Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ratka - Mikołów
Autor Wiadomość
Grzegorz750
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-10, 09:17   Ratka - Mikołów

No cóż nawet fajna obsługa kupowałem tam kiedyś rzeczy na moto . a co do serwisu to nie wiem nie korzystałem nigdy ;)

Simbus 

Motocykl: V Strom 650, WR450F
Wysłany: 2010-04-10, 09:21   

Kupowałem tam ostatnio kask. Obsługa naprawdę na najwyższym poziomie. Cena niższa od Allegro o 300 zł. Męczyłem sprzedawcę prawię godzinę , przymierzając chyba większość kasków jakie mieli w tym rozmiarze :) Polecam

olencja 

Motocykl: R6
Imię: j.w.
Wysłany: 2010-11-18, 19:50   

Wyslalam tam moja Niunie na SPA i wiem, ze jest w dobrych rekach.
Chlopaki zawsze sluza pomoca i dobra rada.
A w sklepie naprawde jest w czym przebierac

Póki co złego słowa nie powiem ;*

greenmack 

Motocykl: rower
Imię: maciek
Wysłany: 2010-11-18, 20:04   

ja znowu mam troszke odmienne zdanie o tym ''serwisie''

sklep jeszcze daje rade ale co do serwisu to pare lat temu strasznie dali ciala i to 2 razy w jednym sezonie.
osobiscie bym nie dal im dotknac mojego sprzeta a o robieniu czegokolwiek to juz jest w ogóle kaplica

grzeesiek 

Imię: Grzesiek
Wysłany: 2010-11-18, 23:22   

greenmack napisał/a:
ja znowu mam troszke odmienne zdanie o tym ''serwisie''

sklep jeszcze daje rade ale co do serwisu to pare lat temu strasznie dali ciala i to 2 razy w jednym sezonie.
osobiscie bym nie dal im dotknac mojego sprzeta a o robieniu czegokolwiek to juz jest w ogóle kaplica

A ja byłem na chwile darmowa hamownia plus poprosiłem o sprawdzenie mojej R6 i kumpel gixa i mechanik który nami się zajął pierwsza klasa.Sprawdził bardzo szybko co trzeba bez zbędnego ściemniania .A już kilka serwisów zaliczyłem i wiem jak jest.U mnie duży plus ale tylko dla tego co nam moto sprawdzał.

davidek102 

Motocykl: Pojazd jednośladowy
Imię: Dawid
Wysłany: 2010-11-19, 22:57   

Ratka zawsze odznaczała się wysokim poziomem i profesjonalną obsługą.
Natomiast w ostatnim czasie bardzo często słyszę opinię, że zostało tam zatrudnionych kilku młodych mechaników, którzy mają tendencje to partaczenia roboty.
To co wyżej napisałem, jest zlepkiem opinii wielu ludzi. Myślę, że jeśli tak jest to dzieje się to za plecami właściciela. Musiałbym się zorientować jak to wygląda teraz. Złe opinie krążyły już od jakiegoś czasu. Myślę, że teraz już wszystko powinno być wyjaśnione. Ratka dba o dobre imię firmy.

Marcelek 

Motocykl: S1000RR
Imię: Marcelek
Wysłany: 2010-11-21, 22:41   

grzeesiek napisał/a:
U mnie duży plus ale tylko dla tego co nam moto sprawdzał.

Grzesiu to był Sławek on chyba tam zreszta szefuje

Lawka 

Motocykl: V-Strom 650A K8
Imię: Tomek
Wysłany: 2010-11-24, 06:38   

Ja w poprzednia sobote oddalem moto na synchro gaznikow. w poniedzialek odebralem.
Jestem zadowolony. Moto ustawione i wyraznie widac poprawe.
Pewnie nie raz jeszcze zawitam do nich.

ArturS 

Motocykl: XT600 Téréféré
Imię: Artur
Wysłany: 2010-11-24, 13:56   

davidek102 napisał/a:
Ratka zawsze odznaczała się wysokim poziomem i profesjonalną obsługą.
Natomiast w ostatnim czasie bardzo często słyszę opinię, że zostało tam zatrudnionych kilku młodych mechaników, którzy mają tendencje to partaczenia roboty.
To co wyżej napisałem, jest zlepkiem opinii wielu ludzi. Myślę, że jeśli tak jest to dzieje się to za plecami właściciela. Musiałbym się zorientować jak to wygląda teraz. Złe opinie krążyły już od jakiegoś czasu. Myślę, że teraz już wszystko powinno być wyjaśnione. Ratka dba o dobre imię firmy.

Tak się niestety dzieje dość często. Dobry przykład - Fiacik w Zabrzu. Kiedyś bardzo dobry zakład mechaniki, większością zajmowali się właściciele i starzy wyjadacze, a teraz lata tam kilku młodych, co partaczą jedną sprawę za drugą. Jak się Ratka opamięta, to przypilnuje młodych i będzie dobrze. Z zasłyszanych opinii też nie za dobrze o nich słyszałem, ale pocztą pantoflową lubi się nieść nieprawda, nie raz wypuszczona z premedytacją przez konkurencję.

greenmack 

Wysłany: 2010-11-24, 15:21   

jak tak czytam te posty to ratka wyglada wrecz wzorowo moze ja mam zbyt''dokladne'' podejscie do tematu i tylko mi sie nie podoba.

a co do poczty pantoflowej to dziala to tez w druga strone;p

olencja 

Imię: j.w.
Wysłany: 2010-11-24, 16:17   

Może nie tak wzorowo - byłoby wzorowo jakby mieli kaski o połowę taniej niż konkurencja ;)
Jak mój motocykl wróci to wtedy opisze wrażenia. Oczywiście jeżeli pogoda pozwoli na przetestowanie.

marlon777 

Motocykl: Suzuki DL 1000 Vstrom
Imię: Mariusz
Wysłany: 2010-11-27, 08:30   

Ja u nich już robiłem sporo - oto niektóre:
1. prostowanie felgi i montaż przewodów w stalowym oplocie
2. synchronizację
3. wymiana filtrów
4. prostowanie tarcz
Zawsze pomogli jak zjechałem z drogi. Tylko te ceny ;(

ozzy39 

Motocykl: GSXR 600 K2
Imię: Krzysiek
Wysłany: 2010-11-27, 17:56   

Czy wie coś ktoś o serwisie J&K na Siemianowickiej 5 Dąbrówka Mała ??

[ Dodano: 2010-11-29, 08:14 ]
Hmmm , wychodzi na to ze nikt nie wie o tym warsztacie . ;o

grzeesiek 

Imię: Grzesiek
Wysłany: 2010-12-03, 22:54   

TomekMotor masz pod nosem.Znaczy mechanik ten z długimi włosami.O tej firmie mam dobre zdanie.

greenmack 

Wysłany: 2011-08-05, 14:43   

ja naprawde zielonego pojecia nie mam czemu tu tyle pozytywnych wpisow ale chyba za duzo wymagam jak na polskie realia

pare lat temu robilem tam moto i wtedy okropnie dali ciala na calej linii bo nie dosc ze naped do kx125 sciagali 2 tygodnie to jeszcze przez te 2 tygodnie w sezonie zwodzili mnie ze juz,juz moto rozbierane i ze oddzwonia jak bedzie gotowy ... 2 jebane tygodnie w sezonie!!!!!!!!!!

2 tygodnie temu pomyslalem sobie ze moze im oddam bułe aby mi uszczelniacze wymienili (ok 4 godzin mi to zajmuje z wyczyszczeniem potem wszystkiego ) bo sam wymienialem ale cos robie nie tak i cieknie.

wiec tydzien temu w czwartek pojechalem nauczony poprzednia ich wpadka zeby wszsytko sobie poogladali ,pomierzyli tak aby sie umowic jak beda czesci.

Pan o nazwisku Ratka z serwisu powiedzial '' to jest jeden dzien roboty napewno nie wiecej''- mysle sobie ok 2 dni im to zajmie. mialem moto oddac po poniedzialku bo wtedy bedzie uszczelniacz.

we wtorek moto odstawilem ok godziny 15 i usłyszalem ze zaraz sie bedą za to zabierac. ucieszony pojechalem do domu. dzwonie w srode i tu słysze '' moto jeszcze nie tkniete bo niemieli czasu''- no trudno ,nawet najlepszym sie wpadki zdarzaja.

Czwartek- dzwonie . moto dalej jak stało tak stoi ale pan poinformowal ze przez 17 bedzie zrobione,wiec czekalem- dupa

piatek- dzwonie ok 10 sie dowiedziec czy sie ruszylo cokolwiek i słysze '' moto rozebralismy ale NIEMAMY USZCZELNIACZY jedą uszczelki juz do nas bedziemy dzwonic''

dzwonie ok 15- juz robia i mam czekac............

prosze panowie nie pierdolcie tutaj glupot ze to dobry serwis bo albo tam pracujecie albo to wasi koledzy.

JEST TO NAJBARDZIEJ OLEWAJACY KLIENTA SERWIS JAKI WIDZIALEM- NA 3 RAZY 3 RAZY DALI DUPY I TO PERFIDNIE KŁAMIAC ZE JUZ,JUZ ZARAZ BEDZIE ZROBIONE.

miejcie troche dobrego serca dla nowych co czytaja te wasze opinie tak aby niewkurwiali sie potem ze moto stoi i chuja sie wokoł niego dzieje.

Odpowiedz do tematu