Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mg1989sos
2010-10-04, 10:47
Trzecia edycja Akcji Mikołaje na Moto-Śląsk
Autor Wiadomość
kinga 

Motocykl: Suzi GR 650 -jeszce uÂśpione
Imię: Stasia
Wysłany: 2010-09-07, 10:57   Trzecia edycja Akcji Mikołaje na Moto-Śląsk

UWAGA ZMIANA PLANU i TRASY AKCJI "MIKOŁAJE NA MOTO-ŚLĄSK"

ZMIANA PLANU i TRASY AKCJI
"MIKOŁAJE NA MOTO-ŚLĄSK"

......................................

Data Akcji Taka sama czyli - 5 grudnia 2010r

Z uwagi na otrzymaną informację ,iż dwa Domy Dziecka (Zabrze i Gliwice) otrzymały zaproszenie na wyjście do Teatru i – co godziną koliduje z naszą wizytą u nich,dlatego zmieniamy „kierunek” trasy jazdy kolumny uczestników Akcji i plan Akcji. W ten sposób dzieci z w/w Domów Dziecka będą mogli skorzystać z dwóch imprez zorganizowanych dla nich.

Godz.10.00 - zbiórka na parkingu „Tesco” w Bytomiu ul.Chorzowska 86

godz.10.30 wyjazd z parkingu"Tesco"

1. Chorzów ul.Siemianowicka 58. - wjazd ok. godz.11.00 - wyjazd ok. godz.11.45 2. Świętochłowice ul.Nowotki 3, - wjazd ok. godz.12.15 - wyjazd ok. godz.13.00 3. Ruda Śląska ul.Broniewskiego 8, - wjazd ok. godz.13.30 - wyjazd ok. godz.14.30 4. Gliwice ul.św.Barbary 4, -wjazd ok. godz. 15.00 - wyjazd ok. godz.15.45 5. Zabrze ul.Park Hutniczy 15, - wjazd ok. godz.16.15 - wyjazd ok .godz.17.00 6. Bytom ul. Wrocławska 45, - wjazd ok. godz.17.30 - wyjazd ok. godz.18.15

Akcja rozpoczyna się o godz10.00 zbiórką na parkingu „Tesco” w Bytomiu ,skąd ruszamy o godz.10.30 do pierwszego Domu Dziecka ,czyli Chorzów ul.Siemianowicka 58.
Przewidywany czas i miejsce zakończenia Akcji – ok.18.15 godz. DD Bytom ul.Wrocławska 46

Namiary na mnie :
Kinga tel.513 676 199 do godz.13-ej
tel.518 386 286 od godz.13 -( tylko w nagłych wypadkach -jestem na szkoleniu )
po godz.21-ej oba telefony

Dominator: 607 402 658

Zareklamujcie koncert w Tychach ,który są organizowany jako impreza towarzysząca Akcji
wszelkie info na stronce
http:/mikolaje.socjum.pl

Aby wziąść udział w Akcji 5-ego grudnia WYMAGANY cały kompletny strój Mikołaja czy Śnieżynki:) i WPŁATA min.20 zł na konto Akcji

BANK ŚLĄSKI WBK S.A. o/Ruda Śląska
42 1090 2037 0000 0001 0962 2381
dopisek "Mikołaje "
jest to konto Rudzkiego Stowarzyszenia Pomocy Humanitarnej
"Nie jesteś sam" 41-700 Ruda Śląska ul.Matejki 2b

Info dla wszystkich co jeszcze z nami nie byli wyjaśniam

- KASA:
-wpłacanie na konto do 1-ego grudnia włącznie
- w dniu Akcji jeszcze można się dorzucić albo kasą ( ale to trzeba być na miejscu zbiórki o 9,30 ponieważ trzeba to policzyć i leciec do Tesco np po słodycze)

-KONCERTY- dwa się odbyły został trzeci:
- 4 grudnia czyli w wigilię Naszej Akcji ostatni koncert - Tychy "Red Route PUB" ul.Jaskrów 2

- koncert finał "City Rock" Katowice - 5 grudnia po wizycie w ostatnim DD

- RZECZY MATERIALNE czyli maskotki ,zabawki ,książki ,wózki dla lalek ,rowerki ,rolki ,czyli wszystko z czego ktokolwiek wyrósł ( jak nie u Was to pytać po rodzinie i znajomych ) - książki przydadzą się wszystkie - obojętnie o jakiej tematyce -

dostarczyć w dniu 4 grudnia na miejsce zbiórki :

Szkoła Podstawowa Ruda Śląska -Chebzie ul.Niedurnego 125

- DLA SPÓŹNIALSKICH I TYCH CO MAJĄ TRUDNO Z KASĄ ALE NA 5-EGO DADZĄ RADĘ

- o kasie pisałam wyżej

- maskotki ,książki czyli wszystko co zmieści się do kufra zabieracie na miejsce zbiórki i jest dokładane do aut z prezentami

- słodycze zostawiacie przy sobie i rozdajecie wszystkim dzieciom co zobaczycie w czasie Akcji -

nieważne czy w trasie czy wjeżdżając czy wyjeżdżając z DD - no i wiadomo dzieciom biorącym udział w naszej Akcji - wprawdzie są małymi Mikołajami ale kto powiedział ze Duży Mikołaj nie może obdarować Małego Mikołaja?:):):) -
oczywiście rozdawanie dzieciom w drodze zostawcie dla plecaczków - a sami rozdawajcie w bramach DD
( życzliwy aplauz jaki towarzyszy Akcji nakazuje mi pomyśleć o tych co nie są w DD - lepiej żeby się nie dostały do DD aby zobaczyć tylu Mikołajów i dostać cukierka )

jakieś maskotki w stylu Mikołajki na sprzęcie mile widziane:)
bez stroju nie ma udziału w Akcji:):):) [/b]

.........................................
REGULAMIN IMPREZY
„MIKOŁAJE NA MOTO - ŚLĄSK” – 2010r

Plan Akcji obejmuje :
- godz.10.00 - zbiórka na w/w parkingu „Tesco”
- godz.10.30 - wyjazd z w/w parkingu „Tesco” i przejazd następującą trasą celem odwiedzenia dzieci w wyszczególnionych DD:

a. Chorzów ul.Siemianowicka 58.
- wjazd ok. godz.11.00 - wyjazd ok. godz.11.45
b. Świętochłowice ul.Nowotki 3,
- wjazd ok. godz.12.15 - wyjazd ok. godz.13.00
c. Ruda Śląska ul.Broniewskiego 8,
- wjazd ok. godz.13.30 - wyjazd ok. godz.14.30
d. Gliwice ul.św.Barbary 4,
-wjazd ok. godz. 15.00 - wyjazd ok. godz.15.45
e. Zabrze ul.Park Hutniczy 15,
- wjazd ok. godz.16.15 - wyjazd ok .godz.17.00
f. Bytom ul. Wrocławska 45,
- wjazd ok. godz.17.30 - wyjazd ok. godz.18.15

1. Akcja pod hasłem „Mikołaje na Moto-Śląsk”, która odbędzie się w dniu 05.grudnia 2010r jest imprezą charytatywną.
2. W/w Akcja została zgłoszona do Władz poszczególnych Miast jednak przejazd uczestników w/w Akcji odbędzie się bez zezwoleń Policji poszczególnych Miast oraz Komendy Wojewódzkiej.
3. W/w Akcja rozpoczyna się zbiórką uczestników o godz.10.00 na Parkingu DH ”Tesco” w Bytomiu ul.Chorzowska 86.
4. Osoby, które na miejscu zbiórki własnoręcznie podpiszą przyjęcie powyższego Regulaminu do wiadomości i tym samym zostaną wpisane na listę uczestników Akcji - stają się uczestnikami w/w Akcji - przyłączenie /odłączenie się w trakcie trwania imprezy może odbyć się tylko i wyłącznie podczas wizyty w wyszczególnionym planem Akcji Domu Dziecka – przy przyłączeniu wymagane jest również przyjęcie do wiadomości powyższego Regulaminu również poprzez własnoręczny podpis przyłączającego się do Akcji i dopisanie do listy uczestników Akcji..
5. Z uwagi na panujące warunki atmosferyczne, oraz fakt braku zapewnienia zabezpieczenia jazdy przez Policję wyklucza się jazdę na motocyklu a prezenty zostaną dowiezione do Domów Dziecka tylko i wyłącznie autami .Zobowiązuje się każdego uczestnika Akcji do przestrzegania przepisów ruchu drogowego oraz do jazdy ściśle w/g tych przepisów ruchu drogowego .
6. Każdy uczestnik Akcji mając na uwadze panujące warunki atmosferyczne powinien w trakcie jazdy zachować najdalej idącą ostrożność - jeszcze bardziej niż w normalnych warunkach atmosferycznych mając na uwadze bezpieczeństwo swoje, innych uczestników Akcji oraz innych użytkowników drogi, zachowując jeszcze bardziej idącą ostrożność w zachowaniu bezpiecznej odległości między pojazdami, powinien unikać gwałtownych przyśpieszeń jak i hamowania , a max prędkość obowiązująca w normalnych warunkach jazdy w Paradzie zostaje obniżona z 40km/h do 20km/h z uwzględnieniem obecnie panujących warunków drogowych na danym odcinku jazdy kolumny.
7. Pojazdy uczestniczące w Akcji muszą posiadać aktualne przeglądy techniczne, co stanowi podstawę dopuszczenia do ruchu drogowego oraz posiadać odpowiednie środki zapewniające bezpieczeństwo podczas jazdy.
8. Zabrania się udziału w imprezie osobom pod wpływem alkoholu i/lub środków odurzających. powinien mieć założony kask, chyba że motocykl jest wyposażony w fabryczne zapięcie zabezpieczające. Każdy kto bierze udział w Akcji jest zobowiązany do przywrócenia do poprzedniego stanu pasa drogowego na trasie przejazdu kolumny w przypadku jego naumyślne
9. W razie wypadku każdy uczestnik Akcji jest zobowiązany do natychmiastowego powiadomienia Służb Porządkowych Organizatora, brak takowego powiadomienia skutkuje równoznacznie z brakiem udzielenia Pomocy poszkodowanemu w wypadku i pociągnięciem do odpowiedzialności prawnej.
10. Każdy uczestnik Akcji jest zobowiązany do przestrzegania wskazówek i poleceń Organizatorów Akcji oraz Służby Porządkowej – niedostosowanie się do powyższych a szczególnie w sytuacjach stwierdzenia przez Organizatorów lub przez Służby Porządkowe, iż zachowanie danego uczestnika stwarza zagrożenie utraty bezpieczeństwa innym uczestnikom Akcji lub innym użytkownikom drogi niezwłocznie skutkuje natychmiastowym usunięciem z trasy i wykluczeniem z listy uczestników Akcji.
11. Każdy uczestnik Akcji przyjmuje do wiadomości zobowiązanie do przywrócenia do poprzedniego stanu pasa drogowego na trasie przejazdu a w razie jego uszkodzenia lub urządzeń drogowych będących następstwem jazdy danego uczestnika – do bezwłocznego naprawienia lub pokrycia kosztów tych napraw . Niedostosowanie się do powyższego skutkuje odpowiedzialnością karną danego uczestnika Akcji wobec właściciela drogi.
12. Powyższy Regulamin uchyla ważność Regulaminu, który został uprzednio umieszczony w środkach przekazu oraz na stronce Akcji http:/mikołaje.socjum.pl
13. Organizatorzy wobec faktu podpisania własnoręcznego podpisania przyjęcia powyższego Regulaminu do wiadomości przez danego uczestnika składającego ten podpis – zwolnieni są automatycznie z odpowiedzialności prawnej za wszelkie poczynania danego uczestnika ,w tym również za ewentualnie doznane urazy jakich doznać mogą uczestnicy Akcji w czasie przejazdu.
Organizatorzy :
Stanisława Mieczkowska
Przemysław Reszel

..........................................

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2010-10-04, 10:18   

Witajcie, po wczorajszym spotkaniu dotyczącym MotoMikołajów 2010 padła propozycja połączenia obu regionów czyli Śląska i Zagłębia. Sprawa jest do ogarnięcia ale no właśnie są ale:

1. Muszę mieć zgłoszone ekipy, które zajmą się akcją oraz nazwiska osób, które w danym mieście podejmą się odpowiedzialności prawnej za przejazd, kontakt z kierownikami czy dyrektorami DD i doprowadzenie akcji do końca w:

Ruda Śląska - tutaj Kinga
Katowice - ?
Bytom - ?
Gliwice - ?
Zabrze - ?

Osoby te muszą przejąć też na siebie załatwienie papierów w urzędach oczywiście przy pomocy papierkowej ze strony głównego organizatora. (trzeba zgłosić przejazdy w urzędach, na policji, zrobić mapkę przejazdu i wyznaczyć osoby do blokowania skrzyżowań i zapewnić ochronę medyczną każdego przejazdu).

Akcja byłaby pod jedną nazwą MOTOMIKOŁAJE 2010 WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO.

Oczywiście warunkiem połączenia jest wybranie jednego zarządzającego całością.

Kasa zbierana byłaby na oba konta i połączona w całość następnie po zakupie prezentów nastąpiłoby pakowanie i wydanie paczek dzień przed akcją na każdy DD.
Przejazdy planowane są ze względu na bezpieczeństwo i pogodę w danych miastach, w których się DD znajdują. Zagłębie ma w Sosnowcu.

Na kontakt osób chcących się podjąć pracy czekam do końca tygodnia. Po tym terminie jeśli nie będzie chętnych zastawiamy wszystko tak jak jest bo nie zdążymy nic załatwić a czas na zbiórkę kasy ucieka.

Może też tak być, że zostawiamy wszystko tak jak jest a dane miasto przyłącza się do zagłębiowskich motomikołajów i wtedy przyłączone zostaje automatycznie ale ekipa jest zobligowana do zbiórki pieniędzy na konto zagłębiowskie i podział będzie przy pakowaniu paczek jak wyżej. Oczywiście też potrzebne są prawne załatwiania związane z przejazdem.

Decyzja należy do Was czekam do piątku na decyzję i zgłoszenia osób chętnych i informuję ,że uzgodniłam takie rozwiązania z Kingą.

Gość

Wysłany: 2010-10-09, 12:38   

Juz wiem z tematu Zagłebia - ze coś znowu nie działa na Forum ,bo tam jestem jako gość...
wiec od razu zaznaczam aby nie kombinować - pisze Kinga

15-ego września zbiórka w "Korei" w Świętochłowicach.
godz.17-a

To będzie decydujące zebranie - ponieważ do tej pory nikt się nie zgłosił do pomocy - a sama nie dam rady tego zrobić.

Po tym spotkaniu jeśli będzie tak nadal - pieniądze z Konta ,które ja podałam będą przekazane tym DD z obu edycji Akcji dotychczasowej -
a samej Akcji nie będzie. Szkoda ,bo liczyłam na pomoc czy nawet nowego głównego organizatora a nie zagładę Akcji...

kinga 

Wysłany: 2010-10-15, 00:13   

UWAGA!!!!!!!!!!
Pomyłka w dacie zebrania

Nie w piatek ale w sobotę 16-ego!!!!!!!!!!!!!!!

kinga 

Wysłany: 2010-10-17, 13:33   

post wykasowany -patrz post pierwszy

jatromb 

Motocykl: FZS 600 '99
Imię: Tomasz
Wysłany: 2010-10-17, 13:45   

kinga napisał/a:

MINIMALNA WPŁATA 20 zł

minimalna wplata?! to troche zle wrozy, kto moze tyle da, a z gory ustalanie ile mamy dac to troche nie bardzo..

mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2010-10-17, 13:51   

dokładnie o tym samym już pisałem do Kingi ... chyba lepiej żeby ktoś wpłacił 10 zł niż wogóle...
Profil Facebook

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2010-10-17, 14:00   

wogóle nie powinno takie hasło się tu znaleźć :|
tak jak w "Żabce" - można płacić kartą, ale od 20zł, co dla mnie jest porażką sklepu :D bo nikt mnie nie zmusi do dodatkowych zakupów z tego powodu, że ma tak głupio umowę podpisaną z bankiem :D

kinga 

Wysłany: 2010-10-17, 14:36   

Kochani od dwóch lat tak jest podawane -wiec się dziwie dlaczego tym razem to komus nie pasuje- moim zdaniem kazdy wpłaci ile może- jesli i te 10 zł -to 10 x iles wpłat tez da wiele:)
Co do zakupowych wymogów np w żabce -to mam takie zdanie :) jest teraz 17 pazdziernik i do 2 grudnia konto bedzie przyjmować wpłaty- czyli to nie wydatek jak przy zakupach - że idziesz i juz musisz zapłacić -ale jest ponad miesiac czasu:)
Wiem ,ze czasy sa trudne -ale czy uzbierać te 20 zł w ponad miesiac to takie trudne?
i jak juz zaznaczyłam nawet te 10 zł x ileś wpłat to już coś:)
w poprzednich edycjach ludzie dawali nawet na miejscu zbiórki w dniu Akcji i się leciało i dokupywało jeszcze słodycze:)
rozsyłajcie wszystkim swoim znajomym o Akcji -to tez wkład do organizacji:)
ja nie moge oddawać krwi w Akcjach Krwiodawstwa ale to nie znaczy ,że nie zgodzę się by przekaząc info o jakieś danej Akcji :)
jest ponad miesiac - dzisiaj nie ma ale za miesiac kto wie- albo wpłacajcie ile kto może a jak da radę do 2 grudnia jeszcze dorzuić -to spoko:0 nikt nie każe już mozna nawet 2 grudnia:)
spoko -wiecej luzu Kochani:)
było przez dwa lata super to i tym razem bedzie:)

mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2010-10-17, 14:42   

kinga napisał/a:
moim zdaniem kazdy wpłaci ile może- jesli i te 10 zł -to 10 x iles wpłat tez da wiele:)

to po co jest to hasło o 20 zł ?
Profil Facebook

kinga 

Wysłany: 2010-10-17, 15:14   

mam komputer dostepny tylko na parę godzin dziennie - bo mój jest zepsuty...wiec sorki ,ze nie odpiszę na kazdy post od razu - albo 10 razy tłumaczyć dlaczego jest tak a nie inaczej...tak ustaliła Patrycja i Tomek przy pierwszej Akcji dwa lata temu i tak zostało...
jeszcze raz - jak ktoś nie ma albo nie uzbiera tyle co minimum - niech wpłaci ile go stać...

co do Was dwóch z Sosnowca -to super ,ze chcecie dać i na naszą Akcję - myslałam ,ze raczej wspamozecie tylko swoją Akcję Zagłębia...dzieki w imieniu dzieci z naszej Akcji:)
no i widzicie -tak pieknie jak ktoś dosłownie rozumie ,ze wszystkie dzieci są nasze:)
sorki ale dopiero jak spojrzałam skad jestescie to zrozumiałam pytanie:)
spoko - macie swoja Akcje i jak chcecie wspomóc i nasza to i symboliczna złotówka to skarb:):):) obu takich jak Wy było wiecej :)
jeszcze raz dzieki :)

a co do tego minimum -to jak przejełam Akcje dwa lata temu -to juz było ustalone wszem i wobec i na plakatach itp-wiec i w zeszłym roku tak zostało- dlatego nie zmieniałam:)

dominator 

Motocykl: Honda dominator
Imię: Przemek
Wysłany: 2010-11-04, 22:05   ZAPRASZAMY

ZAPRASZAM NA STRONĘ WWW. MIKOLAJE.SOCJUM.PL

kinga 

Wysłany: 2010-11-05, 02:27   

Dominator-czyli Przemek:) zapomniał dodać abyście wysyłali na jego e-maila info co ma podawać w zapisie darczyńców - jak zwykle czy sam nick czy pełne dane:)

e-mail Dominatora dominator_1@onet.pl

Jeszcze jedna wiadomość - dzisiaj czyli 5-ego listopada mam wyjątkowo wolne popołudnie i chce je wykorzystać na spotkanie z Wami odnośnie spraw Akcji.

godz.17.00 Świętochłowice "Korea" - będę czekać do 19-ej bo potem jadę załatwiać ostatnie dwa koncerty

Są już załatwione dwa :
1. 20 listopada "Chareu" w Chorzowie ul.Batorego 3 - zespół "Rubens Band" wjazd 15 zeta
2. 21 listopada "Uganda" w Bytomiu ul.Dworcowa 1 - zespół "Rabarbar" wjazd 15 zeta

na stronce Akcji http:/ mikolaje.socjum.pl podaliśmy ,iż jest kilka sposobów stania się Przyjacielem Akcji i wsparcia finansowego - co kto wybierze? sprawa decyzji danej osoby...

czekam na "Korei" od 17-ej :)

kinga 

Wysłany: 2010-11-07, 18:11   Regulamin Akcji "Mikołajw na Moto-Śląsk"

post wykasowany -patrz post pierwszy

kinga 

Wysłany: 2010-11-14, 21:06   Zmaian Planu i trasy Akcji !!!

UWAGA zmiana planu i trasy Akcji.Dzieciaki z DD Zabrza i Gliwic otrzymały zaproszenie do Teatru i kolidowały godziny naszej wizyty z wycieczką do Teatru.

Patrz post pierwszy !! !..
.............................

Reklamujcie koncerty ,z których dochód dodatkowo zasili konto Akcji a my spotykamy się na koncercie po Akcji - szykujcie więc wolne jeszcze po Akcji.

Nadal wszelkie sprawy do Dominatora czy do mnie :)
Dzięki tym co już wpłacili i tym co już załatwili prezenty dla dzieciaków no i tym co pracują nad zrealizowaniem "listów do św.Mikołaja " tych najmłodszych dzieci...

Patrzcie co znalazłam:)

http://tychy.nazwa.pl/tyc...-2009&Itemid=77

pierwsza edycja - ponad 5 tys.zł
druga o 2 tys.więcej...
ciekawe jak będzie w tym roku...
zobaczymy w poniedziałek bo te długie wolne trochę skomplikowało niektóre rzeczy ,ale za to chyba odpoczęliście:)

Odpowiedz do tematu