Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
v-max w aprilce rs 50
Autor Wiadomość
kamol 

Motocykl: Brak
Imię: Dawid
Wysłany: 2010-07-01, 21:37   v-max w aprilce rs 50

Witam. Mam pytanko dotyczace aprili rs 50 i blokad ktore w niej sa:) Chodzi oto ze apka jedzie 80 maxymlanie;> ale wiem ze po odblokowaniu leca aprilki 100+. Moja dochodzi do 80km/h i 9tys oborotow wiec pojechalem do mechanika na 3-go maja w chorzowie:) Dlamotocyklisty.pl i tam koles mi powiedzial ze gdyby byly jeszcze jakies blokady to by apka jechala 45km/h ale jakos nie chce mi sie wierzyc.:]

LwG[/b]

szc 

Motocykl: gsx-r 750 k1
Wysłany: 2010-07-03, 08:55   

Dobrze Ci koleÂś powiedziaÂł bo gdyby byÂły to na pewno by 80 nie leciaÂła, a sr-ki latajÂą ponad 100 ale nie na seryjnym tÂłumiku, pozdro.

defQ 

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
Wysłany: 2010-07-04, 08:42   

i dlatego jestem za wprowadzeniem corocznych przegladow dla skuterĂłw, wyeliminuje to moze w minimalny sposob "cudowne" maszyny

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-07-04, 09:06   

to prawda. tez czasem jestem w szoku jak skuterki z dzieciakami gnaja po 80km/h.

marcingliwice 

Motocykl: Kawasaki ER 5
Imię: Marcin
Wysłany: 2010-07-04, 10:14   

kask za 30zÂł, spodenki i krĂłtki rĂŞkawek a na liczniku 80 km/h wrr wÂłos siĂŞ jeÂży
ale z drugiej strony, zapomnia³ wó³ jak cielêciem by³ czy jakoœ tak to lecia³o wiêkszoœÌ u¿ytkowników forum
teÂż tak pewnie zaczynaÂła

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2010-07-04, 11:10   

w zyciu nie jechalem na motocyklu bez stroju. kwestia odpowiedzialnosci i szacunku dla wlasnego zdrowia.

MEFIU 

Motocykl: F3 PIES
Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-07-04, 15:21   

mylicie ¶cigacze od skuterków
aprillia rs 50

aprillia sr 50

autor postu ma rs-ke
inne rs-ki lec± tak po 100 wiêc ta ma blokady

a co do ubrania to:
jak siê ubierze to s³yszy na chuj ci to to tylko skuterek szybko nie idzie
jak siê nie ubierze to wszyscy oburzeni jego life jego sprawa

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2010-07-04, 15:24   

w prawie polskim nie ma czegos takiego jak scigacz czy skuter - jest motorower i motocykl. jezeli cos ma 50ccm i nie osiaga predkosci wiekszej niz 45km/h jest motorowerem. wszystko ponad jest motocyklem.

defQ 

Motocykl: Żółta ZX-6rrrrr
Imię: Łukaszek :P
Wysłany: 2010-07-04, 15:31   

jesli cos ma 50ccm jest to motorower i nie wmowisz mi ze to jest scigacz, to ze tak wyglada to nie czyni go motocyklem, ale nie o to mi chodzi, jesli cos ma 50ccm i jest to motorower to jest w polsce prawnie ograniczone do 45km/h a takie cudowanie z predkosciami wiekszymi jest niebezpieczne dla uzytkownika ale i dla otoczenia, bo przepisów maja tyle lizniete co ja zasad baletu

oj... dlugo pisalem posta :P
co do ubioru nie ma sensu pakowac sie w kombi skorzane, ale na kask warto zainwestowac te 200-300z³ zamiast 30z³ za Tigera ktory peknie w polowie i moze jeszcze gorzej zadzialac niz jakby go nie bylo, rekawiczki na kostki tez warto miec ;) a zreszta... robta co chceta, tyle ile moge to mowie dzieciakom na kursie a co oni z tego wyciagna...

MEFIU 

Wysłany: 2010-07-04, 16:09   

chodzi³o mi o typ ;)
a co do prêdko¶ci to wszystkie nowe skuterki s± przyblokowane do 50km/h. a nie do 45km/h jak nakazuje prawo, w gazetkach i og³oszeniach jest podana prêdko¶æ maksymalna 45 km/h chyba poto aby mieli ¶wiêty spokój a tak naprawdê to jest 50 lub nawet 60 km/h. a co do kasku i rêkawiczek to oczywi¶cie masz racjê ale bez przesady z reszt± ubioru :D

kamol 

Wysłany: 2010-07-05, 18:41   

Widze nikt nie moze mi pomoc :/ Moje zdanie jest takie ze kiedys sami zaczynaliscie od czegos slabszego. A kasku nie mam za 30zÂł jak ktos tam wspomnial ze w takich jezdza. Ja na swoj wydalem ok. 300zl i bez rekawiczek tez sie nie ruszam:))

LEŚNICZY 
MACANT TEMATU

Motocykl: przeważnie zmazane
Wysłany: 2010-07-05, 19:28   

marcingliwice napisał/a:
kask za 30zÂł, spodenki i krĂłtki rĂŞkawek a na liczniku 80 km/h wrr wÂłos siĂŞ jeÂży
ale z drugiej strony, zapomnia³ wó³ jak cielêciem by³ czy jakoœ tak to lecia³o wiêkszoœÌ u¿ytkowników forum

Ostatnio tali mÂłody lanser nawet mnie minoÂł jak jechaÂłem autem , ÂśpieszyÂło mu siĂŞ cuÂś :D

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-07-05, 20:06   

Ar2rM napisał/a:
w zyciu nie jechalem na motocyklu bez stroju. kwestia odpowiedzialnosci i szacunku dla wlasnego zdrowia.

Ale co to dokÂładnie jest za strĂłj kaszubski, kurpiowski, wilamowski, japoĂąskie kimono czy moÂże strĂłj lajkonika?

Co do kaskĂłw to maÂłolat, ktĂłremu tego piÂździka spawaÂłem podjechaÂł wczoraj, Âżeby mu jeszcze lusterko pospawaĂŚ bo ktoÂś mu spawaÂł ale daÂł dupy i przyjechaÂł do mnie. Ja patrzĂŞ co drugi wkÂłada na gÂłowĂŞ niby kask ale jakiÂś jakby za duÂży mĂłwiĂŞ mu, Âże chyba za duÂży maÂłolat ÂściÂąga kask a to sama skorupa bez niczego w Âśrodku tylko z tyÂłu po obwodzie byÂł tego styropianu jakiÂś poszarpany pasek na 2 cm szerokoÂści. ZaproponowaÂłem Âżeby zaÂłoÂżyÂł na gÂłowĂŞ reklamĂłwkĂŞ potem kask a ja mu pianki wstrzyknĂŞ i kask bĂŞdzie gitara na miarĂŞ szyty ale siĂŞ nie zdecydowaÂł i woli ryzykowaĂŚ za to zaklepali sobie mojego tigera, ktĂłrego kupiÂłem kiedyÂś na zapas dla ewentualnego pasaÂżera. Zgodnie ze starym ludowym porzekadÂłem: dla pasaÂżera kupuj tigera.

MEFIU 

Wysłany: 2010-07-05, 21:15   

LEÂŚNICZY napisał/a:
marcingliwice napisał/a:

Ostatnio tali mÂłody lanser nawet mnie minoÂł jak jechaÂłem autem , ÂśpieszyÂło mu siĂŞ cuÂś :D

uuuuu leÂśniczy teraz to masz przeje..... :D
to Ty??? :D

Dobry Jezu a nasz Panie.....

kamol 

Wysłany: 2010-07-07, 22:51   

Widze ze na tym forum nie zbyt toleruja przyszlych motocyklistow ale terazniejszych motorowerzystow:)

Odpowiedz do tematu