|
Nowa akcja policji "prawo jazdy"?? |
| Autor |
Wiadomość |
ArturS

Motocykl: XT600 Téréféré
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-08-19, 10:32 Nowa akcja policji "prawo jazdy"??
|
|
|
W piątek i w sobotę jadąc bocznymi drogami dojechały mnie dwie, pachnące nowością policyjne CBFy i dwa razy to samo - dmuchanko w latarkę i "proszę pokazać prawo jazdy". Prawko w portfelu miałem akurat włożone tak, że kategorie były widoczne, więc kazali nawet nie wyciągać, tylko jechać dalej. Przed chwilą znajomy (okolice Tarnowa) pisze mi coś takiego:
W ciągu prawie 3 sezonów nie sprawdzali mnie ani razu. A w ciągu ostatniego tygodnia - 4x.I to ot, tak - głównie chodziło im o to, czy mam kat. A.
Czyli coś jakby było na czasie. Za każdym razem oczywiście stres p.t. "co nabroiłem" |
|
 |
Mdevil

Motocykl: Kawasaki ZX10R 2007
Imię: Mateusz
Wiek: 35 Dołączył: 02 Sty 2011 Posty: 1185 Skąd: WRM MC POLAND
|
Wysłany: 2011-08-19, 10:42
|
|
|
| xD ja ostatnio rozpedzilem sie na drodze woszczyce orzesze jechalem z dosyc fajna predkoscia;D i jakies 200 m przedemna jechal jakis koles na moto chcialem go dogonic a ten zjechal na prawy pas i zwolnil patrze biala koszulka krodki rekawek cos jest nie tak zachamowalem do 80 i moim oczom na plecach ukazala sie policja;p pojechalem kawalek zygzakiem i koles mnie zatrzymal tez chcial prawko zebym mu pokazal;p a potem mnie puscil od tego czasu wiecej niz 90 tam nie lece;p bo smrody na motorach lubia sie scigac |
_________________ ni |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-08-19, 10:49
|
|
|
ostatnio jak nas w nocy zatrzymali koło 12 to dmuchanie w latarkę i dowidzenia a było 90 w zabudowanym by się zdziwiłem że o dokumenty nie było jazdy |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2011-08-19, 10:58
|
|
|
najwyraźniej w zamiarze mieli tylko sprawdzić czy pijany. Nie raz zatrzymywali mnie tylko po to by sprawdzić czy sprzęt kradziony, prędkość i cala reszta ich nie interesowała
ArturS może zwykły zbieg okoliczności |
|
|
|
 |
budda
Motocykl: Triumph Tiger 1050
Imię: borys
Wiek: 52 Dołączył: 16 Lis 2010 Posty: 91 Skąd: Slaski Dortmund (SD)
|
Wysłany: 2011-08-19, 11:06
|
|
|
Z tego co wiem to od zeszlego sezonu maja wewnetrzny nakaz od komendanta zeby kazdemu na motocyklu sprawdzac czy ma kategorie.
Dowiedzialem sie o tym jak mnie zatrzymal kiedys bardzo sympatyczny "misiaczek na hulajnodze" |
_________________ Lepiej grzeszyć i żałowac niż żałować, że się nie grzeszyło |
|
|
|
 |
tomko222

Motocykl: Yamaha FZ6 Fazer
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-08-19, 17:47
|
|
|
Ja w tym sezonie miałem już 6 kontroli prawka z czego 2 w jeden dzień. Jak coś wspomniałem o tym że coś dużo tych kontroli to smerf powiedział że mają ogólnopolską akcję bo za dużo ludzi jeździ bez prawka. 2 razy sprawdzali tylko kat. A a na pozostałych kontrolach jeszcze dowód rejestracyjny i OC. Tylko jednemu się chciało popatrzeć na opony. Tłumika przelotowego nikt się nie czepiał chociaż jeżdże bez DB killera |
_________________ 2009-2014 Honda CB500 1998
2014-obecnie Yamaha FZ6 Fazer 2008 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-08-19, 17:54
|
|
|
| Nowa akcja policji pod hasłem "Prawo jazdy ? Nie, dziękuję" |
|
 |
BASTEK
Highway To Hell

Motocykl: Hayabusa
Imię: Sebastian
|
Wysłany: 2011-08-19, 18:06
|
|
|
To teraz mam dylemat czy chodzi im o prawko i sie zatrzymać czy o prędkość i przejechać obok patrząc w drugą strone |
|
|
|
 |
DIESEL
jazda musi być :)

Motocykl: xtz 660 tenere & RN19 chwilowo
Imię: Darek
Wiek: 49 Dołączył: 29 Lip 2011 Posty: 59 Skąd: Siemianowice/Poręba
|
Wysłany: 2011-08-19, 18:12
|
|
|
faktycznie jest więcej chłopoków z Policji na motorkach na drogach
ale to chyba dobrze (może wiecej sprzetów sie odzyska pokradziezowych)
sam miałem parę takich spotkań z nimi (3-go stopnia) i nie żebym grzecznie jechał
jednak żaden mnie nie zatrzymał a wręcz pozdrowilismy sie ja łapką on kierunkami bo nie wolno niby rak od kiery odrywac hehe
a ostatnio puścił sie za mną jak busem smigałem pewnie mu tempo nie odpowiadało
dojechał mnie na swiatłach i myslał że go nie widze ale jakbym mógł go nie widziec jak na moto smigam i jeszcze żyję więc znaczy widzę niekoniecznie tylko to co z przodu
ruszyłem więc z impetem bo po co sciemniac i zaraz zjechałem na prawy
a koles tylko luknał i poszedł pod 180 lekko a może i lepiej na ekspresówce
oczywiście bez sygnałów
więc wszystko zależy od okoliczności i ludzi |
_________________ Daro |
|
|
|
 |
ozon

Motocykl: FZ6
Imię: olek
|
Wysłany: 2011-08-19, 18:20
|
|
|
mnie tez ostatnoi zatrzymali na dmuchanie a najbardzej boli mnie to ze gosciu przede mna w puszce był nietrzezwy ale bylo jest i bedze jak cos z tym nie zrobia |
_________________ Moto Jest Jak MediaMarkt- Nie Dla Idiotow...
Hornet Turysta.... |
|
|
|
 |
manka [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-08-20, 13:51
|
|
|
| bardzo dobrze.. ścigac lbów bez prawka..i walic takimi mandatami że sie odechce i moze w końcu zrobi prawko |
|
|
|
 |
slay69

Motocykl: BMW F650GS
Imię: Sylwester
|
Wysłany: 2011-08-22, 06:39
|
|
|
| też uważam że dobrze robią niech ludziska mają świadomość że prawko musi być że to nie jest jakiś głupi wymysł jakiegoś polityka to jest nasze często i innych bezpieczeństwo |
|
|
|
 |
Cris
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wiek: 59 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 3401 Skąd: Milton Keynes UK
|
Wysłany: 2011-08-22, 09:00
|
|
|
ale "białemu" puszki częściej zjeżdżają niż srebrnemu.... hehehe... nas( ja i biała VFR-a) w ciągu kilku godzin na trasie Bielsko-Tychy zatrzymywali 2 razy. Jak się okazywało to z ciekawości bo "na radiu" mówili cos o patrolu motocyklowym a oni nikogo nie wystawiali w tym czasie. Ubaw po pachy z obu stron. I w policji są ludzie... |
_________________ Wróg publiczny nr 1 |
|
|
|
 |
Trollsky

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 484 Skąd: Z piwnicy
|
Wysłany: 2011-08-22, 10:46
|
|
|
mnie tez dwa razy zatrzymali. raz na sygnale bo sie nie zatrzymywałem. a ja po prostu wracałem nowo kupionym motocyklem od sprzedającego i byłem zbyt zaaferowany ogarnianiem nowego litra
popatrzyli na ciuchy i tekst w stylu " o prawko napewno tez bedzie"
miłe chłopaki w sumie. |
_________________ www.trollsky.com
http://www.youtube.com/user/Trollskyy?feature=mhee |
|
|
|
 |
|
|