|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Malowanie a naklejki |
| Autor |
Wiadomość |
Staniol_

Motocykl: obecnie brak :(
Imię: Damian
Wiek: 36 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 138 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2010-04-21, 22:02 Malowanie a naklejki
|
|
|
Mam pytanie do osób znaj±cych siê na lakiernictwie, otó¿ mam 3 wgniotki na baku, chcia³bym go pomalowaæ lecz mam na nim oryginalne naklejki i chce je zostawiæ, czy taki spodób da rade:
Okleiæ naklejki ta¶m±, resztê wokó³ przygotowaæ to malowania, podklad, lakier, jak wyschnie, zerwaæ ta¶me i na ca³o¶æ klar? |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-04-21, 22:21
|
|
|
| Teoretycznie tak, a praktycznie to mo¿e w miejscu gdzie oderwiesz ta¶mê wyj¶æ postrzêpiony obrys, pod ta¶mê zawsze co¶ podejdzie. |
|
|
|
 |
klimek_2009

Motocykl: Yamaha
Imię: Norbert
Wiek: 49 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 160 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2010-04-21, 23:54
|
|
|
| je¶li chcesz tzw. rze¼bê to tak, a jak chcesz moto zrobic konkretnie to musisz kupiæ nowe naklejki niestety |
|
|
|
 |
seph
streetburner

Motocykl: FZS 1000 byÂł:( "rehabilitacja" B
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 2010-04-22, 00:24
|
|
|
Naklejki to nie majatek mistrzu tez mam wgniote w baku i nie placze :p 200-300 z³ i masz konkretne kologsy(napisy) dodaj malowanie i masz git
Ps. tylko nie mów, ze 200 zl to majatek bo moto bylo drozsze :p a przytulanie asfaltu kosztuje jak wszystko niestety nic za darmo ^_^
Szeroko¶ci |
_________________ Celem wojny nie jest umrzeĂŚ za ojczyznĂŞ, tylko sprawiĂŚ by tamci skurwiele zginĂŞli za swojÂą.
G.C. Patton |
|
|
|
 |
Martin.B.M.

Motocykl: Fajny
|
Wysłany: 2010-04-22, 13:10 Re: Malowanie a naklejki
|
|
|
| Staniol_ napisał/a: | Mam pytanie do osób znaj±cych siê na lakiernictwie, otó¿ mam 3 wgniotki na baku, chcia³bym go pomalowaæ lecz mam na nim oryginalne naklejki i chce je zostawiæ, czy taki spodób da rade:
Okleiæ naklejki ta¶m±, resztê wokó³ przygotowaæ to malowania, podklad, lakier, jak wyschnie, zerwaæ ta¶me i na ca³o¶æ klar? |
Praktycznie sam sobie odpowiedzia³e¶,jedynie ciê¿ko okleiæ naklejki typu skrzyd³o + napis Honda na zbiorniku ale jakie¶ wiêksze pasy zrobisz bez problemu.
Malowali¶my tak ju¿ kilka zbiorników...Najpierw oklejasz,pó¼niej malujesz np baz± i odklejasz ta¶mê a pó¼niej je¶li jest kant to szlifujesz go wodnym papierem a ca³o¶æ malujesz lakierem bezbarwnym.A jak dobrze pomalujesz ciê¿ko aby siê kto¶ spostrzeg³,¿e by³o co¶ kombinowane.. :)Chyba,¿e masz kasê na oryginalne nalepki to warto je zakupiæ.. |
_________________ SKLEP/SERWIS MOTOCYKLOWY. www.mgm-moto.pl
 |
|
|
|
 |
Staniol_

Motocykl: obecnie brak :(
Imię: Damian
Wiek: 36 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 138 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2010-04-23, 13:11
|
|
|
| Problem w tym, ¿e oryginalnych naklejek nie dostanê nigdzie, pyta³em w firmach które zajmuj± siê produkcj± naklejek do motocykli, nie maj± szablonów i nie wykonaj± nawet na zamówienie. |
|
|
|
 |
franc [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-23, 16:36
|
|
|
| Mój kolega kupi³ pierdafona po szlifie i mia³ ten sam problem ale znalaz³ klienta który wyci±³ mu ploterem powiedzmy idealnie takie same nalepki - mo¿e id¼ w tym kierunku.Naprawdê fajnie to wysz³o. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-04-23, 20:34
|
|
|
wyciecie ploterem to nie problem. tyle ze ploter tnie w folii samoprzylepnej a ta z zasady jest plaska. nie jest tak latwo zrobic wypukle naklejki.
ale da sie
http://wypukle.pl/ |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |