|
Grupa krwi na kasku |
| Autor |
Wiadomość |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2014-04-15, 18:32 Grupa krwi na kasku
|
|
|
| Na alle widziałem naklejki np. z imieniem i grupą krwi na kask , może to w czymś pomóc ? |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
swojelatamam

Motocykl: obecnie brak
Imię: Kamil
|
Wysłany: 2014-04-15, 19:22
|
|
|
| Nie wiem jak na to patrzą przy wypadku, ale z pewnością może to pomóc przy szybszym ustaleniu grupy przez lekarzy przy ewentualnej transfuzji. Dobrze jest też mieć przy sobie książeczkę dawcy jeśli ktoś ma. |
|
|
|
 |
Markulus
Motocykl: Kawasaki GPX 750R
Imię: Marek
|
Wysłany: 2014-04-15, 20:35
|
|
|
Wiesz jak jest . Po pierwsze....
Nie patrzą na to ,bo być może jechałeś w pożyczonym kasku.......
Po drugie.........
Pamiętam opinie jednego małolata....... :Zapie***lają i myślą że to im życie uratuje. Jeb**i dawcy.
Ile głów tyle odpowiedzi. Chyba tylko dla spokoju sumienia - warto. | swojelatamam napisał/a: | | Dobrze jest też mieć przy sobie książeczkę dawcy jeśli ktoś ma. | Wystarczy raz oddać krew i już dostajesz. Oddajesz długo - jak się w tej papierowej miejsce skończy - dadzą lepszą.
Mam i ja
PS-małolat w pyska nie zebrał , jeszcze wtedy nie latałem . |
|
|
|
 |
Michal87sc
Boski Valentino

Motocykl: made in china
Imię: Michał
Wiek: 39 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 3118 Skąd: 161 JO90NH
|
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-04-15, 22:21
|
|
|
| Zawsze robione jest badanie na grupę krwi, bez względu na to, gdzie to masz wypisane. |
|
|
|
 |
Gulliver

Motocykl: Yamaha XJR
Imię: Piotrek
Wiek: 36 Dołączył: 29 Lis 2010 Posty: 68 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 2014-04-16, 11:32
|
|
|
Jedyne do czego Ci to może pomóc to do wyrywania gimnazjalistek Nikt przytomny nie da wiary w to co masz na kasku napisane. Możesz sobie wyrobić kartę identyfikacyjną grupy krwi i trzymać ją w portfelu wraz z innymi dokumentami ze zdjęciem, to już jest coś poważnego. |
|
|
|
 |
Michal87sc
Boski Valentino

Motocykl: made in china
Imię: Michał
Wiek: 39 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 3118 Skąd: 161 JO90NH
|
|
|
|
 |
Zrzęda
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2014-04-16, 18:27
|
|
|
| A ja sobie zafunduję. Informacji nigdy za wiele. |
_________________ Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów. |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2014-04-16, 18:30
|
|
|
| Gulliver napisał/a: | | Nikt przytomny nie da wiary w to co masz na kasku napisane. |
Ale jak ja będę przytomny to mogę to potwierdzić.
| Gulliver napisał/a: | | Możesz sobie wyrobić kartę identyfikacyjną grupy krwi |
Tylko czy lekarz będzie szukał po moich kieszeniach?
Ile kosztuje taka karta, znalazłem stare info z2008 -50pln? |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
Gulliver

Motocykl: Yamaha XJR
Imię: Piotrek
Wiek: 36 Dołączył: 29 Lis 2010 Posty: 68 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 2014-04-16, 20:03
|
|
|
Osoba która podaje krew ponosi odpowiedzialność za jej właściwe dobranie. Nawet gdy sytuacja jest nagląca nikt z ratowników nie zaryzykuje podania tego co sobie mogłeś nakleić/wydziargać gdziekolwiek, ponieważ nie chcą mieć potem problemów. Musi być to powszechnie wiążący dokument wydany przez właściwą ku temu jednostkę a nie kupiona naklejka z internetu. Jeżeli byłbyś przytomny po wypadku to też Ci nie uwierzą na słowo, bo możesz być w szoku czy też innym półmroku.
Co do szperania po dokumentach to wydaje się to naturalne, wiele osób ma wspomnianą wyżej kartę. Jeszcze inni noszą informacje na co są przewlekle chorzy i jakie stale przyjmują leki.
Najlepiej niech się ktoś związany z tą dziedziną wypowie jak to wygląda w praktyce, chociaż moje rozumowanie wydaje mi się logiczne |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|