|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Jaki kask najlepszy? |
| Autor |
Wiadomość |
rafraf [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-13, 10:27 Jaki kask najlepszy?
|
|
|
| Zastanawiam się, jaki kask byłby najlepszy i najbezpieczniejszy. lepszy integralny czy szczękowy? |
|
|
|
 |
kijek007

Motocykl: HONDA VFR 800FI `00
Imię: Łukasz
Wiek: 41 Dołączył: 02 Maj 2015 Posty: 496 Skąd: Pawłowice
|
Wysłany: 2015-08-14, 10:30
|
|
|
biorąc pod uwagę to ze szczękowe są droższe czyli integralny kupisz z wyższej półki to + na integralny drugi plus ze wydaje mi się ze konstrukcja jest mocniejsza (nie jest osłabiona ruchoma szczęką) a trzecia uwaga najlepszy kask to nie używany w sensie wywrotek nie w sensie nieubierania mam nadzieje pomogłem |
_________________ Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać. |
|
|
|
 |
procek225

Motocykl: niebieski :)
Imię: Tomek
Wiek: 43 Dołączył: 04 Maj 2012 Posty: 550 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2015-08-15, 10:40
|
|
|
integralny z zapięciem DD. I z takich wybieraj.
Tylko wiedz że kaski (nie tylko integralne) różnią się też tym z czego są zbudowane i jak zbudowane, więc jak chcesz najbezpieczniejszy to szukaj w wysokiej półce cenowej dla kasków typowo torowych (a i te na szosie nie są często ciekawe bo jest w nich węższe pole widzenia).
Podpowiedzią jest test Sharp albo certyfikaty jakie kaski posiadają. Temat rzeka, poruszany już na tym forum wielokrotnie. |
_________________ "Bóg musi kochać szaleńców. Tak wielu ich stworzył" - Mudżahedin w Rambo III. |
| Ostatnio zmieniony przez procek225 2015-08-15, 10:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bbx
Motocykl: brak
Imię: Piotrek
|
Wysłany: 2015-08-20, 14:42
|
|
|
Masz kilka rodzajów kasków:
- integralne;
- szczękowe;
- typu jeti - zapewnia dobre pole widzenia, preferują go hopperowcy
- crossowe i enduro
To czym się różnią zostało opisane na http://www.autotydzien.pl...owanie-motorem/
Integralne też wydaje mi się być najlepszą opcją. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |