Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
30 km/h w mieście
Autor Wiadomość
elemeledudek 

Motocykl: Tiger 800
Imię: Marcin
Wysłany: 2013-07-09, 12:21   30 km/h w mieście

Czas się bać i smucić:
Strona akcji
Nawet skuterem będzie mozna ostro piracić po drogach.
Ludziom to juz zupelnie na łeb wali.
Przeraza mnie myśl, że oszołomy mogą to faktycznie przepchnąć.

Zrzęda 
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Imię: Łukasz
Wysłany: 2013-07-09, 13:02   

Już to widzę.... W Europie takie ograniczenia są w tzw. kluczowych miejscach o dużym natężeniu ruchu pieszych, coś jak znak D-40. Ale znając naszą rzeczywistość to wprowadzą to wszędzie. Już widzę te korki :)

Baniol 

Motocykl: Honda Varadero XL 125
Imię: Darek
Wysłany: 2013-07-09, 14:22   

No i nie dziwi mnie to że tempaki w Sopocie dają ograniczenie 10km. Mają takie wzorce to czego się dziwić. Po co nam te ograniczenia? To nie prędkość zabija - kiedy to zrozumieją. A my zostawmy swoje dziury w drogach. Jest naturalne ograniczenie. To jest oszczędność. Albo zamiast asfaltu - polna droga.

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2013-07-09, 17:03   

szkoda słów po prostu. teraz moje pytanie brzmi - po co i w imię czego, skoro w miejscu zagrożonym lub szczególnie uczęszczanym przez pieszych wystarczy postawić "trzydziestkę" i również ją egzekwować? Oklaski, wiwaty i ordery a potem będzie płacz i handel przez kraje normami emisji spalin. Bo jak znam życie żadnemu tłukowi nie przyszło do głowy że jazda 30 kmph czymkolwiek większym od skutera jest nieekonomiczna i spalanie 1 pojazdu wzrośnie co najmniej o 1 litr...
Ostatnio zmieniony przez TNT 2013-07-09, 17:04, w całości zmieniany 1 raz  

dawid1488 
80's

Motocykl: gsr 600
Imię: Józa
Wysłany: 2013-07-09, 21:02   

ojro (p)osły mają w dupie ograniczenia tak jak i w pl,przekroczy jakis patrol zatrzyma to machnie immunitetem i jedzie dalej,to ma jedynie na celu uwalić i osępić z kasy podatnika,nic więcej.unia europejska banda złodziejska.
30km/h :D :D to ja szybciej do roboty dobiegne miedzy autami w korku,moze tym debilom zależy na zdrowiu obywatela którego "szanuja" to nie mam nic przeciwko takiemu ograniczeniu ale niech też sie dostosują mędy.

Profil Facebook

Michal87sc 
Boski Valentino

Motocykl: made in china
Imię: Michał
Wysłany: 2013-07-09, 21:57   

o co wam chodzi?? przeciez to dla naszego bezpieczeństwa wszystko niewdzięcznicy !!

A że przy okazji troche zarobią...

http://www.michaljeczak.flog.pl

https://www.facebook.com/...54797774?ref=hl

Pure_Evil 
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wysłany: 2013-07-10, 06:53   

Nie wiem, czy Wy, ale zauważyłem, że wraz ze wzrostem cen paliw spada prędkość przelotowa puszkarzy. Dwa, trzy lata temu mało kto jechał poniżej 100, teraz średnia to 80 km/h. Po co w takim razie dodatkowe obostrzenia, fotoradary jak wystarczy podnieść cenę Pb95 do poziomu 10 zeta za litr? Na drogach pozostaną wyłącznie TIRy i bogacze. Przy cenie 15 zeta, nawet bogacz zacznie zwalniać do 70 po autobanie. My, szare żuczki będziemy na rowerach schodzić na kolanko.
Kraina szczęśliwości, bezpieczeństwa na drogach i wysokiej kultury ekologicznej - emisja CO2 spadnie prawie do zera.
Recepta na szczęście idiotów jest prosta - trzeba podnieść ceny paliw do poziomu przy którym nikogo na to paliwo stać nie będzie.

armor 

Motocykl: Suzuki GS500F
Imię: Monika
Wysłany: 2013-07-10, 07:48   

Pure Evil...no tak, schodzenie na kolanko na rowerze to świetna myśl . NIestety 30 km/h to za mała prędkość na kolanko..........wieć....i tak będzie mandacik :)
Ostatnio zmieniony przez armor 2013-07-10, 07:48, w całości zmieniany 1 raz  

Pure_Evil 
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wysłany: 2013-07-10, 09:27   

Zapomniałem wnioskować o poszerzenie stref płatnego parkowania tak, by obejmowały swym zasięgiem CAŁY obszar zabudowany, bez wyjątków. Oczywiście stawka za każdą rozpoczętą godzinę co najmniej 10 zeta.
Patrząc na to co siędzieje, zaczynam poważnie zastanawiać się nad sensem posiadania samochodu.

Zrzęda 
Lord Malkontent

Wysłany: 2013-07-10, 18:18   

armor napisał/a:
Pure Evil...no tak, schodzenie na kolanko na rowerze to świetna myśl . NIestety 30 km/h to za mała prędkość na kolanko..........wieć....i tak będzie mandacik :)

Da się radę tylko trzeba odpowiednio małe rondo znaleźć ;)
Tu nie trzeba zmniejszać prędkości dopuszczalnej ani windować ceny paliw. Trzeba zmienić kwoty mandatów na wzór Skandynawski i wysokość mandatu dostosować do dochodów. Biedny zapłaci za przekroczenie o 10km/h np. 100 zł a bogaty 10.000 :) i się ukróci piracenie :)

armor 

Wysłany: 2013-07-11, 08:50   

i nagle wszyscy będą na umowie zarabiać minimalną krajową, a reszta do ręki :)
Ostatnio zmieniony przez armor 2013-07-11, 08:50, w całości zmieniany 1 raz  

Zrzęda 
Lord Malkontent

Wysłany: 2013-07-11, 10:39   

W Norwegii Policja ma dostęp do danych US i wylicza na podstawie PIT'a. Nie znam szczegółów technicznych ale mnie się ten pomysł podoba.

elemeledudek 

Motocykl: Tiger 800
Imię: Marcin
Wysłany: 2013-07-11, 11:24   

Zrzęda napisał/a:
W Norwegii Policja ma dostęp do danych US i wylicza na podstawie PIT'a. Nie znam szczegółów technicznych ale mnie się ten pomysł podoba.

Problem moze byc gdy jesteś na swoim. Na papierze wyjdzie ci sporo a w rzeczywistości ledwo wiązesz koniec z końcem bo ci przelewów nikt nie płaci. Lipa.

dreed 

Motocykl: DR 650SE SM
Imię: konrad
Wysłany: 2013-07-11, 13:12   

armor napisał/a:

Troche OT ale co srode organizowany jest taki rajd rowerowy uliczny petla ma ok 60km... Katowice, Mikolow, Wyry, Tychy, Katowice - w skrocie.

W Mikolowie ktos sie wkurzyl i na ograniczeniu 40 rowerzysta dostal mandat bo jechal 54 :) Taki nasz kraj boski !
Wiec ze sportowej idei tez nici... Dbac o zdrowie dbaja ale w inny sposob... Jak wydasz na mandaty to tego nie przejesz przynajmniej w maku :)

armor 

Wysłany: 2013-07-11, 13:18   

Zrzęda napisał/a:

Dlatego napisałam, ze na umowie każdy biędzie miał minimalną- a skoro na umowie to i w skarbowym :) z "premii" którą sie dostanie do ręki nikt nie będzie w stanie nikogo rozliczyć....i tym sposobem dalej finansowa elita będzie płaicć tyle to reszta.

[ Dodano: 2013-07-11, 13:19 ]
dreed napisał/a:
armor napisał/a:

Troche OT ale co srode organizowany jest taki rajd rowerowy uliczny petla ma ok 60km... Katowice, Mikolow, Wyry, Tychy, Katowice - w skrocie.

W Mikolowie ktos sie wkurzyl i na ograniczeniu 40 rowerzysta dostal mandat bo jechal 54 :) Taki nasz kraj boski !
Wiec ze sportowej idei tez nici... Dbac o zdrowie dbaja ale w inny sposob... Jak wydasz na mandaty to tego nie przejesz przynajmniej w maku :)

Czyli jak się chce to i na rowerze można załapać się na mandat....no nic tylko pić ze szczęścia :) Tylko pić- bo na jedzenie w Maku nie starczy :)
Ostatnio zmieniony przez armor 2013-07-11, 13:21, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu