Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Patra
2013-01-08, 10:28
Majowy Weekend może do Rumuni
Autor Wiadomość
kryspin 

Motocykl: honda NTV deauville
Imię: krzysztof
Wysłany: 2013-01-07, 12:28   Majowy Weekend może do Rumuni

Witam miło mam ochotę polecieć w Maju na Rumunie jest może ktoś chętny z tutejszych forumowiczy czas to elastycznie może być nawet 2 tygodnie pobytu, spanie zależnie od pogody przydrożne moteliki lub namiot jedzenie jak kto woli , wyjazd budżetowy ale bez gonienia się spokojnie zwiedzanie odpoczywanie jak na urlopie :) pozdrawiam i miło zapraszam chętnych do wspólnego wyjazdu :) kryspin

ArturS 

Motocykl: XT600 Téréféré
Imię: Artur
Wysłany: 2013-01-08, 09:20   

Ja mam w planie, ale taką dosłownie weekendową RO, z zaliczeniem standardów jak np. wesoły cmentarz (Sapanta), przełęcz Prislop (ostatnio nie zrobiłem żadnej fajnej fotki przy klasztorze :( ), zamek w Branie, Cetatea Poenari, transalpina i transfogarska. Wszystko jednak zależy od pogody - jeśli będzie wiadomo, że wyższe partie górskich dróg są pokryte śniegiem, to przełożę to na inną okazję, a często jeszcze w czerwcu śniegu po pas, więc się specjalnie nie napalam :I Tyle, że jadę endurakami (XT600Z i KLE 500), więc prędkości autostradowe marne, właściwie to całkowicie chce minąć ekspresówki i polecieć bokami, a na miejscu przed szybkimi szutrami wzbraniał się nie będę :D Rozważam jeszcze nocny dojazd do RO puszką, z motkami na lawecie, a dalej już tylko motkami. Dla mnie dojazdówka to 700km nudy i strata czasu, tym bardziej, że będzie go mało, a po drodze właściwie nic niema na czym można byłoby zawiesić oko.

Wspomniany klasztor i niedźwiedź rumuński :P Psy fociłem, a siebie nie. O czym ja myślałem? :angry
Ostatnio zmieniony przez ArturS 2013-01-08, 09:32, w całości zmieniany 4 razy  

elemeledudek 

Motocykl: Tiger 800
Imię: Marcin
Wysłany: 2013-01-08, 11:17   

700 kilometrów na motocyklu to nudy i strata czasu? Ty to dziwak jesteś :)

ArturS 

Wysłany: 2013-01-08, 11:22   

Wiadrem to bym pewnie nie narzekał, ale tym moim traktorem to dupa odpada :angry Sytuacja się zmienia, jak się kończą dobre drogi :)

kryspin 

Wysłany: 2013-01-08, 16:50   

ArturS, powiadasz śniegi na transalpinie aż do czerwca hmmmm no to się zobaczy jak będzie to sie zobaczy temacik zapodany zobaczymy co z tego wyjdzie pozdrawiam

darqs 

Motocykl: Yamaha plus...
Imię: Dariusz
Wysłany: 2013-02-07, 00:13   

Ja chętnie pojadę jednak w maju nie mam wolnego, czerwiec w połowie lub pierwsza połowa lipca, edisiewicz też się deklarował.

kryspin 

Wysłany: 2013-02-07, 13:18   

darqs, termin luźny wiec myślę ze można się dogadać do dat wyjazdu monituj temat i zapewne coś mądrego wymyślimy :) by było fajnie i przyjemnie pozdrawiam :)

darqs 

Wysłany: 2013-02-07, 20:15   

:) od dwóch lat chodzi mi po głowie wypad w tym kierunku. Jak to bywa wszyscy jeżdżą tylko w zimie <palcem po mapie> a gdy przychodzi ciepłełko to nigdy nie ma z kim jechać. Więc teraz możesz jakiś spontan...

ArturS 

Wysłany: 2013-02-08, 09:25   

No przecie tam więcej od nas jeździ niż nad Bałtyk :D W zeszłym roku stwierdziłem, że czas pozwiedzać PL, więc wybrałem się na Mazury. Przez długi weekend nalatałem prawie 2000km i wróciłem z wielkim wk..., żem taki błąd popełnił - dojazd katastrofa (korki, fotki od tylca od straży wiejskiej), na miejscu jedynie równiny zasłonięte drzewostanem, a na każdym leśnym szutrze zastanawiałem się czy to nadal droga lokalna, czy może już mam się spodziewać spotkania z leśniczym :angry Później w domu przejechałem palcem po mapie i jeszcze bardziej mnie to dobiło, bo 200-300km więcej i miałbym zaliczoną transalpinę, transfogarską, jakieś zamki i wesoły cmentarz, a po drodze same piękne widoki. Tak na szybciora: http://goo.gl/maps/1tgtv Także, w tym roku, pier...le, na północ nie jadę.

Shannon 

Motocykl: Marzy się, oszczędza się...
Imię: Ola
Wysłany: 2013-02-08, 10:18   

Ja tu siedzę, w Transylwanii, więc mogę Wam jakiś nocleg za free skołować... o ile mnie tu szlag nie trafi i nie ucieknę. ;)

kryspin 

Wysłany: 2013-02-08, 13:07   

Shannon, wow było by milutko Olka i może troszkę byś za przewodnika porobiła :) mam nadzieje ze do tego czasu nie zmienisz zdania i nie uciekniesz jak piszesz bo już chce tam jechać :P wiec zaglądaj na forum co w temacie się dzieje i może jakieś namiary na Ciebie tutaj lub na prva wyślij pozdrawiam i dziękuje ze się odezwałaś :)

[ Dodano: 2013-02-08, 13:09 ]
ArturS, hahahaha no i se pozwiedzałeś chłopie może teraz sobie zwiedzimy razem coś fajnego i bez fotek od wiejskich :P

darqs 

Wysłany: 2013-02-09, 19:38   

Jak wcześniej napisałem piszę się na tą trasę. ArturS ma rację, szkoda wzroku na wypatrywanie w krzakach fotoradarów wsiowych mundurowych....lepiej jechać nawet na dupę świata choćby to miała być Rumunia wszystko jedno byle było fajnie i " :) surowo"

ArturS 

Wysłany: 2013-02-10, 14:52   

Shannon napisał/a:
Ja tu siedzę, w Transylwanii, więc mogę Wam jakiś nocleg za free skołować... o ile mnie tu szlag nie trafi i nie ucieknę. ;)

Shannon, a gdzie dokładniej siedzisz (miasto)? Chętnie bym się przetransportował nocą w jakieś miejsce załadowaną puszką, a dalej zwiedzanie motkami. Tylko puszkę musiałbym mieć gdzie zostawić - najlepiej kawałek prywatnego placu.

pawjeu 

Motocykl: Honda Shadow VT600
Imię: Paweł
Wysłany: 2013-02-10, 22:52   

Z tymi warunkami na transfogarskiej i transalpinie to jest ruletka. Ja w zeszłym roku byłem w Rumunii w maju i obie był przejezdne i odśnieżone. W sierpniu był kolega i na transfogarskiej zalegał śnieg. Niby przejezdna była, ale warunki bez reweluni. Trzeba na bieżąco śledzić :)

darqs 

Wysłany: 2013-02-12, 21:06   

Kryspin zarzuciłeś temat i ..... nie ma Cię.. B)

Odpowiedz do tematu