|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Yamaha Drag star classic a custom !!! AMORTYZATOR !!! |
| Autor |
Wiadomość |
Filip

Motocykl: Yamaha R1 i Yamaha Drag Star Tuning !!!
Imię: Filip
Wiek: 48 Dołączył: 31 Paź 2011 Posty: 326 Skąd: Śląsk Koło Kopca :)
|
Wysłany: 2014-04-16, 20:17 Yamaha Drag star classic a custom !!! AMORTYZATOR !!!
|
|
|
Witam ma może ktoś pojęcie czy amortyzator centralny w Yamaha Drag star classic a custom jest ten sam albo czy można go zastąpić jakimś innym amortyzatorem od yamahy . lub co znaczy te 98mm/86 mm mam coś takiego - Zawieszenie tył - CLASSIC:
wahacz / sprężyna śrubowa z amortyzatorem olejowo-gazowym, regulacja obciążenia wstępnego / 98 mm
Zawieszenie tył - CUSTOM
wahacz / sprężyna śrubowa z amortyzatorem olejowo-gazowym, regulacja obciążenia wstępnego / 86 mm.
A dlaczego pytam bo moja Dragstarka jest zrobiona na sztywno ale chciał bym wpakować amortyzator bo planuje dłuższy wyjazd a na sztywnym zawieszeniu nie dam po prost rady przelecieć ok 500 km . |
_________________ Życie jest po to aby spełniać swoje marzenia !
 |
|
|
|
 |
oleksir
Motocykl: YAMAHA ROYAL STAR VENTURE
Imię: Aleksander
Wiek: 57 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 106 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 2014-04-18, 00:21
|
|
|
| Padł ci centralny? Mi też padł w serwisie zaśpiewali 4000 za nowy znlazłem firme w Gdańsku która to regeneruje zrobiłem działa jest ok za 4 stówki |
|
|
|
 |
horbal
Moderator

Motocykl: xj600
Imię: Karol
Wiek: 34 Dołączył: 16 Lis 2010 Posty: 591 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 2014-04-18, 14:06
|
|
|
Jest firma która regeneruje takie rzeczy chyba w rudzie sląskiej. Znajomy tam pracuje ale nie mam z nim ostatnio kontaktu. Jutro dam ci cnac co i jak |
_________________ Suzuki gs500 ->Yamaha xj600 |
|
|
|
 |
Filip

Motocykl: Yamaha R1 i Yamaha Drag Star Tuning !!!
Imię: Filip
Wiek: 48 Dołączył: 31 Paź 2011 Posty: 326 Skąd: Śląsk Koło Kopca :)
|
Wysłany: 2014-04-18, 23:34
|
|
|
Własnie nie padł tylko jak napisałem moje jest na sztywnym zawieszeniu poprostu zamiast amora jest tylko guma z przegubem . Nie mam co regenerowac |
_________________ Życie jest po to aby spełniać swoje marzenia !
 |
|
|
|
 |
oldnita
Motocykl: Drag Star i V-Strom
Imię: Grzegorz
Wiek: 61 Dołączył: 31 Paź 2010 Posty: 55 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2014-04-19, 11:44
|
|
|
| Filip podejdź na Chudowie tam gdzie stoją Dragi i sobie porównaj , na pewno ktoś ci udostępni i Classika i Customa . Te cyferki to zakres regulacji (chyba ) choć nie wiedziałem , że są inne w Classicu i Customie . |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |