Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Lewa w góre to nie wszystko
Autor Wiadomość
pogan 

Motocykl: Yamaha Vmax, HD Electra
Imię: Mariusz
Wysłany: 2013-06-17, 09:21   Lewa w góre to nie wszystko

Mysle ze starym motocyklistom warto przypomniec a nowym uswiadomic że pozdrawiajac motonite jadacego z przeciwka LWG to jednoczesnie dajemy znak ze "wszystko za mna ok"

zdziwiłem sie bardzo na dk81 na wysokosci goscinca slaskiego jak po pozdrowieniu za 200m zauwazyłem psi patrol z suszarka.
w takich przypadkach ostrzegamy : palcem wskazuzacym lewej reki krecimy koło (w pionie) na wysokosci kasku. (jakby sygnalizujac koguta). moze to w wielu sytuacjach pomóc...

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2013-06-17, 11:06   

Bass 
Pal gumę a nie dusze

Motocykl: R1200GS
Imię: SEBA
Wysłany: 2013-06-17, 11:41   

pogan, a moze ten motocyklista sam ich nie widział :D

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2013-06-17, 20:04   Re: Lewa w góre to nie wszystko

pogan napisał/a:
palcem wskazuzacym lewej reki krecimy koło (w pionie) na wysokosci kasku.

Robię dokładnie tak samo ale gdy dłubię w nosie.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.
Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2013-06-17, 20:05, w całości zmieniany 1 raz  

Markulus 

Motocykl: Kawasaki GPX 750R
Imię: Marek
Wysłany: 2013-06-17, 20:17   

pogan napisał/a:
palcem wskazuzacym lewej reki krecimy koło (w pionie) na wysokosci kasku. (jakby sygnalizujac koguta). moze to w wielu sytuacjach pomóc...
Mi dziś uratowało dupe......zapierdzielałem ok 90 i motocyklista wpierw lewa a potem "kogut. Stary zwalnia wychodzi z zakrętu a tu misiaczki na Ruptawie............
prezesartur napisał/a:
Robię dokładnie tak samo ale gdy dłubię w nosie.
jak poczujesz nitke to nie ciągnij.Bo uszy odpadna. :D

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2013-06-18, 00:39   Re: Lewa w góre to nie wszystko

pogan napisał/a:
Mysle ze starym motocyklistom warto przypomniec a nowym uswiadomic że pozdrawiajac motonite jadacego z przeciwka LWG to jednoczesnie dajemy znak ze "wszystko za mna ok"

zdziwiłem sie bardzo na dk81 na wysokosci goscinca slaskiego jak po pozdrowieniu za 200m zauwazyłem psi patrol z suszarka.
w takich przypadkach ostrzegamy : palcem wskazuzacym lewej reki krecimy koło (w pionie) na wysokosci kasku. (jakby sygnalizujac koguta). moze to w wielu sytuacjach pomóc...

A w którą stronę kręcić palcem ? czy koniecznie musi to być wskazujący ? czy jeśli wykonam to prawą ręką będzie się liczyło czy nie ?

Thorgal1 
Moderator

Motocykl: XVS950
Imię: Czarek
Wysłany: 2013-06-18, 00:57   Re: Lewa w góre to nie wszystko

Kapitan Bomba napisał/a:
pogan napisał/a:

A w którą stronę kręcić palcem ? czy koniecznie musi to być wskazujący ? czy jeśli wykonam to prawą ręką będzie się liczyło czy nie ?

mało ... dostaniesz 10pkt i mandat 500pln
.
.
.
.
.
.
zamiast "cytuj" dałem "edytuj" - sry

Ostatnio zmieniony przez Thorgal1 2013-06-18, 00:57, w całości zmieniany 1 raz  
Profil Facebook

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2013-06-18, 01:05   

Markulus napisał/a:
jak poczujesz nitke to nie ciągnij.Bo uszy odpadna. :D

Jak poczuję nitkę to ją wyciągam i oblizuje. Czasem najpierw robię z niej kulkę.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

weteran1 

Motocykl: zabytkowy
Imię: Adam
Wysłany: 2013-06-19, 19:11   

Kilka razy pokazywano mi że jest niebezpieczeństwo na drodze z przeciwka ręka na dole i po wyprzedzeniu mnie numer z tą nogą. Po numerze z nogą nie wiedziałem o co chodzi pomyślałem, że jakiś niekulturalny na ścigaczu kozak pokazuje że mnie olewa na moim zabytku. Jechał slalomem i podnosił nogę. Mogło być to też z powodu omijania przeze mnie dziur w jezdni (wyjątkowo fatalny odcinek) i dlatego ten slalom połączony z nogą. Tych z przeciwka nie rozumiem bo nie zauważyłem niczego podejrzanego na przestrzeni kilku kilometrów. Może gość walił od granicy i tam coś było nie tak.

grzeesiek 

Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
Wysłany: 2013-06-21, 09:06   

W Czechach jest większa kultura motocyklowa,przynajmniej ja się z taką spotkałem.
Jak leci z przeciwka banda klika moto to wszyscy machają jak jeden aby zamknąć manetkę.
Mandaty maja nie ciekawe.Mi to sie wydaje ze ta lewa to nie powitanie tylko wyraz solidarności więc jak sie tego tak nie czuje to po co dupę zawracać,przynajmniej nie trzeba odmachiwać.
Ostatnio zmieniony przez grzeesiek 2013-06-21, 09:14, w całości zmieniany 1 raz  

Bukol14 

Motocykl: Honda Magna VF 500C
Imię: Sebastian
Wysłany: 2013-07-19, 05:37   

Dobra informacja na całe szczęście gdy dawałem lewą w górę to wcześniej nie mijałem żadnych gliniarzy czyli wszystko było ok ;)

Odpowiedz do tematu