|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Temperatura spalin |
| Autor |
Wiadomość |
brutus333
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-08-11, 13:09 Temperatura spalin
|
|
|
| Witam, wyczytałem w mądrym internecie że temperatura spalin w silniku benzynowym powinna wynosić 800 stopni Celsjusza. Jeśli zmierzę tę wartość pirometrem wycelowanym w kolanko to będzie ona inna ponieważ rury muszą się nagrzać. I tu jest pytanie, kiedy mierzyć temperaturę, tzn po upływie jakiego czasu, jak duże jest przekłamanie z uwagi na kolanka wylotowe które muszą przejąć ciepło i w które miejsce wycelować pirometr???? Pozdro i szerokości. |
_________________ Bóg, Honor, Motocykl. |
|
|
|
 |
Ice man

Motocykl: GSXR 1100, FZ1
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-08-11, 16:23
|
|
|
| wszystko fajnie ale po co to chcesz mierzyc? |
_________________ STRZEMIESZYCE - DZIWKI SZAMPAN STRZELANINY
 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-08-11, 16:27
|
|
|
| Też kiedyś szukałem po necie takich informacji i za wiele nie znalazłem. Pewnie na zagranicznych stronach było by coś więcej. |
|
 |
robert

Motocykl: Suzuki GSX-R 750 K1
Imię: Robert
|
Wysłany: 2011-08-11, 20:32
|
|
|
zamontuj w kolanku czujnik EGT i zegar do tego, bedziesz temp. na biezaco wiedzial, w granicach 1000stopni tloki lubia plywac, w uturbionym silniku latwo tego dokonac
tu masz w miare tanio:
http://allegro.pl/autogau...1741863841.html
a takie rozne podobne dziwne wskazniki to sie glownie w wysilonych silnikach samochodowych montuje |
_________________ Naprawa motocykli,czesci i akcesoria ,transport motocykli.
www.s-g-m.pl |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-08-11, 23:39
|
|
|
| Nie wiem jak to jest przy uturbionych silnikach, ale w wielogaźnikowych konstrukcjach a takimi są silniki motocyklowe takie pomiary wiele mówią o regulacji np. |
_________________ Bóg, Honor, Motocykl. |
|
|
|
 |
danvield

Motocykl: HD
Imię: Dawid
Wiek: 41 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 35 Skąd: Chełm Śląski
|
Wysłany: 2011-08-12, 20:48
|
|
|
| brutus333 napisał/a: | | Nie wiem jak to jest przy uturbionych silnikach, ale w wielogaźnikowych konstrukcjach a takimi są silniki motocyklowe takie pomiary wiele mówią o regulacji np. |
Jak chcesz zmeirzyc temperature kolanek to poprostu pałuj sprzeta az zagrzeja sie do czerwonosci.. tylko po co? prościej odkręcic portki i zobacyzc jaki kolor ma płomien i tyle. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |