|
Media Markt- dla idiotów |
| Autor |
Wiadomość |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-10-07, 17:07 Media Markt- dla idiotów
|
|
|
Tak "ku przestrodze"...
Pojechałem dziś do czeladzkiego Media Markt, celem zakupu myszki bezprzewodowej.
Chciałem coś zwykłego i taniego. Znalazłem myszkę w cenie 44.90 zł - taka widniała cena na pudełku i na regale.
Naginam do kasy, baba kasuje, podaję banknot pięćdziesięciozłotowy, kobitka wydaje 10 gr reszty, biorę paragon i idę sobie zadowolony... po zrobieniu pieciu kroków, coś mnie oświeciło- patrzę na cenę na pudełku- 44,90, patrzę na paragon- 49.90
No skroili mnie na 5 zeta!
Gdyby to było 10 czy 20gr olałbym temat, ale 5 zeta to prawie 2 browary!
Wracam do kasy i pytam czemu zostałem wystukany- ona nic nie może... i skierowała mnie do punktu obsługi klienta. Tam kolejna mądra stwierdziła, że "widocznie nie przemetkowali", ale spłodziła jakiegoś kwita i wysłała na dział komputerowy.
Na dziale komputerowym spotykam jakąś mizdrzącą się dziunię i informuję o co kaman, na co dziunia z rozbrajającym uśmiechem mówi mi, że tych pieniędzy mi nie zwrócą, ale mogą przelać na jakąś kartę niespodziankę czy cholera wie jaką w ogóle kartę...
Normalnie się zagotowałem! Tłumacze dziuni grzecznie i spokojnie- %%##@$*#&@&^#!@%^%@# oddać mi pieniądze
Pojawił się bardziej kompetentny kierownik, który również spłodził kwita- ale to już był bilet do raju, bo przy jego pomocy odzyskałem w kasie moje upragnione 5 zł!
Tak więc, kupując kilka rzeczy w Media, nawet bym się nie połapał, że zostałem skrojony na 5zł.
Zwracajcie uwagę na podane ceny i na to, co nabija laska na kasie, bo jestem przekonany, że dużo więcej artykułów w MM ma różne ceny. |
|
|
|
 |
Kriss_deValnor
Bolilol Forever :)

Motocykl: Brzydula :)
Imię: Justyna
|
Wysłany: 2012-10-07, 17:11
|
|
|
| Ty sprawdziłes, ale kolejne 10-15 osób nie . I tak sie robi biznes w tym kraju |
|
 |
Cris
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wiek: 59 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 3401 Skąd: Milton Keynes UK
|
Wysłany: 2012-10-07, 17:53
|
|
|
| Stara praktyka nakrecania klienta. Jak powiedziała Kriss . Nie odzywasz 5-ki ale damy ci bon żebyś do nas wrócił i wydał jeszcze 45 a my " przez przypadek" nie wydamy ci kilku złotych , tylko dostaniesz bon. I tak w koło Macieju. |
_________________ Wróg publiczny nr 1 |
|
|
|
 |
Edisiewicz

Motocykl: vfr 800 vtec
Imię: Marek
Wiek: 45 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 648 Skąd: Chelsea(Czeladź)
|
Wysłany: 2012-10-07, 17:58
|
|
|
| Abaddon napisał/a: | | ale 5 zeta to prawie 2 browary! | racja! |
|
|
|
 |
Thorgal1
Moderator

Motocykl: XVS950
Imię: Czarek
|
Wysłany: 2012-10-07, 20:30
|
|
|
trzeba było dać znać ... miał byś z dostawą do domu ... ale Ty lubisz nabijać nieidiotom kaskę
tam potrafią sprzedać laptop do którego się nawet producent nie przyznaje a takie drobiazgi jak myszki mają ostrą marżę.
jedyne co jest OK u nich to raty 30x0% - ciężko pobić |
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2012-10-07, 20:45
|
|
|
Walić 5 zetoli ale jak ktoś stosuje takie praktyki to sam bym kazał oddać z samej zasady
Ps.też żeś se wybrał sklep na takie zakupy....ehhhh
Ceny warszawskie.Chyba że coś na promo.Tylko wtedy. |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-10-07, 20:47
|
|
|
Wkurzałem się ze starą myszką, więc potrzebowałem na szybko... a do MM miałem najbliżej.
Z reguły unikam tego "cuda". |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-10-07, 20:52
|
|
|
| Nie tylko media markt sprzedaje takie komputery bo np. byłem w posiadaniu komputera wyspecializowanej w komputerach firmy VOBIS z płytą do jakiej asus się nie przyznawał. Poblokowany w piździec pokombinowałem wrzuciłem jej bios z innego modelu i dopiero miało to jakąś funkcionalność bo wcześniej ani w biosie ustawień a np wyjście D-SUB w ogóle nie działało. |
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2012-10-07, 21:24
|
|
|
dlatego w reklamie media głoszone jest hasło "nie dla idiotów" po coś tam właził Rafalini
to sie wszędzie zdarza, ktoś kto pracował na sklepie, będzie w stanie to zrozumieć, bo ceny nie są drukowane z automatu tylko okresowo, poza tym taka ilość asortymentu zawsze będzie generować pomyłki, dlatego macie czytniki cen, by sobie sprawdzić zanim kupicie. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-10-07, 21:26
|
|
|
| Wiesz... to tylko myszka- żaden kosztowny wydatek. Po np. TV za cholerę bym tam nie pojechał. |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2012-10-07, 21:28
|
|
|
| jakby tam wydra poszedł kupować to bym sie nie dziwił.. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-10-07, 22:13
|
|
|
| w "realu" zdarza sie czasem paniom kasjerkom nabic dwa razy ten sam towar. polukajcie czasem w paragony, ze 500 takich naciągnietych klientów na 2 zl x 30 dni i kierownik sklepu ma premie jak byk |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2012-10-07, 22:14
|
|
|
| chyba, że do premii jest brana pod uwage inwentura niezależnie, czy róznica jest na plus czy minus, wtedy nie. |
|
|
|
 |
Łaciaty

Motocykl: Ni ma !!!
Imię: Jakubek
|
Wysłany: 2012-10-07, 22:28 re
|
|
|
MM wcale takie złe nie jest. Można się tam najzwyczajniej w świecie targować - tym sposobem TV zakupiony o 1000 zł taniej, niż cena, za jaką był wystawiony. Dziwne jest to, że każdy MM ma swoje ceny i mogą one znacząco się różnić.
A poza tym - pewnie mało ludzi o tym wie - jeżeli dokona się zakupu online, to znowu jest taniej, nie wiem czy na wszystko, ale ja na płycie Blue Ray zaoszczędziłem 40 zł przy zamówieniu na www. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-10-07, 22:35
|
|
|