|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
przesiadka z szosy w teren |
| Autor |
Wiadomość |
BarteQ90
Motocykl: Bandit 600
Imię: Bartosz
|
Wysłany: 2013-09-22, 22:22 przesiadka z szosy w teren
|
|
|
Witam. Od 3 sezonów jestem posiadaczem Bandita 600, zrobiłem nim 15k km. Chyba nadszedł czas na zmiany. Chciałbym spróbować zabawy w terenie, jednocześnie mając możliwość jazdy po mieście (2 komplet kół). Ważne jest aby motocykl był zarejestrowany i posiadał elektryczny rozrusznik. Skłaniałbym się raczej ku konstrukcji 4-suwowej. Co doradzacie? 250ccm wystarczy czy może raczej 400? Cena jaką chciałbym przeznaczyć to ok 6.000 zł
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Maciek K-ce

Motocykl: Suzuki GSX650FA
Imię: Maciek
|
Wysłany: 2013-09-22, 22:50
|
|
|
| Jeśli serwisy co parę motogodzin cię nie przestraszyły to hard enduro. Jeśli coś bardziej cywilizowanego ale z mniejszymi aspiracjami w teren to soft enduro. Sam jestem na etapie szukania czegoś takiego (bardziej hard enduro) i z tego co widziałem w tym przedziale cenowym ciężko znaleźć coś w dobrym stanie technicznym (moje własne odczucie) |
_________________ "To jest moja wina i mogę ja zwalić na kogo chcę!!" |
|
|
|
 |
ArturS

Motocykl: XT600 Téréféré
Imię: Artur
|
Wysłany: 2013-09-23, 09:26
|
|
|
No... w takiej kasie to nawet DR350SE będzie trudno wyrwać, albo będzie to już zdrowe padło, choć jedna okazja uciekła mi sprzed nosa. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to Yamaha TT600. W terenie już się pobawisz, na czarnym też sprawnie pojedziesz, a i dobrą wyprawówkę z niej zrobisz. Ostatnio znajomego zaciągnąłem do Rumunii i TTtka się świetnie sprawdziła
Silnik bliźniaczy do XT600, czyli jeden z najbardziej popularnych silników na świecie (chyba nie przesadzam?), tanie remonty, a jak dbany to 50tys.km bez grzebania zrobi. Ogólnie sprzęt bardzo bezobsługowy, wiec na początek myślę, że dobry. |
| Ostatnio zmieniony przez ArturS 2013-09-23, 09:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |