|
MICHELIN PILOT ROAD 3 - opinie |
| Autor |
Wiadomość |
LoLo

Motocykl: Hania XX
Imię: Sławek
|
Wysłany: 2012-01-04, 19:35 MICHELIN PILOT ROAD 3 - opinie
|
|
|
| Jak w temacie proszę o opinie na temat tych oponek. W katalogu wygląda to super. |
_________________ Podczas jazdy na motocyklu przeżywasz więcej w ciągu 5 minut niż niektórzy ludzie przez całe swoje życie.
 |
|
|
|
 |
Drzewo
Drzewo
Motocykl: HH919
Imię: Dawid
|
Wysłany: 2012-01-04, 23:36 Re: MICHELIN PILOT ROAD 3 - opinie
|
|
|
| LoLo napisał/a: | | Jak w temacie proszę o opinie na temat tych oponek. W katalogu wygląda to super. |
To samo co PR2 + nieco lepsze właściwości w deszczu. Super oponka - wiele dobrych opini. Na PR2 jeździłem - dają rade. Wizualnie jednak PR3 wygląda trochę gorzej |
|
|
|
 |
Yogi
Instruktorek

Motocykl: FirekBladek 929
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2012-01-05, 00:24
|
|
|
| Po szlifie szukasz lepszych opon? Myslalem ze masz dobre gumy |
_________________ Motocyklowa Szkoła Vmax
Szkolenia z zakresu kat. AM, A1, A2, A
Doskonalenie Jazdy
Wyjazdy na tory wyścigowe Polska, Europa
Sosnowiec - Zagórze
Braci Mieroszewskich 124 teren Expo Silesia
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
 |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
|
|
|
 |
adamSWD

Motocykl: Honda CBR F4
Imię: Adam
|
Wysłany: 2012-01-05, 09:24
|
|
|
| Mam te Roadsmarty, nawet fajnie sie na nich jezdzi. Na sezon czeka mnie wymiana przodu i mysle tu o pilot power. |
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" McRae [*] |
|
|
|
 |
d1abol
czerwony dioboł
Motocykl: CBR F4i FS
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 2012-01-05, 09:36
|
|
|
| adamSWD napisał/a: | | Mam te Roadsmarty, nawet fajnie sie na nich jezdzi. Na sezon czeka mnie wymiana przodu i mysle tu o pilot power. |
Poczytaj opinie o Pirelli Diablo Corsa/Corsa III (Corsa III to odpowiednik 2CT a zwykle Corsy to takie zwykle Powerki). Mialem zalozone Piloty Power i troche sie rozczarowalem bo dosc szybko sie skonczyly a do tego gdy bylo jakies 40% bieznika tylnia guma zaczela sie slizgac :/
Aktualnie mam zalozone Corsy i na razie bez zadnej niespodzianki a po ponad 4 tysiacach mam jeszcze dosc sporo ponad polowe bieznika na srodku (mowa o tylnej oponie bo przod trzyma sie lepiej). |
|
|
|
 |
adamSWD

Motocykl: Honda CBR F4
Imię: Adam
|
Wysłany: 2012-01-05, 19:30
|
|
|
| No tak serio to nie jezdzilem ani na Corsie ani na Pilotach, jedynie z opini kumpli co troche w stuncie smigaja to stopale najlepiej na Pilotach a na tył polecaja Qualifiera... |
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" McRae [*] |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-01-05, 23:30
|
|
|
Słyszałem kilka opinii o Dunlopach Roadsmartach, że są wytrzymałe- nie "kończą się" szybko.
Na swoich zrobiłem ok. 6000 km i kolejny sezon powinny wytrzymać. |
|
|
|
 |
Zrzęda
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
|
Wysłany: 2013-01-10, 09:16
|
|
|
Ja się może wtrącę. Nie jeździłem na PR3 ale miałem PR2. Jeżeli Michelin trzyma linię obraną przez partię to:
- są to opony jak najbardziej turystyczne - ergo - wytrzymałe, ciche, nie nadające się do ostrego dzidowania po winklach (kształt opony i mieszanka sprawiają, że w głębokim złożeniu się "pływa");
- po suchym - dobre; po mokrym - doskonałe! (w ulewnym deszczu: autostradą - najszybszy pojazd na trasie po zwykłych drogach bez żadnych przygód)
Generalnie opony mi się świetnie sprawowały, ale za diabła nie pamiętam ile na nich zrobiłem Sporo w każdym razie. Ale, zawsze są jakieś ale:
- po pierwsze primo - ponoć wypada gorzej niż Roadsmart (z drugiej strony to tylko testy prowadzone przez gazety, a te wiadomo - oceniają wyżej tych którzy sponsorują test)
- po drugie primo - dwa lata temu byłem we Francyji a na kołach miałem Shinko Raven Jechaliśmy we dwójkę, obciążonym motocyklem, dużo trasy w ulewnych deszczach, część przez Ardeny... Wrażenia miałem takie jak na PR2 a cena o połowę niższa
Tak to już z tymi oponami. Teraz mam na moto Batlaxy ileśtam (wszyscy na nie narzekają) ale zrobiłem kilka tysięcy w zeszłym sezonie też w różnych warunkach i jak na turystyczną jazdę - złego słowa nie powiem. |
_________________ Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów. |
|
|
|
 |
Dariusz

Motocykl: liter kawy
Imię: Dariusz
|
Wysłany: 2013-01-11, 01:35
|
|
|
Jeździłem i na I i na II ; pierwszą oddałem kumplowi, który bardzo ją chwalił, II wywaliłem i myślę że jak ktoś lubi od czasu do czasu zaszaleć to powinien pójść w sportowe opony kosztem niższego przebiegu PR2 w hornecie 600 na suchym potrafiły odpuścić przy odwijaniu na maxa ale do turystyki bez dziczenia i do nawijania km nawet w deszczu nadają się świetnie |
|
|
|
 |
Ice man

Motocykl: GSXR 1100, FZ1
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2013-01-12, 22:41
|
|
|
| przy ostrzejszych akcjach niezbyt sie sprawdza jak ktos lata na długie dystanse i nie ma ambicji na winkle to jak znalazł ale jezeli chodzi o jakie kolwiek szrzowanie przy wiekszych predkosciach ewentualnie ćwiczenie winkli to szkoda kasy lepiej kupic pilot powera |
_________________ STRZEMIESZYCE - DZIWKI SZAMPAN STRZELANINY
 |
|
|
|
 |
Zrzęda
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
|
Wysłany: 2013-01-12, 22:59
|
|
|
Zauważcie że Michelin określa PR jako opony turystyczne a nie sportowe. Do tego są Pilot Power |
_________________ Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów. |
|
|
|
 |
MadJack
Motocykl: 0,75
Imię: Jacek
|
Wysłany: 2013-01-15, 22:28
|
|
|
| miałem battleaxe czy jak to sie tam pisze i zmienilem tez na nie. Do dzidowania na winklach nie bardzo. Ale ogolnie oponka ladnie sie trzyma i na mokrym zlego slowa nie powiem. Na starej zrobilem 5 tysiecy (wczesniej mial ja poprzedni wlasciciel, nie wiem ile km zrobil) jak ja dostalem to bieznik mial jakies 50-60%, po kupnie nowej oponki zrobilem 2,4 tysia i jeszcze "wloski" sie trzymaly a oponka wygladala na nowke z sklepu. |
_________________ XJ 600 S 98'>CBR 600 F2 94'>GSXR 600 SRAD 98'>Honda CB 500 96'> Honda VFR750F 91' |
|
|
|
 |
Dariusz

Motocykl: liter kawy
Imię: Dariusz
|
Wysłany: 2013-01-16, 16:26
|
|
|
| battlax'ów jest dużo więcej niż np pilotów i są tak zróżnicowane, że battlax battlaxowi nierówny tak jak fiat fiatowi czy opel oplowi! |
|
|
|
 |
MadJack
Motocykl: 0,75
Imię: Jacek
|
Wysłany: 2013-01-17, 13:40
|
|
|
| usilowalem sobie przypomniec dokladny model. Pamiętam, że za oponke na tył dałem 550 zł z wymianą :] |
_________________ XJ 600 S 98'>CBR 600 F2 94'>GSXR 600 SRAD 98'>Honda CB 500 96'> Honda VFR750F 91' |
|
|
|
 |
|
|