|
Prawo jazdy kat. C+E |
| Autor |
Wiadomość |
YGH
Motocykl: CerBeR F3 '96
Imię: Jaco
|
Wysłany: 2011-01-31, 09:30 Prawo jazdy kat. C+E
|
|
|
Witam i zarazem mam pytanie dotyczące prawka C+E:
Robił ktoś z Was lub z Waszych rodzin, znajomych ostatnio takie prawko? Jakie są koszty wszystkiego (kwalifikacji wstępnej przyspieszonej (140 godzin), kwalifikacji uzupełniającej i szkoleń okresowych czy czego tam jeszcze?) oraz jak długo trwa zrobienie wszystkiego na gotowo??
Szukam po tym necie i konkretów nie widzę, a nie wiem czy się porywać na to bo to podobno duże pieniądze są, a nie chciałbym przerywać w połowie. :/ |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-01-31, 14:52
|
|
|
| Ze 12 tyś licz. |
|
|
|
 |
YGH
|
Wysłany: 2011-01-31, 14:58
|
|
|
no coś koło tego, na innym forum mi piszą, jednego wyszło ponad 8000zł , zaś inna osoba, inne miasto i już ponad 11 000zł
Popytam jeszcze gdzieś u mnie we wsi ale marnie to widzę ...chyba jeden z najdroższych zawodów w polsce ehh |
|
|
|
 |
mayty
100% straight

Motocykl: mały fazer
Imię: Arek
|
Wysłany: 2011-01-31, 15:01
|
|
|
| no niestety, zrobienie C+E by tylko mieć już się nie opłaca, spora inwestycja, ale jak ktoś dobre kontrakty pochyta to się szybko zawróci.. |
|
|
|
 |
YGH
|
Wysłany: 2011-01-31, 15:03
|
|
|
| no właśnie gadałem z kumplem; jak już się ma te C+E to można w robocie przebierać, a takie prawko zwaraca się po ok. 3 miesiącach. |
|
|
|
 |
fasola

Motocykl: cbr900
Imię: fasola
|
Wysłany: 2011-01-31, 15:09
|
|
|
| YGH napisał/a: | | no właśnie gadałem z kumplem; jak już się ma te C+E to można w robocie przebierać, a takie prawko zwaraca się po ok. 3 miesiącach. | masz jakies doswiadczenie w transporcie międzynarodowym??wydaje mi się że nie.To nie takie proste jak sie kazdemu wydaje ze siadasz i jedziesz.Fakt jak posiedzisz w budzie miesiac to zarobisz te 5tys od tego odejmij żarcie i dodatkowe atrakcje.Zastanów sie tylko czy wytrzymasz w budzie miesiac?a czy tak w robocie bedziesz przebierał to niewiem bez doswiadczenia duzym mobilem.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-01-31, 15:15
|
|
|
| Kumple jeździ i fucha wcale nie jest taka jak się wydaje te czasy minęły poza tym czasami jak mu trasy poukładają to go miesiąc nie ma w domu. Czasem ma wolne to mu się nawet nie opłaca do domu wracać. Jednym słowem mieszkasz w ciężarówce 24h na dobę. |
|
|
|
 |
YGH
|
Wysłany: 2011-01-31, 15:19
|
|
|
| fasola napisał/a: | | masz jakies doswiadczenie w transporcie międzynarodowym??wydaje mi się że nie.To nie takie proste jak sie kazdemu wydaje ze siadasz i jedziesz.Fakt jak posiedzisz w budzie miesiac to zarobisz te 5tys od tego odejmij żarcie i dodatkowe atrakcje.Zastanów sie tylko czy wytrzymasz w budzie miesiac?a czy tak w robocie bedziesz przebierał to niewiem bez doswiadczenia duzym mobilem.Pozdrawiam |
z międzynarodówką to mam tyle że wożę skutery z czech
mam znajomych co zacinają na międzynarodówce, po 5 dni przeważnie w trasie, weekendy w domu. Ja się tego nie boję bo mnie nic tu nie trzyma, a lubię jeździć, co do roboty w moich okolicach jest w 3 i troche firm transportowych i większość kumpli nie narzeka na problemy ze znalezieniem pracy.
Co do zarobków - 1386zł norma bo innych zarobków w tym kraju chyba nie ma? ...reszta pod stołem.
...i chyba lepsze to niż za 900zł na rękę targać worki w młynie albo dupać na budowie na lewo. Firma, w której pracuje i tak zaraz padnie więc chcę się jakoś ubezpieczyć. |
| Ostatnio zmieniony przez YGH 2011-01-31, 15:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-01-31, 15:22
|
|
|
| I Ty licząc się z takimi zarobkami chcesz władować roczną pensję w zdobycie uprawnień? Widzę, że od wożenia chińskich skuterów nabrałeś chińskiego podejścia do pracy. |
|
|
|
 |
YGH
|
Wysłany: 2011-01-31, 15:24
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | I Ty licząc się z takimi zarobkami chcesz władować roczną pensję w zdobycie uprawnień? Widzę, że od wożenia chińskich skuterów nabrałeś chińskiego podejścia do pracy. |
a widzisz jakieś inne rozwiązanie
...no jeszcze czekam na szwabski rynek pracy bo do Holandii to się pozapisywałem i z żadnej strony nie ma odzewu, może dopiero na wiosnę. |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-01-31, 15:51
|
|
|
| Iść do takiej roboty gdzie będziesz jak człowiek codziennie w domu a nie władować kupę szmalcu tylko po to żeby zostać nomadą. Już lepiej jak koziołek matołek spakować tobołek zawiesić na kijku i łazić za darmo przynajmniej nie trzeba co chwila psychotechnicznych robić. |
|
|
|
 |
YGH
|
Wysłany: 2011-01-31, 15:55
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Iść do takiej roboty gdzie będziesz jak człowiek |
no za godziwe pieniądze bez znajomości takiej pracy nie znajdziesz!
...mogę zrobić D i iść tam gdzie ojciec - 10zł na godzinę, codziennie w domu! ...tylko że D droższe od C |
|
|
|
 |
ozon

Motocykl: FZ6
Imię: olek
|
Wysłany: 2011-01-31, 17:33
|
|
|
znaczy tak wedlug mnie to w polsce idze sie tez dorobic oczywiscie nie wszystkiego ale chociaz 3/4 z tego co sie chce
Jaki sie chce to znajdzie sie fajna robote i dobrze płatna
W polsce nie ma bezrobocia jest lenistwo |
_________________ Moto Jest Jak MediaMarkt- Nie Dla Idiotow...
Hornet Turysta.... |
|
|
|
 |
benek

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
|
Wysłany: 2011-01-31, 19:46
|
|
|
Prezes ma racje. Jak lubisz zyc jak pies- mieszkac w budzie i lac na kolo Twoja sprawa. Ze swojej praktyki powiem Ci ze autobusu bym Ci nie dal do reki masz pare lat w pkm-ie. Zanim nie nabedziesz praktyki. Przerobilem juz te tematy i wole ludzi z doswiadczeniem na trasach miedzynarodowych. Spie spokojnie a nie jade z kierowca. Musisz byc naprawde zdeterminowany to tej pracy bo to nie zawod. Nie zaplacona robota nic Ci nie zaplaci straconych lat. Pozdrawiam |
_________________ STOWARZYSZENIE MOTOCYKLOWE
TIGER RIDERS CHORZÓW |
|
|
|
 |
fasola

Motocykl: cbr900
Imię: fasola
|
Wysłany: 2011-01-31, 19:58
|
|
|
chcesz pojezdzic i dobrze zarobic idz na kierowce busa wystarczy Ci prawko B.jak zrobisz 20tys km w miesiacu to bedziesz wiedział czy chcesz robic prawko na duzego:) pozwiedzasz bedziesz miał czas na przemyslenia;d albo i nie bo będziesz myslał zeby nie zasnać |
_________________ loud pipes saves lives |
|
|
|
 |
|
|