Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Parkingowka - ta pierwsza
Autor Wiadomość
d1abol 
czerwony dioboł

Motocykl: CBR F4i FS
Imię: Mateusz
Wysłany: 2011-05-13, 22:12   Parkingowka - ta pierwsza

Chciauem sie tylko pochwalic ze zaliczylem dzisiaj swoja pierwsza parkingowke, pieknie wyjebalem na Lukoilu :( ale w czasie upadania uratowalem kask przed rychlym upadkiem na beton B) podczas tankowania zapomnialo mi sie nozke rozlozyc, dziwne bo to pierwszy raz... piatek zrobil swoje :D szkoda tylko ze zadupek i lewa owiewka sa porysowane :(
Na stacji w ciul osob i oczywiscie nikt sie nie przejal ani nie pomogl przy podnoszeniu sprzeta :>

street_angel 

Motocykl: xxx
Imię: xxx
Wysłany: 2011-05-13, 22:17   

nie ma to jak piątek trzynastego :D :D musiało komicznie to wyglądać :D

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-05-13, 22:18   

Kongrtulejszyn. Po zakupie zygzaka nie byłem przyzwyczajony, że stopka inaczej się rozkłada. W poprzednim sprężyna chowała ją po wyprostowaniu motocykla a jak nie otwarło się jej do końca i postawiło motocykl to wskakiwała na miejsce. W zygzaku otwierała się normalnie i po postawieniu motocykla na wyprostowanej nie wskoczyła na miejsce tylko wróciła i tak samo na stacji wmontowałem się w wiaderko z wodą.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

greenmack 

Motocykl: rower
Imię: maciek
Wysłany: 2011-05-13, 22:22   

to ja tez sie pochwale akcją ''stopka''

Sciagalem kiedys moto ze stojaka no i jakos niewpadlo mi do glowy ze jak sciagne moto to wypada miec stopke rozlozoną..

walczylem z moto jakies 10 minut bo w akcie paniki poswiecilem siebie czyt. swoja noge jako amortyzatora upadku;p. Dowiedzialem sie wtedy ze ciezko sie moto podnosi gdy jedna noga jest pod nim;p

teraz sprawdzam 5 razy czy przy sciaganiu ze stojaka jest stopka tam gdzie powinna byc....

prezesartur 

Wysłany: 2011-05-13, 22:31   

Stopka to jest menda straszna. W pierwszym zygzaku ktoś odpiął czujnik i podłączył na krótko. Wyjechałem jadę ze 140 nagle coś chrupnęło motocykl zarzuciło i przyhamowało. Myślę sobie co to panewki obróciło czy ki grzyb. Jadę za chwile znowu to samo. Patrzę stopka rozłożona. W drugim zygzaku padł czujnik neutralnego, żeby dało się jeździł musiałem zrobić obejście obwodu ale automatycznie udupiało to czujnik stopki. Pod Porębą jadę ze 100 znowu zgrzyt patrzę stopka. Za parę dni wyprowadzam z garażu ruszyłem dojeżdżam do pierwszego zakrętu chrupnęło motocykl momentalnie wyprostowało wypadłem poza asfalt walę prosto w ogrodzenie to po hamulcach a że trawa to jak na sankach. Zatrzymałem się przed samym ogrodzeniem. Te stopki więcej szkody jak pożytku przynoszą lepiej je zdemontować i kłaść motocykl na boku.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

greenmack 

Wysłany: 2011-05-13, 22:35   

heh, znam problem braku czujnika polozenia stopki;p;p
dziwne uczucie jak przy 100 stopka sama sie sklada przy lekkim skrecie w lewo;p;p

prezesartur 

Wysłany: 2011-05-13, 22:41   

Ja jestem przyzwyczajony. Teraz znowu ruszać nie mogę bo zapominam złożyć. Najlepiej jest jak siądę pojadę i za chwile tak mi coś nie pasuje myślę co..aha kask i wracam po kask.

prezesartur 

Wysłany: 2011-05-13, 22:41   

Ja jestem przyzwyczajony. Teraz znowu ruszać nie mogę bo zapominam złożyć. Najlepiej jest jak siądę pojadę i za chwile tak mi coś nie pasuje myślę co..aha kask i wracam po kask. Chociaż jak zapomniałem przykręcić przednie koło to był hardcor.

greenmack 

Wysłany: 2011-05-13, 22:44   

wiesz, lama z Ciebie bo powinienes na gumie leciec a nie przejmowac sie kolem i to jeszcze przednim;p

prezesartur 

Wysłany: 2011-05-13, 22:56   

Tak jest mocowana ośka w VF'ce. Dolne połówki były tak przykręcone, że obie śruby były wsadzone i złapane na 2 obroty chociaż normalnie śruby wchodziły ze 3 cm w goleń i tak z obu stron. Jadę 140 drogą z Ciągowic w kierunku Rokitna a tam garby były takie, że jadąc autem waliło się podwoziem o asfalt. Mało tam raz VF'ką nie zgubiłem pasażera jak go wybiło na jednym z garbów a przednim kołem jak przyłożyłem w jeden z garbów to mi mało kierownicy z rąk nie wyrwało tak ją zaczęło trzepać lewo-prawo. No i tak jadę i nagle refleksja o fuck koło nie przykręcone. No dziad jestem bo powinienem całkiem koło zdemontować przed jazdą. Na 2 to każdy głupi potrafi.

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-14, 03:29   

Ja z najfajniejszych historii miałem ale 'garażówkę'.
Postawiłem moto na centralce, zdjąłem przednie koło (coś tam robiłem, nie pamiętam) i moto sobie stało ładnie. Coś mnie wzięło w międzyczasie na dokręcanie śrub... I jedna z lewego setu była strasznie luźna. No to co - imbus w dłoń i heja. I tak zamaszyście obróciłem że zrzuciłem moto z centralki do przodu :O usiadło na lagach i kolektorach wydechowych, po czym delikatnie z gracją obaliło się na prawy bok zamieniając w kontakcie ze ścianą klakę hamulca w bliżej nieokreślony wzorek kształtem przypominający jakąś nutę muzyczną :P Postawić moto do pionu nie było problemu, ale podnieść je z kolektorów na centralkę masakra :/ Ostatecznie wrzuciłem ośkę między lagi i stojąc okrakiem nad moto posiłkowałem się podłożonym pod ośkę lewarkiem :D po 15 minutach wygrałem z rzeczywistością ;) no i niestety nowa klameczka...

d1abol 
czerwony dioboł

Motocykl: CBR F4i FS
Imię: Mateusz
Wysłany: 2011-05-14, 08:26   

u mnie jakims cudem klamka sprzegla uniknela kontaktu z betonem... no i dobrze ze ostatnio poluzowalem troche sruby mocujace lusterka bo lewe pieknie by sie polamalo. Tak tylko znowu bardziej sie porysowalo. Tylko tych rys na lakierze przezyc nie umiem :( kurwa!
Wszystko przez nozke, teraz bede 5 razy sprawdzal czy na pewno sie wysunela :P

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-05-14, 10:12   

d1abol napisał/a:
Na stacji w ciul osob i oczywiscie nikt sie nie przejal ani nie pomogl przy podnoszeniu sprzeta :>

A czego oczekiwałeś ? zapomniałeś że mieszkasz w Polsce ?

slusar_o2 

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
Wysłany: 2011-05-14, 10:50   

d1abol napisał/a:
Tylko tych rys na lakierze przezyc nie umiem kurwa!

jeszcze przewróciłeś moto, to jesteś jakoś usprawiedliwiony :P , ja to zarysowałem motocykl zamkiem od bocznej kieszonki spodni jak cofałem do garażu. Stałem obok moto, była nierówność, zaparłem się i momentalni słyszę takie chrrrrrrrrrrrum. Patrzę, a na baku rysa, że o ja pierdole, długa na pare cm i szeroka na ładne półtora milimetra :D

http://www.bikepics.com/members/slusar_o2/

mendelmax 

Motocykl: Kawasaki KLE 500
Imię: Maciek
Wysłany: 2011-05-14, 11:08   

Brosik napisał/a:
A czego oczekiwałeś ? zapomniałeś że mieszkasz w Polsce ?

Ja kiedyś na szutrze wywaliłem się na rowerze. Leżę sobie wkręcony jakoś dziwnie w ramę, nie wiedząc za bardzo jak się podnieść, krwawię z kolana i uda jak sku***syn a przechodzący obok koleś rzecze "trzeba na przyszłość uważać" i idzie dalej :P

Ot solidarność społeczna :D

Moja gleba "parkingowa" była w pierwszym tygodniu jazdy na moto, jak stanąłem na poboczu żeby przetrzeć szybkę kasku. Pech chciał, że było lekko pochyło i liście na ziemi. Pięknie ujechała mi noga i władowałem się wgłąb rowu. Wyjmowanie klekota leżącego bakiem w dół- bezcenne :D Na szczęście zupełnie bezstratnie, bo wszystko wokół miękkie było ;)

Odpowiedz do tematu