżdżaliśmy całą Polskę . No i wal obwodnicą trójmiasta bo też swoje odstoisz w korkach jak sie tam wpakujesz.
Stopery do uszu - dobra rzecz. Kondon na deszcz, rękawice z cpn-u też dają radę .
Aaaaaaa i jak wejdziesz na ten cały niby cypel - przechodzisz przez bramę, przed nią sie zostawia sprzęty, dalej jest zakaz ruchu; zaraz za bramą zaczynają sie bary i inne cuda wianki. NIE KUPUJ PIZZY w pierwszym dużym barze po lewej!!!!!! surowe ciasto dają (bar ma wspólny zadaszony 'ogródek' ze smażalnią ryb).
Woda na Helu ciepła, piasek gruboziarnisty, wyznaczone miejsce do pływania.
Szerokiej i miłych wrażeń
pozdro!! |
|
|
|
 |
Cortex

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
|
Wysłany: 2010-12-20, 18:36
|
|
|
i co był kolega nad morzem? przyznam sie ze mam plan na przyszly sezon zajechac nad polskie morze |
|
|
|
 |
kriss kross

Motocykl: suzi intruder vzr 1800 m109r
Imię: kris
Wiek: 57 Dołączył: 10 Cze 2010 Posty: 97 Skąd: bielsko biaÂła
|
Wysłany: 2010-12-22, 12:46
|
|
|
jak jedziesz z kobitka tak jak ja,to mur beton wezmiecie :suszarke,żelazko,ksiązke do czytania na plaże,szpilki do deptania wieczornego,i 24 kg kosmetyków,a o ciuchach nie wspominam...w...rzuc okiem na moje moto jak smIgałem na CRO z moja Małgosia...
ale każda wyprawa jest cudowna..
nie zapomnij o kondomach..przeciwdeszczowych,i zabezpieczeniach na moto! |
|
|
|
 |
mcperson

Motocykl: Yamaha FZ6
Imię: Piotrek
|
Wysłany: 2010-12-23, 06:56
|
|
|
Też mam zamiar w przyszłym roku na mały wypadzik np: tydzień w kierunku Lublin---> Białystok---> 2.3 dni na mazurach( bo w tamtych gorolskich stronach nie byłem;))---> Łeba (albo inna miejscowość) 2, 3 dni---->Gorzów---> Zielona Góra---->Wrocław----> DOM;)
Mam pytanko Czy ktoś może polecić jakieś fajne pole namiotowe na MAzuRach i Np W Łebie albo innej miejscowości Nadmorskiej Z góry dzięki . |
_________________ Odważni żyją krótko ostrożni nie żyją wcale |
| Ostatnio zmieniony przez mcperson 2010-12-23, 16:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-12-23, 11:58
|
|
|
tez planuje wypadzik nad morze jesli moto wyremontuje na piko belo oczywiscie dopiero w okolicach lipiec/sierpien wiec moze sie nam uda zorganizowac wypad w wiecej osob? |
|
|
|
 |
Cortex

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
|
Wysłany: 2010-12-23, 13:17
|
|
|
| jestem za. ja tez planuje lipiec/sierpien |
_________________ amicus certus in re incerta cernitur
 |
|
|
|
 |
Żaba1984
Externus pirata

Motocykl: SUZUKI TL1000R
Imię: Marcin
Wiek: 41 Dołączył: 09 Sty 2011 Posty: 1204 Skąd: Księstwo Poznańskie
|
Wysłany: 2011-03-02, 19:35
|
|
|
Jak byście jechali to można się z wami zabrać?? pochodze z WLKP i nad morzem bywałem często... a Władysławowo i Hel piękne zakątki |
_________________ Non cogimus velocius angelo tuo custodi volant.
 |
|
|
|
 |
adamSWD

Motocykl: Honda CBR F4
Imię: Adam
|
Wysłany: 2011-03-03, 10:38
|
|
|
My tez planujemy podobny wyjazd nad morze, w skladzie 3x cbr f2 + cbr f4 i moze GSXR oczywiscie jak pogoda dopisze... Mniej wiecej tak sobie to planujemy:
Termin 2.07.2011 – 10.07.2011
Radlin – Legnica :
Długość trasy: 269km
Szacowany czas przejazdu: 3h 7 min
Legnica- Zielona Góra : (nocleg)
Długość trasy: 110.5km
Szacowany czas przejazdu: 2h 4 min
Zielona Góra – Rewal: (nocleg)
Długość trasy: 307km
Szacowany czas przejazdu: 4h 57 min
Rewal – Władysławowo (hel) (nocleg)
Długość trasy: 290.2km
Szacowany czas przejazdu: 5h 41 min
Władysławowo- Mikołajki (nocleg)
Długość trasy: 332.5km
Szacowany czas przejazdu: 6h 15 min
Mikołajki – Lublin (nocleg)
Długość trasy: 363.5km
Szacowany czas przejazdu: 6h 51 min
Lublin – Radlin
Długość trasy: 400.5km
Szacowany czas przejazdu: 7h 2 min
2100km
Plany planami, zobaczymy co z tego wyjdzie |
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" McRae [*] |
|
|
|
 |
mayty
100% straight

Motocykl: mały fazer
Imię: Arek
|
Wysłany: 2011-03-03, 11:52
|
|
|
o kurde... taka trasa po Polsce? toż to szkoda zawieszenia hehe ;P lepiej za granicę jechać, Rumunia, Węgry |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-03-03, 14:55
|
|
|
przed mikołajkami, jadąc od mrągowa, jest fajny nocleg nad jeziorem - pole namiotowe, jakieś 3 domki też były , dość tanio, duże pole, łazienka z prysznicami.
po samym polu jedzie sie praktycznie po trawie, po deszczu było śliskawo, ale co tam ważne że nocleg znaleziony w środku nocy
mniej więcej w tym miejscu to jest, jeziora na google nie widac ale jest , automapa za to go widzi , zumi też: zumi google
[ Dodano: 2011-03-03, 15:22 ]
hmmm, na hel można sie przebić po skosie przez Władysławowo ogólnie na helu, na dojściu do cypla nie polecam pizzy mieliśmy tam małe spięcie z właścicielem lokalu. Tam niby jest zakaz ruchu, ale staneliśmy na poboczu za drzewem, zaraz za tym znakiem i nikt sie nie doczepił, a co niektórzy dojeżdżali na moto jeszcze dalej. Fajna ciepła woda, ale piasek bardzo kamienisty.
w Lublinie w centrum jest restauracja, coś jak Sphinx, ale chyba sie zwie Cleopatra czy jakoś inaczej egpicjańsko , dobrą sharmę mają ogólnie jest co pozwiedzać, choć z Mikołajek warto zahaczyć o Suwałki, zobaczycie jakie tam jest odludzie polecam wiadukty w Stańczykach
Stamtąd budowana była droga w stronę białowieży, myśmy jechali jeszcze po tłuczniu bo w końcu endurasami sie obsługujemy, ale może w tym roku będzie już zrobiona (automapa pokazuje jako drogę w budowie). Białowieża też zajebiste miejsce, noclegi to jedynie w tej miejscowości, żadne Hajnówki i podobne, tam sie nic nie znajdzie
zresztą, tu możecie sobie poczytać co mamy w Polandii ciekawego |
|
|
|
 |
adamSWD

Motocykl: Honda CBR F4
Imię: Adam
|
Wysłany: 2011-03-03, 17:59
|
|
|
| dzieki za porady! Kazda cenna |
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" McRae [*] |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |