|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Spawanie |
| Autor |
Wiadomość |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2012-07-19, 21:25 Spawanie
|
|
|
Szykuję kolejny gadżet do mojego streeta szukam kogoś kto da rade pospawać mi jedną rzecz jak się ją da w ogóle pospawać
chodzi o połączenie aluminium z hmmm myślę że to jakieś żeliwo bo odlewane dość ciężkie .
piszcie jak znacie kogoś kto wykona mi tą usługę PILNE |
|
|
|
 |
RadekCB1
Motocykl: Honda CB1 (NC27)
Imię: Radek
|
Wysłany: 2012-07-20, 09:49 Re: Spawanie
|
|
|
| walek809 napisał/a: | Szykuję kolejny gadżet do mojego streeta szukam kogoś kto da rade pospawać mi jedną rzecz jak się ją da w ogóle pospawać
chodzi o połączenie aluminium z hmmm myślę że to jakieś żeliwo bo odlewane dość ciężkie .
|
Aluminium nie zespawasz ze stala weglowa, czyli z zeliwem tez nie. Nawet niebardzo da sie to polutowac bo co lapie stal nie lapie aluminium.
Czy ten odlew nosi slady rdzy czy raczej bialego nalotu?
Wyslij mi zdjecie moze bede mogl stwierdzic coz to takiego, ale najlepiej takie rzeczy ocenic na zywo.
kowalski@c-blue.pl |
_________________ C-Blue
C-Blue na Facebooku
Spawanie magnezu, aluminium, tytanu, nierdzewki.
Gmole, bagażniki, crash cage.
Lakiernia proszkowa. |
|
|
|
 |
Cortex

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
|
Wysłany: 2012-07-20, 13:49
|
|
|
to je amelinium! |
_________________ amicus certus in re incerta cernitur
 |
|
|
|
 |
walek809

|
Wysłany: 2012-07-20, 15:57
|
|
|
RadekCB1, sety z moto napewno alu a to co chce do tego do spawać jest nowe pokryte lakierem więc nie bardzo widać co to jest , ale waży trochę i pewnie odlewane więc myślę że to żeliwo . jak nie darady z setami tego zrobić to musze coś dobrać z czym się to zespawa i zrobić z tego mocowanie na wzór setów foty poniżej co chce zrobić
niechce kastetu zespawać na osłonę seta tylko użyć części osłony seta jako mocowanie kastetu do seta . zagmatwane ale chyab zrozumiałe hehe
i myślę teraz jak to ugryźć moze coś poradzisz
Ps.
widziałem stronkę może w niedługim czasie miałbym małe zleconko na klatkę ale z lekka nie standardowa zobaczymy jak już będę na etapie to się odezwę tez w tej sprawie |
| Ostatnio zmieniony przez walek809 2012-07-20, 15:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pszemek7

Motocykl: xtz750
Imię: Przemcia
Wiek: 36 Dołączył: 22 Kwi 2012 Posty: 54 Skąd: ja sie tu wzioł?
|
Wysłany: 2012-07-21, 14:13
|
|
|
| gdybyś chciał pospawać jakąś stal to moge pomóc a taki mały off top co to masz za motocykl bardzo fajny! |
|
|
|
 |
RadekCB1
Motocykl: Honda CB1 (NC27)
Imię: Radek
|
Wysłany: 2012-07-23, 09:24
|
|
|
Jedybe co teraz mozesz zrobic to te kastety zamocowac srubami.
Tak juz bardzo profesionalnie to trzeba by bylo wyciac z aluminiowej plytki cale sety, wtedy ograniczeniem sa miejsca montazu i twoja wyobraznia. |
_________________ C-Blue
C-Blue na Facebooku
Spawanie magnezu, aluminium, tytanu, nierdzewki.
Gmole, bagażniki, crash cage.
Lakiernia proszkowa. |
|
|
|
 |
walek809

|
Wysłany: 2012-07-23, 09:26
|
|
|
| wycinanie wychodzi drogo a tu już mam materiał chyba dorobię mocowanie kastetu na wzór oryginalnych z materiału co da się to wszystko później pospawać lub tak jak mówisz opcja skręcania ale to ostateczność |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |