Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Motocykliści z małym przebiegiem - przejażdżki
Autor Wiadomość
Spokojny 

Motocykl: Ładny
Imię: Darek
Wysłany: 2015-06-26, 11:28   

Co tu zrobić z sobotą ? myślę że jak pogoda pozwoli to można by było skoczyć : Międzybrodzie , Góra Żar , Żywiec , Milówka , Istebna , a reszta jak czas pozwoli . Czy są chętni ? Spotkanie 10:00 orlen Murckowska w stronę Tych.

nocny 

Motocykl: cbf 1000
Imię: Marcin
Wysłany: 2015-06-26, 11:54   

Na wyjazd na Jesenik piszę się i ja.
Co do pogody to pamiętajcie ze tam są góry. W zeszłym roku jak tam jechaliśmy to na trasie była temperatura w okolicy 32 stopni a po dojechaniu do celu temperatura spadła do 24-25 stopni. Teraz przy tak nie pewnej pogodzie nie wykluczone że miejscowo w górach może padać nie zależnie od prognoz.

shogun_zag 

Motocykl: RC8R + RN22
Imię: Piotrek
Wysłany: 2015-06-26, 16:58   

procek225 napisał/a:
... ja się nie upieram co do tego Raciborza.

Nie przejmuj się, jestem w mniejszości, ustaw tak trasę, jak Ci pasuje, Ty kamandir B)
Zresztą swą obecność w tak szlachetnym gronie warunkuję wyłącznie opadami deszczu (temperatura mi nie straszna, w marcu przy +3 st.C śmigałem i było przyzwoicie).
Nie mam ubrania tekstylnego tylko pełną skórę, a jak toto namoknie, to trochę kiepsko ... zimno i ciężko, a ja już stary dziad jestem :D

Nie mniej jednak postaram sie być z Tobą Procek w kontakcie telefonicznym (jako głównym prowodyrem).
Hmmm, te winkle mnie kuszą ... może się zawinę jakoś reklamówkami z Biedronki i srebrną taśmą MacGyver-a :D

Hanczak 

Motocykl: VFR 800
Imię: Kuba
Wysłany: 2015-06-26, 18:50   

nocny napisał/a:
Na wyjazd na Jesenik...

Pamiętajcie, że ten najbardziej kręty odcinek drogi 44 jest jeszcze zamknięty dla ruchu :/
Ostatnio zmieniony przez Hanczak 2015-06-26, 18:55, w całości zmieniany 1 raz  

NowicjuszGixer
[Usunięty]

Wysłany: 2015-06-26, 20:00   

Mam kilka pytań (może głupich) odnośnie niedzielnego wyjazdu na Czechy:)
1) Ile wziąć ze sobą koron na jakiś obiadek?
2) Czy podany Orlen jest obowiązkowym miejscem zbiórki? (w sumie mógłbym do Was dołączyć jak będziecie lecieć na Racibórz).
3) Jakie macie tempo? (z mojego moto nie wykrzesam więcej niż 210, a niechciałbym wracać sam:P)
4) Tankujecie w Polsce przy wylocie na Czechy czy u pepików?

Jeśli będzie w miarę ok pogoda i sprostam odpowiedziom na powyższe pytania to piszę się na wyjazd z Wami.

A pytania takie głupie bo dotychczas jeździłem po Polsce (jakoś zawsze miałem obawy przed zagranicznymi miśkami:D) i jestem "ciemny" póki co w temacie podróżowania po Czechach itp.

nocny 

Wysłany: 2015-06-26, 20:15   

Hanczak napisał/a:
nocny napisał/a:
Na wyjazd na Jesenik...

Pamiętajcie, że ten najbardziej kręty odcinek drogi 44 jest jeszcze zamknięty dla ruchu :/

niestety masz rację ;( , chyba od DK 11 trzeba będzie skręcić w 445 ale tam szaleństw nie będzie.
Ostatnio zmieniony przez nocny 2015-06-26, 20:25, w całości zmieniany 2 razy  

procek225 

Motocykl: niebieski :)
Imię: Tomek
Wysłany: 2015-06-26, 22:05   

Zmartwiliscie mnie troche. Jutro po poludniu wrzuce modyfikacje. przyjrzyjcie sie tymczasem czeskiej 46. Niedawno jechalem. Tez ma momenty :) .
Szogun na pw jutro odpowiem bo z komorki ciężko mi sie klika.
Nowicjusz Gixer tobie tez jutro napisze co i jak u sasiadow z mojego doświadczenia.

nocny 

Wysłany: 2015-06-26, 22:27   

można pojechać tak jak jest objazd czyli trasa 446, 396 - streetview wygląda całkiem ok. Może węższa niż krajówka, asfalt wydaje się ok (sprawdźcie proszę jeszcze jakieś fragmenty tej trasy). Dzięki temu można zaliczyć zakręty na 11. A od Jesionika można mimo wszystko podjechać na górę i tam zjeść obiadek.
http://tnij.org/cqjx89p

Hanczak 

Motocykl: VFR 800
Imię: Kuba
  Wysłany: 2015-06-26, 22:30   

Powiem tak:
Droga 11->446->369: trasa ostatnio przetestowana, świetny odcinek drogi 11, reszcie już trochę brakuje pod względem asfaltu (ale i tak jest ciekawie).

Droga 11->445->450->44: trasa przyzwoita, asfalt niestety nie rozpieszcza ale zakręty jak najbardziej warte objechania.

Ale i tak najbardziej podobała mi się droga 457 (praktycznie cała jest genialna) :)
Ostatnio zmieniony przez Hanczak 2015-06-26, 22:38, w całości zmieniany 3 razy  

nocny 

Wysłany: 2015-06-27, 01:56   

Hanczak napisał/a:
Powiem tak:
Droga 11->446->369: trasa ostatnio przetestowana, świetny odcinek drogi 11, reszcie już trochę brakuje pod względem asfaltu (ale i tak jest ciekawie).

Kurcze a co kliknę na streeview to tam asfalt wygląda całkiem przyzwoicie.

Ale na meteo widzę że trzeba by jechać w sobotę bo w niedzielę raczej będą żaby z nieba lecieć ;(
Ostatnio zmieniony przez nocny 2015-06-27, 01:59, w całości zmieniany 1 raz  

procek225 

Wysłany: 2015-06-27, 06:52   

Chłopaki, to jak macie czas i możliwość to przecież lećcie dzisiaj. Ja tej możliwości nie mam dlatego proponuję niedzielę ;) . I cały czas trzymam kciuki za słońce, że jednak postanowi wygrać z deszczem. Jeśli nie wypali ten wikend to trasę zrobię w inny (i też dam znać kiedy się tam wybiorę).

NowicjuszGixer.
ad 1. 200-300 koron to bezpieczny zapas w gotówce (jak zostanie będzie na następny raz) (około 30 - 45 PLN)
ad 2. Z tego Orlena zazwyczaj ruszam(y) i to jest bezpieczne miejsce. Inne miejsca są do dogadania, ale w stronę Czech chciałem jechać 40.
ad 3. Tempo - i tutaj będzie problem, bo poniżej 250km/h nie schodzimy ;) A poważnie to 100 - 130km/h (bardzo rzadko jeżdżę szybciej, więc nawet jak reszta ekipy się wyrwie to wrócisz ze mną, ale zapowiedziały się że jadą też sprawdzone osoby więc nie będzie wiochy że się grupa rozpadnie). Co innego na winklach, tam każdy jedzie tak żeby był zadowolony - najwyżej poczeka na prostej. W terenie zabudowanych rozsądnie w miarę zgodnie z przepisami (szczególnie w Czechach).
ad. 4. W miarę możliwości tankujemy w Polsce, ale mając kartę w razie konieczności można też zatankować u pepików - jednokrotne tankowanie tam nie powinno zrujnować Ci portfela, a czasem uda się i cały bak u sąsiadów wypalić więc jest konieczność.

shogun_zag 

Motocykl: RC8R + RN22
Imię: Piotrek
Wysłany: 2015-06-27, 07:26   

I koniecznie się zapoznajcie z "Wielkim testem czeskich trunków"

nocny 

Wysłany: 2015-06-27, 11:06   

procek225 napisał/a:
Chłopaki, to jak macie czas i możliwość to przecież lećcie dzisiaj. .

no właśnie nie macie... :(

Tak lookam i lookam i wynika im dalej na południe tym mniejsza szansa na deszcz, więc może jednak...

procek225 

Wysłany: 2015-06-27, 13:34   

http://www.yr.no/place/Cz...c/Jesen%C3%ADk/

tak to na chwilę obecną wygląda...

[ Dodano: 2015-06-27, 13:40 ]
I żeby już niedomówień nie było: przy niesprzyjającej pogodzie nie jedziemy (przynajmniej ja nie jadę). Mija się to z celem wycieczki. Przy względnej pogodzie możemy spotkać się o 9:00 na tym Orlenie i zastanowić sie wspólnie co dalej

NowicjuszGixer
[Usunięty]

Wysłany: 2015-06-27, 14:06   

procek225, dziękuje za odpowiedź na moje pytania.
Będę się musiał później wracać z miejsca zbiórki jak pojedziemy w stronę Czech, ale chyba rzeczywiście bezpieczniej jeśli wszyscy wyruszymy z jednego miejsca:)
Zresztą poleci też kumpel z Knurowa więc podjadę po niego i razem śmigniemy na ten Orlen.
Dziś już nie dam rady zamienić złotków na korony więc będę mógł liczyć tylko na kartę.
Aaa to luzik z tempem, myslałem, że gnacie "na złamanie karku":D
Daj znać jeszcze jutro z rańca na forum czy napewno tam będziecie czekać (wiadomo jaką mamy pogodę;/).
Pozdrawiam:)

Odpowiedz do tematu