Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
MICHELIN PILOT ROAD 3 - opinie
Autor Wiadomość
LoLo 

Motocykl: Hania XX
Imię: Sławek
Wysłany: 2012-01-04, 19:35   MICHELIN PILOT ROAD 3 - opinie

Jak w temacie proszę o opinie na temat tych oponek. W katalogu wygląda to super.

Drzewo 
Drzewo

Motocykl: HH919
Imię: Dawid
Wysłany: 2012-01-04, 23:36   Re: MICHELIN PILOT ROAD 3 - opinie

LoLo napisał/a:
Jak w temacie proszę o opinie na temat tych oponek. W katalogu wygląda to super.

To samo co PR2 + nieco lepsze właściwości w deszczu. Super oponka - wiele dobrych opini. Na PR2 jeździłem - dają rade. Wizualnie jednak PR3 wygląda trochę gorzej :)

Yogi 
Instruktorek

Motocykl: FirekBladek 929
Imię: Łukasz
Wysłany: 2012-01-05, 00:24   

Po szlifie szukasz lepszych opon? Myslalem ze masz dobre gumy
Wyjazdy na tory wyścigowe Polska, Europa
Sosnowiec - Zagórze
Braci Mieroszewskich 124 teren Expo Silesia
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
Profil Facebook

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-05, 06:05   

http://www.motocykl-onlin..._i_18055_ZR_17_

adamSWD 

Motocykl: Honda CBR F4
Imię: Adam
Wysłany: 2012-01-05, 09:24   

Mam te Roadsmarty, nawet fajnie sie na nich jezdzi. Na sezon czeka mnie wymiana przodu i mysle tu o pilot power.

d1abol 
czerwony dioboł

Motocykl: CBR F4i FS
Imię: Mateusz
Wysłany: 2012-01-05, 09:36   

adamSWD napisał/a:
Mam te Roadsmarty, nawet fajnie sie na nich jezdzi. Na sezon czeka mnie wymiana przodu i mysle tu o pilot power.

Poczytaj opinie o Pirelli Diablo Corsa/Corsa III (Corsa III to odpowiednik 2CT a zwykle Corsy to takie zwykle Powerki). Mialem zalozone Piloty Power i troche sie rozczarowalem bo dosc szybko sie skonczyly a do tego gdy bylo jakies 40% bieznika tylnia guma zaczela sie slizgac :/
Aktualnie mam zalozone Corsy i na razie bez zadnej niespodzianki a po ponad 4 tysiacach mam jeszcze dosc sporo ponad polowe bieznika na srodku :) (mowa o tylnej oponie bo przod trzyma sie lepiej).

adamSWD 

Motocykl: Honda CBR F4
Imię: Adam
Wysłany: 2012-01-05, 19:30   

No tak serio to nie jezdzilem ani na Corsie ani na Pilotach, jedynie z opini kumpli co troche w stuncie smigaja to stopale najlepiej na Pilotach a na tył polecaja Qualifiera...

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-05, 23:30   

Słyszałem kilka opinii o Dunlopach Roadsmartach, że są wytrzymałe- nie "kończą się" szybko.
Na swoich zrobiłem ok. 6000 km i kolejny sezon powinny wytrzymać.

Zrzęda 
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Wysłany: 2013-01-10, 09:16   

Ja się może wtrącę. Nie jeździłem na PR3 ale miałem PR2. Jeżeli Michelin trzyma linię obraną przez partię to:
- są to opony jak najbardziej turystyczne - ergo - wytrzymałe, ciche, nie nadające się do ostrego dzidowania po winklach (kształt opony i mieszanka sprawiają, że w głębokim złożeniu się "pływa");
- po suchym - dobre; po mokrym - doskonałe! (w ulewnym deszczu: autostradą - najszybszy pojazd na trasie ;) po zwykłych drogach bez żadnych przygód)
Generalnie opony mi się świetnie sprawowały, ale za diabła nie pamiętam ile na nich zrobiłem :( Sporo w każdym razie. Ale, zawsze są jakieś ale:
- po pierwsze primo - ponoć wypada gorzej niż Roadsmart (z drugiej strony to tylko testy prowadzone przez gazety, a te wiadomo - oceniają wyżej tych którzy sponsorują test)
- po drugie primo - dwa lata temu byłem we Francyji a na kołach miałem Shinko Raven ;) Jechaliśmy we dwójkę, obciążonym motocyklem, dużo trasy w ulewnych deszczach, część przez Ardeny... Wrażenia miałem takie jak na PR2 a cena o połowę niższa :)

Tak to już z tymi oponami. Teraz mam na moto Batlaxy ileśtam (wszyscy na nie narzekają) ale zrobiłem kilka tysięcy w zeszłym sezonie też w różnych warunkach i jak na turystyczną jazdę - złego słowa nie powiem.

Dariusz 

Motocykl: liter kawy
Imię: Dariusz
Wysłany: 2013-01-11, 01:35   

Jeździłem i na I i na II ; pierwszą oddałem kumplowi, który bardzo ją chwalił, II wywaliłem i myślę że jak ktoś lubi od czasu do czasu zaszaleć to powinien pójść w sportowe opony kosztem niższego przebiegu ;) PR2 w hornecie 600 na suchym potrafiły odpuścić przy odwijaniu na maxa ale do turystyki bez dziczenia i do nawijania km nawet w deszczu nadają się świetnie :)

Ice man 

Motocykl: GSXR 1100, FZ1
Imię: Tomek
Wysłany: 2013-01-12, 22:41   

przy ostrzejszych akcjach niezbyt sie sprawdza jak ktos lata na długie dystanse i nie ma ambicji na winkle to jak znalazł ale jezeli chodzi o jakie kolwiek szrzowanie przy wiekszych predkosciach ewentualnie ćwiczenie winkli to szkoda kasy lepiej kupic pilot powera

Zrzęda 
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Wysłany: 2013-01-12, 22:59   

Zauważcie że Michelin określa PR jako opony turystyczne a nie sportowe. Do tego są Pilot Power ;)

MadJack 

Motocykl: 0,75
Imię: Jacek
Wysłany: 2013-01-15, 22:28   

miałem battleaxe czy jak to sie tam pisze i zmienilem tez na nie. Do dzidowania na winklach nie bardzo. Ale ogolnie oponka ladnie sie trzyma i na mokrym zlego slowa nie powiem. Na starej zrobilem 5 tysiecy (wczesniej mial ja poprzedni wlasciciel, nie wiem ile km zrobil) jak ja dostalem to bieznik mial jakies 50-60%, po kupnie nowej oponki zrobilem 2,4 tysia i jeszcze "wloski" sie trzymaly a oponka wygladala na nowke z sklepu.

Dariusz 

Motocykl: liter kawy
Imię: Dariusz
Wysłany: 2013-01-16, 16:26   

battlax'ów jest dużo więcej niż np pilotów i są tak zróżnicowane, że battlax battlaxowi nierówny tak jak fiat fiatowi czy opel oplowi!

MadJack 

Motocykl: 0,75
Imię: Jacek
Wysłany: 2013-01-17, 13:40   

usilowalem sobie przypomniec dokladny model. Pamiętam, że za oponke na tył dałem 550 zł z wymianą :]

Odpowiedz do tematu