Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Media Markt- dla idiotów
Autor Wiadomość
Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2012-10-07, 17:07   Media Markt- dla idiotów

Tak "ku przestrodze"...

Pojechałem dziś do czeladzkiego Media Markt, celem zakupu myszki bezprzewodowej.
Chciałem coś zwykłego i taniego. Znalazłem myszkę w cenie 44.90 zł - taka widniała cena na pudełku i na regale.

Naginam do kasy, baba kasuje, podaję banknot pięćdziesięciozłotowy, kobitka wydaje 10 gr reszty, biorę paragon i idę sobie zadowolony... po zrobieniu pieciu kroków, coś mnie oświeciło- patrzę na cenę na pudełku- 44,90, patrzę na paragon- 49.90 ;o
No skroili mnie na 5 zeta!
Gdyby to było 10 czy 20gr olałbym temat, ale 5 zeta to prawie 2 browary!

Wracam do kasy i pytam czemu zostałem wystukany- ona nic nie może... i skierowała mnie do punktu obsługi klienta. Tam kolejna mądra stwierdziła, że "widocznie nie przemetkowali", ale spłodziła jakiegoś kwita i wysłała na dział komputerowy.

Na dziale komputerowym spotykam jakąś mizdrzącą się dziunię i informuję o co kaman, na co dziunia z rozbrajającym uśmiechem mówi mi, że tych pieniędzy mi nie zwrócą, ale mogą przelać na jakąś kartę niespodziankę czy cholera wie jaką w ogóle kartę...
Normalnie się zagotowałem! Tłumacze dziuni grzecznie i spokojnie- %%##@$*#&@&^#!@%^%@# oddać mi pieniądze

Pojawił się bardziej kompetentny kierownik, który również spłodził kwita- ale to już był bilet do raju, bo przy jego pomocy odzyskałem w kasie moje upragnione 5 zł!

Tak więc, kupując kilka rzeczy w Media, nawet bym się nie połapał, że zostałem skrojony na 5zł.
Zwracajcie uwagę na podane ceny i na to, co nabija laska na kasie, bo jestem przekonany, że dużo więcej artykułów w MM ma różne ceny.

Kriss_deValnor 
Bolilol Forever :)

Motocykl: Brzydula :)
Imię: Justyna
Wysłany: 2012-10-07, 17:11   

Ty sprawdziłes, ale kolejne 10-15 osób nie . I tak sie robi biznes w tym kraju

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2012-10-07, 17:53   

Stara praktyka nakrecania klienta. Jak powiedziała Kriss . Nie odzywasz 5-ki ale damy ci bon żebyś do nas wrócił i wydał jeszcze 45 a my " przez przypadek" nie wydamy ci kilku złotych , tylko dostaniesz bon. I tak w koło Macieju.

Edisiewicz 

Motocykl: vfr 800 vtec
Imię: Marek
Wysłany: 2012-10-07, 17:58   

Abaddon napisał/a:
ale 5 zeta to prawie 2 browary!
racja!

Thorgal1 
Moderator

Motocykl: XVS950
Imię: Czarek
Wysłany: 2012-10-07, 20:30   

trzeba było dać znać ... miał byś z dostawą do domu ... ale Ty lubisz nabijać nieidiotom kaskę :)
tam potrafią sprzedać laptop do którego się nawet producent nie przyznaje a takie drobiazgi jak myszki mają ostrą marżę.
jedyne co jest OK u nich to raty 30x0% - ciężko pobić

Profil Facebook

swistak 
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
Wysłany: 2012-10-07, 20:45   

Walić 5 zetoli ale jak ktoś stosuje takie praktyki to sam bym kazał oddać z samej zasady !!
Ps.też żeś se wybrał sklep na takie zakupy....ehhhh
Ceny warszawskie.Chyba że coś na promo.Tylko wtedy.
http://www.motorybnik.pun.pl

przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2012-10-07, 20:47   

Wkurzałem się ze starą myszką, więc potrzebowałem na szybko... a do MM miałem najbliżej.
Z reguły unikam tego "cuda".

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2012-10-07, 20:52   

Nie tylko media markt sprzedaje takie komputery bo np. byłem w posiadaniu komputera wyspecializowanej w komputerach firmy VOBIS z płytą do jakiej asus się nie przyznawał. Poblokowany w piździec pokombinowałem wrzuciłem jej bios z innego modelu i dopiero miało to jakąś funkcionalność bo wcześniej ani w biosie ustawień a np wyjście D-SUB w ogóle nie działało.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2012-10-07, 21:24   

dlatego w reklamie media głoszone jest hasło "nie dla idiotów" :D po coś tam właził Rafalini ;) ??

:D :D :D :> :> :> :> :> :> :> :>

to sie wszędzie zdarza, ktoś kto pracował na sklepie, będzie w stanie to zrozumieć, bo ceny nie są drukowane z automatu tylko okresowo, poza tym taka ilość asortymentu zawsze będzie generować pomyłki, dlatego macie czytniki cen, by sobie sprawdzić zanim kupicie.

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2012-10-07, 21:26   

Wiesz... to tylko myszka- żaden kosztowny wydatek. Po np. TV za cholerę bym tam nie pojechał.

emil 

Wysłany: 2012-10-07, 21:28   

jakby tam wydra poszedł kupować to bym sie nie dziwił..

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2012-10-07, 22:13   

w "realu" zdarza sie czasem paniom kasjerkom nabic dwa razy ten sam towar. polukajcie czasem w paragony, ze 500 takich naciągnietych klientów na 2 zl x 30 dni i kierownik sklepu ma premie jak byk

emil 

Wysłany: 2012-10-07, 22:14   

chyba, że do premii jest brana pod uwage inwentura niezależnie, czy róznica jest na plus czy minus, wtedy nie.

Łaciaty 

Motocykl: Ni ma !!!
Imię: Jakubek
Wysłany: 2012-10-07, 22:28   re

MM wcale takie złe nie jest. Można się tam najzwyczajniej w świecie targować - tym sposobem TV zakupiony o 1000 zł taniej, niż cena, za jaką był wystawiony. Dziwne jest to, że każdy MM ma swoje ceny i mogą one znacząco się różnić.

A poza tym - pewnie mało ludzi o tym wie - jeżeli dokona się zakupu online, to znowu jest taniej, nie wiem czy na wszystko, ale ja na płycie Blue Ray zaoszczędziłem 40 zł przy zamówieniu na www.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2012-10-07, 22:35   

No i dziwne jest też to, że każdy ma swoich pracowników i lokalizację.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi