|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Częściowo zatarty nr ramy |
| Autor |
Wiadomość |
boolean
Motocykl: Stary Klekot
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2012-04-19, 23:08 Częściowo zatarty nr ramy
|
|
|
Cześć,
Otóż na ramie uległy częściowemu zatarciu cyfry z nr VIN (najprawdopodobniej przez linki, które o nią ocierają). Tabliczka znamionowa jest oryginalna i w pełni czytelna.
Pytanie brzmi - w jaki sposób mam nabić znaki identyfikacyjne na ramie (droga oczywiście formalna) i jaki jest szacunkowy koszt takiej usługi.
Z góry dziękuję za porady.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-04-20, 06:04
|
|
|
| Udaj się do stacji diagnostycznej i diagnosta nabije numery. Kosztu nie znam. |
|
|
|
 |
boolean
|
Wysłany: 2012-04-20, 07:21
|
|
|
| Dzięki |
|
|
|
 |
pocik

Motocykl: drz
Imię: adam
|
Wysłany: 2012-04-20, 13:46
|
|
|
to sie podlacze zeby nie pisac 2 tematu
z kolei brak jest tabliczki znamionowej numery na rami e sa:) jak temat sie zalatwia? |
_________________ bikepicks |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-04-20, 14:42
|
|
|
| Byle jaki diagnosta nie nabije. Kiedyś się orientowałem to trzeba na to było najpierw uzyskać kwit i udać się do wyznaczonej stacji. Może się coś pozmieniało ale wątpię. |
|
 |
cassius17
Motocykl: Kawasaki 454 Ltd
Imię: Maksym
|
Wysłany: 2012-04-20, 16:10
|
|
|
| Z tego co wiem, to należy najpierw udać się do rzeczoznawcy, który potwierdzi, że numery starły się w wyniku korozji, użytkowania, wypadku czy też czegoś innego. Potem należy udać się do wydziału komunikacji gdzie wydają nowy dowód rejestracyjny z innym numerem VIN a następnie na odpowiednią stację kontroli pojazdów, aby ten numer nabić. Przy skuterze, diagnosta mówił o koszcie rzędu 400-500zł. |
|
|
|
 |
boolean
|
Wysłany: 2012-04-20, 16:26
|
|
|
| Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi, ale pojechałem na inną stację, gdzie diagnoście wystarczyła tabliczka. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |