Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
BP - Motocyklista to potencjalny złodziej?
Autor Wiadomość
ravau777 

Motocykl: był Hornet S 2001r.
Imię: Rafał
Wysłany: 2012-04-22, 11:32   BP - Motocyklista to potencjalny złodziej?

Wczoraj udałem się na przejażdżkę - pierwszy punkt BP.
Podjechałem pod dystrybutor zgasiłem motor - szczęka w kasku w górę i sięgam do dystrybutora. Chciałem nalać siędząc na motorze, żeby więcej weszło, ale z pistoletu nic nie leci - licznik zresetowany 000, zero ludzi na stacji i przy kasie. Odłożyłem pistolet i próbuje jeszcze raz - nic. Zsiadłem z moto i ide do kasy - co jest?
PANI "odgórna zasada, że motocyklista musi zejść z motoru i sciągnąć kask"

Nie wystarczy zgaszony motor, nie wystarczy podniesienie szczęki do góry.

Super - poczułem się jak potencjalny złodziej - prywatnie, służbowo - dziękuję już BP - mam możliwość tankowania na Shell'u i będę z tego korzystał - taki mój mały protest.

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2012-04-22, 11:35   

to nie jest nowa praktyka.
ja zawsze mam to w dupie, mówiąc im to szczerze, że nie będę z racji tankowania się 100 razy rozbierał. jak nie odblokują to jadę gdzie indziej, wybór jest spory.

Zen. 

Motocykl: CB 500
Imię: Dominika
Wysłany: 2012-04-22, 11:40   

to gdzies w sosnowcu tak Ci kazali? na zagorzu bez problemu mozna tankowac w kasku siedząc na moto

emil 

Wysłany: 2012-04-22, 11:42   

oj nie przesadzaj że bez problemu ;) na bp juz kiedyś próbowali ze mnie zdjąć garnek, na bliskiej to samo.

pocik 

Motocykl: drz
Imię: adam
Wysłany: 2012-04-22, 11:42   

w zeszlym roku juz tak bylo szczegolnie wisly i inne takie ...gosc tlumaczyl to tym ze kiedys wybiegl i pociagnal motoykliste ktory pozwolil sobie nie zaplacic za kurtke ten oswiadczyl przy policji ze najzwyczajniej w swiecie sie zamyslil stad brak uiszczenia kasiury calosc byla ponizej 250 czyli na wykroczenie motocyklista ponadto stwierdzil ze sie sie czuje w prawdzie nie wykrecil uszczerbku powyzej 7 dni ale sprawa toczyla sie o zniszczony sprzet...
calosc podobno wyszlo na wielka niekorzysc pana ze stacji nie wiem na ile cala historia polega na prawdzie nie mniej skoro ktos takie rzeczy robi nie ma sie co dziwic ze blokuja dystrybutory...

Zen. 

Wysłany: 2012-04-22, 11:43   

to ja mam jakies przywileje w takim razie bo i na bliskiej i na bp tak tankuje ;p

emil 

Wysłany: 2012-04-22, 11:46   

ja już też tak tankuje. w tamtym roku takie zajawki mieli dziwne, czy tam dwa lata temu.

orzech 

Motocykl: Sprint st 1050
Imię: Tomek
Wysłany: 2012-04-22, 11:47   

ze ściągnięciem kasku/kominiarki/maski/ przy tankowaniu bądz kupowaniu w sklepie zgadzam się w 100% , reszta to bzdury bo jak tankować moto na stojąco :>

soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2012-04-22, 11:53   

ravau777, na shellu spotkać Cię może to samo, mnie już spotkało a tłumaczeniem tego jest, że może przeskoczyć iskra i jak moto się zapali to nie zdążę ucieć, a prawda taka, że to działanie przeciw złodziejom, no i nie dziwię się wcale bo ucieczek po zatankowaniu i z zasłoniętą rejestracją jest teraz wiele. Nie gniewaj się na obsługę tylko tak jak ja wytłumacz, że zatankowanie po korek przechylonego motocykla jest nie realne więc albo obsługa zacznie lać sama motocyklistom do baku albo będziemy to robić siedząc, ja odmówiłam zejścia z moto i nikt mi głowy nie urwał a pan moje tłumaczenie zrozumiał i pomógł.

Zen. 

Wysłany: 2012-04-22, 11:56   

gdyby mi robili problemy zrobilabym podobnie jak soprano. Nie chcą zebym sama tankowała to proszę sie pofatygować i zalać mi do pełna, jak nie to ojsajo nara i jade na inną stacje nikt nikomu łaski robić nie będzie.

emil 

Wysłany: 2012-04-22, 11:59   

ze zsiadaniem to inna bajka i jak najbardziej jestem za. ale kasku nie bede z tej okazji zdejmował :D

Dariusz 

Motocykl: liter kawy
Imię: Dariusz
Wysłany: 2012-04-22, 12:49   

Na shellu też zdarzyło mi się w Bielsku takie tłumaczenie co do siedzenia na moto i iskrze, pożarze i bezpieczeństwie (pan zaoferował pomoc w przytrzymaniu moto w pionie) więc raczej nie tankuję siedząc ale rozbierać się extra nie mam zamiaru i w ostatnim czasie na BP nikt mi nie robił z tego powodu problemów więc pewnie zależy na kogo się trafi. W tamtym roku spotkałem się także na BP z tłumaczeniem że nie wiadomo czy moto ma tablicę rej więc jak jest taka opcja to staję tyłem do kasy ;-) Jeśli jednak ktoś robi problemy uprzejmie dziękuję i jadę na inną stację :>

cybek1984 

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wysłany: 2012-04-22, 13:34   

ja zawsze kask sciagam, nie wiem moze mi tak kultura nakazuje a moze po prostu nie jestem az tak brzydki zeby w kasku chodzic :D a powaznie nie uwazam zeby sciaganie kasku to byl jakis super wielki wysilek i popieram w tym momencie BP, przesadzacie i tyle. (taka sama sytuacja jak sie handlarzy ma z góry za oszustow i zlodziei i podchodzi sie z dystansem tak samo i tutaj jest znalazl sie jeden czy 2 debili i teraz wszyscy za to placa)

a swoja droga tym ze ktos jedzie na inna stacje tylko ich utwierdza w tym przekonaniu ze jakis kombinator przyjechal.
Ostatnio zmieniony przez cybek1984 2012-04-22, 13:58, w całości zmieniany 3 razy  

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2012-04-22, 14:40   Re: BP - Motocyklista to potencjalny złodziej?

ravau777 napisał/a:

Super - poczułem się jak potencjalny złodziej - prywatnie, służbowo - dziękuję już BP - mam możliwość tankowania na Shell'u i będę z tego korzystał - taki mój mały protest.

Na Shellu w Sosnowcu przy Mc Donalds, też każą się rozbierać i złazić z moto.

orzech 

Motocykl: Sprint st 1050
Imię: Tomek
Wysłany: 2012-04-22, 14:55   

potwierdzam

Odpowiedz do tematu