|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
yamaha ventura |
| Autor |
Wiadomość |
oleksir
Motocykl: YAMAHA ROYAL STAR VENTURE
Imię: Aleksander
Wiek: 57 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 106 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 2011-12-31, 00:20 yamaha ventura
|
|
|
| Witam mam pytanko,chciałbym kupić 17letnią yamahę venture ale mam obawy czy w razie czego dostane do niej części i czy w ogóle są i ile za nie zapłacę .Czy jest na śląsku jakiś serwis który w razie czego pomoże.I tak ogólnie poczytam opinie na temat tego motocykla,jeśli ktoś ma coś do powiedzenia . (Generalnie jeśli ktoś zna powód dla którego nie powinienem tego zrobić niech o tym powie) Dzięki za porady pozdrawiam całe forum.=Dodam że rocznie robię mało km bo mam na przyjemności tylko sobotę i niedziele= |
|
|
|
 |
PiotRR

Motocykl: różowy
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2012-01-01, 20:19
|
|
|
Z opiniami to raczej ciężko bo niewiele tych sprzętów. Na starym forum niedawno ktoś się chwalił takim cudem to się może zaprzyjaźnijcie |
_________________ srad- im szybciej jedziesz tym szybciej jedziesz |
|
|
|
 |
Peter6969
Motocykl: VFR V-TEC GSF600S na wydaniu
Imię: PIOTR
|
Wysłany: 2012-01-01, 20:57 Re: yamaha ventura
|
|
|
| oleksir napisał/a: | | Witam mam pytanko,chciałbym kupić 17letnią yamahę venture ale mam obawy czy w razie czego dostane do niej części i czy w ogóle są i ile za nie zapłacę .Czy jest na śląsku jakiś serwis który w razie czego pomoże.I tak ogólnie poczytam opinie na temat tego motocykla,jeśli ktoś ma coś do powiedzenia . (Generalnie jeśli ktoś zna powód dla którego nie powinienem tego zrobić niech o tym powie) Dzięki za porady pozdrawiam całe forum.=Dodam że rocznie robię mało km bo mam na przyjemności tylko sobotę i niedziele= |
Motocykl bardzo niszowy wiec z cześciami nie bedzie łatwo .Podstawa to dobrze sprawdzić go przed kupnem ,w tak wiekowym moto polecam dogadać sie ze sprzedającym i zrobić dłuższą jazde próbną 200-300km pisze poważnie wyjdzie wiekszość mankamentów.W tym moto musisz przywiązac wage do wszystkiego od sprawności silnika i jego kondycji do kompletnego osprzetu i całego wyposazenia.Jeśli to ma być motor nie używany na codzień to zawsze jest warto bo to klasyk który przebije w swoim czasie Honde GL Zwłaszcza jak piszesz że używany bedzie tylko w weekend.Ja też w zasadzie używam tak swojego sprzetu,a że w Polsce najczęściej w sobote lub niedziele pada to w tym sezonie przybylo mi 4 tyś km z czego na urlopie w ciagu tygodnia zrobiłem prawie 3 tyś . |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-01-02, 09:57
|
|
|
za Adamem z F.M. :
"Kolega ma 2 takie sprzety i bardzo je lubi, ale trzeba wziac pod uwage ze jest mechanikiem motocyklowym i mieszka tak jak ja w Kanadzie
Mozna by powiedziec ze lubi je glownie za wygode, wystarczajaca moc i zwinnosc, lepsza niz w GoldWingach, z kolei ja wiem ze to skomplikowany i wymagajacy niezlej wiedzy motur niezbyt lubiany przez polskich mechanikow z powodu trudnosci np z regulacja gaznikow i ogolnie niezbyt latwym dostepem do rzeczy mechanicznych.
W tak starych motocyklach mozesz spodziewac sie roznego rodzaju problemow, glownie zwiazanych ze skrzynia ( wypadajace biegi ), instalacja elektryczna i ukladem chlodzenia,
Adam M. ."
tez mam stary motocykl i faktycznie z gaźnikami mialem problem, długo się męczyłem zanim przestały przelewać i dało je się wyregulować, w zasadzie zaden warsztat nie chciał się tego podjąć poza jednym. podstawowy problem jak wiesz to części bo same naprawy nie kosztują wiele więcej lub mniej niż nowszych sprzętów. jest parę serwisów w których bez strachu możesz zostawić motocykl. najczęsciej w przypadku tak wiekowych maszyn ludzie mają po 2 sztuki z czego 1 na części. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |