|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
pęknięty dekiel |
| Autor |
Wiadomość |
froyd
Motocykl: Suzuki GSX-R10
Imię: seba
|
Wysłany: 2011-08-24, 20:50 pęknięty dekiel
|
|
|
| witam.Pęknał mi dekiel od przekładni(rozrusznika) w suzuki gsx r1000 spawać czy jeździć na poklejonym.Muszę czekać do poniedziałku na nowy.Mam zamiar pokleić na silikonie i śmigać:> Co radzicie? chyba ,że ktoś ma na zbyciu,chętnie kupię |
_________________ lewa w górę |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-08-24, 20:52
|
|
|
| Co kropelka sklei, sklei, żadna siła nie rozklei |
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2011-08-24, 22:13
|
|
|
oj to masz problem.Tego nie da sie pospawać bo to stop aluminium z jakimś syfem.
Takie ciulstwo że jak walniesz lage spawu to odrazu pęka.
i posłuchaj wujka to to wiem z doświadczenia własnego
szukaj sobie nowego.Klejenie silikonem oczywiście wystarczy na 1000 km jak dobrze to zrobisz. |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
RadekCB1
Motocykl: Honda CB1 (NC27)
Imię: Radek
|
Wysłany: 2011-08-25, 09:23 Re: pęknięty dekiel
|
|
|
| froyd napisał/a: | | witam.Pęknał mi dekiel od przekładni(rozrusznika) w suzuki gsx r1000 spawać czy jeździć na poklejonym.Muszę czekać do poniedziałku na nowy.Mam zamiar pokleić na silikonie i śmigać:> Co radzicie? chyba ,że ktoś ma na zbyciu,chętnie kupię |
Jak to swieza GSXRka to dekiel jest z magnezu.
Zapraszam: http://www.c-blue.pl/kontakt.html
Mozesz mi ten dekiel poczta wyslac, ja odesle naprawiony, badz po prostu mi go przywiezc.
Z powodzeniem spawam magnez juz od ladnych paru lat, nadlewam nawet ubytki kilku cm2.
| swistak napisał/a: | oj to masz problem.Tego nie da sie pospawać bo to stop aluminium z jakimś syfem.
Takie ciulstwo że jak walniesz lage spawu to odrazu pęka.
i posłuchaj wujka to to wiem z doświadczenia własnego
szukaj sobie nowego.Klejenie silikonem oczywiście wystarczy na 1000 km jak dobrze to zrobisz. |
Jak sie spawa magnez przy uzyciu stopu aluminium, nawet AlMg5 to nie dziwne, ze peka.
Nawet spawajac z uzyciem czystego magnezu konieczna jest odpowiednia obrobka cieplna, ale o tym sie rozpisywal nie bede.
Generalnie nie jest tragicznie i nie straszcie chlopaka perspektywa szukania nowego dekla.
Popatrz na to, to jest dekiel magnezowy i takich przypadkow mialem dosc sporo.
https://lh5.googleusercontent.com/-hkJPdgr9LDc/TlX4Abxmd2I/AAAAAAAADo4/MjwTz4IWHVM/s800/DSC02957.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-VytdwXC1r7M/TlX31AxI38I/AAAAAAAADos/IIgGNHd0co8/dsc00158.jpg
Oczywiscie mozna to zrobic estetyczniej, ale koszt wtedy idzie w gore, a ten dekiel i tak byl z motocykla torowego. |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2011-08-25, 21:06
|
|
|
| ile kosztuje cały dekiel ? nie wiem czy nawet warto spawać |
|
|
|
 |
froyd
|
Wysłany: 2011-08-25, 21:10
|
|
|
dziękuję wszystkim za rady.Pokleiłem to ciulstwo silikonem.Trzyma się jakoś nic nie cieknie.Czyli zrobiłem to dobrze(odpukać w niemalowane) żeby nie zapeszyć.Nigdzie nie umiałem dostać takiego dekla.Pojechałem więc do serwisu i zamówiłem.244 zł,ale trudno jakoś to przeżyję.
Radku oczywiście,że Ci go przywiozę.Jeśli da się to zrobić,będę miał w razie czego na zapas |
|
|
|
 |
Daro ZX

|
Wysłany: 2011-08-25, 21:16
|
|
|
| a pęknięcie duże jeśli można wiedzieć |
|
|
|
 |
froyd
|
Wysłany: 2011-08-25, 21:20
|
|
|
nie wiem od czego się to stało,ale pęknał na całej długości wymieniałem olej i zauważyłem to jak zdjąłem owiewkę.Nie wiem,jak długo z tym latałem,ale chcę to mieć w stanie bdb będę wtedy spał spokojniej |
|
|
|
 |
Daro ZX

|
Wysłany: 2011-08-25, 21:40
|
|
|
| więc jedynym dobrym wyjściem to zakup nowego. Spawanie by Ci się nie opłaciło |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |