|
Biały dym z lewego wydechu i takie tam inne dziwne rzeczy... |
| Autor |
Wiadomość |
Tazziu

Motocykl: Suzuki GSX 1340 B-King K9 ABS
Imię: Michał
Wiek: 37 Dołączył: 27 Sty 2011 Posty: 15 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2011-07-18, 22:21 Biały dym z lewego wydechu i takie tam inne dziwne rzeczy...
|
|
|
Witam.
W ubiegłą sobotę wymieniłem w moim GPZ 500s 1988' filtr paliwa, obie świece i użyłem zestawu naprawczego do kranika, gdyż zamiast membranki w śroku z latającym nazwijmy to zaworkiem miałęm zwykły kawał gumy...
no i po tym zabiegu nastąpiły następujące objawy:
1. po zalaniu baku paliwem i ustawieniu kranika na ON zassało tak paliwo że zalało mi gaźniki (nie wiem czy nie dalej paliwo poszło) i nie mogłem odpalić moto... po spuszczeniu paliwa z gaźników odpalił bez problemu.
2. na ssaniu mam teraz tylko 2k obrotów a nie 4k jak miałem przedtem, jałowe obroty spadły i musiałem wkręcić śrube do ustawiania ich i trzyma już mi ładnie na prawie 1,5k ale ssanie nadal max 2k. ogólnie to przez to że kranik działa już z tym podciśnieniem tak jak powinien...
3. strasznie kopci z lewego wydechu po lekkim dodaniu gazu na biało, a dokłądnie z końcówk wydechu, a także z łączenia wydechu z kolektorem i z łączenia kolektora z głowica (tam też pokapuje jakiś płyn, wydaje mi się że to niespalona benzyna).
4. podczas jazdy gdy utrzymuje stałe obroty czuję jak lekko szarpie że tak powiem w przód i w tył.
Wszystko to się dzieje na zimnym jak i rozgrzanym śilniku.
Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc. |
_________________ Nie ważne czym... Ważne jak
 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-07-18, 23:30
|
|
|
| Sprawdź co tam kapie jak to woda to pewnie uszczelka pod głowicą będzie do wymiany. |
|
 |
Paweł gsf

Motocykl: bandit
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-07-19, 11:43
|
|
|
| siema, sprawdź pływaki w gaźnikach i zawory gaźników, może się zawiesza i zalewa go paliwem, jeszcze wykreć świece i zakreć rozrusznikiem czy wypluwa paliwo..., jak tak to sprawdz te pływaki i zaworki. pozdro a czy wkręca się na wysokiego obroty? |
|
|
|
 |
Kharis

Motocykl: Hąda
Imię: Przemo
|
Wysłany: 2011-07-19, 23:24
|
|
|
| a może w Twoim motocyklu uwięziony jest indianin który daje znaki dymne żeby go wypuścić? zawsze istnieje taka możliwość |
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-07-20, 02:18
|
|
|
Biały dym znaczy że wybrano nowego papieża ;D
<joke>
Hmmm Tazz dziwne objawy jak na samą wymianę kranika. Ruszałeś coś jeszcze? |
|
|
|
 |
Kharis

|
Wysłany: 2011-07-20, 13:10
|
|
|
| Cytat: | | Biały dym znaczy że wybrano nowego papieża ;D |
Habemus papam TNT doszedł do władzy, żegnajcie wszyscy ! |
|
 |
Tazziu

Motocykl: Suzuki GSX 1340 B-King K9 ABS
Imię: Michał
Wiek: 37 Dołączył: 27 Sty 2011 Posty: 15 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2011-07-24, 12:32
|
|
|
Nie wiem jakim cudem, ale do gaźników leciało mi podwójne paliwo z kranika, jedno normalnie, a drugie przez podciśnienie :O przerobiłem spowrotem kranik na grawitayjny i wszystko wrociło do normy
Borykam się z innym problemem... z prawego wydechu tak jakby popyrkuje gdy trzymam moto na obrotach, a w czasie jazdy odczuwam małe szarpnięcia po uprzednim małym spadku mocy i zaraz wraca do normy gdy porządnie strzeli z wydechu i leci czarny dymek przy tym... może to wina zapłonu? |
_________________ Nie ważne czym... Ważne jak
 |
|
|
|
 |
Kharis

|
Wysłany: 2011-07-24, 12:34
|
|
|
| Sprawdź sobie jeszcze bezpieczniki, może masz przepalone i robi Ci się zwarcie a moto traci moc. To co opisujesz to raczej w 100% wina zapłonu |
|
 |
danvield

Motocykl: HD
Imię: Dawid
Wiek: 41 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 35 Skąd: Chełm Śląski
|
Wysłany: 2011-08-12, 20:43
|
|
|
Żadne takie.. bzdury.. gąxnik po to ma zaworek iglicowy żeby po napełnieniu komory pływakowej zamknąc dopływ paliwa i ustalic własciwy poziom (po przez pływak) więc niema opcji typu dobijanie z podcisnienia, poprostu masz gaźniki do roboty, rozkręcic wyczyścic, ustawic, wymienic uszczelke komory pływakowej i zaworek iglicowy(i gniazdo jeżeli wymienne) sprawdzić czy pływaki sa szczelne.
Jak to wszystko poustawiasz to znikną objawy typu strzelanie, czarny dym.
Natomiast biały dym zwiastuje walnieta uszczelke pod głowica.. obejzyj czy po jeździe nie ubywa Ci płynu chłodżacego. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|