Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie kupie Dobry kask?
Autor Wiadomość
milaaa611 

Motocykl: bmw
Imię: Milena
Wysłany: 2011-06-14, 08:50   Gdzie kupie Dobry kask?

Hej interesuje mnie głównie firma, sądzę, że na kasku nie należy oszczędzać a ceny tych lepszych wahają się od 500 w górę. Jeśli możecie, pomóżcie.

DragstaR1 

Motocykl: Pegaz
Imię: Wredny Matkojebca
Wysłany: 2011-06-14, 08:57   

To tak jakby zapytać gdzie kupić kartofle i ogórki. W sklepie z warzywami. Kasków lepiej szukać w sklepach motocyklowych:
http://forum.motocyklisto...lowych-vf81.htm

armor 

Motocykl: Suzuki GS500F
Imię: Monika
Wysłany: 2011-06-14, 09:20   

Ja przy kupnie swoich wszystkich 3 kasków sugerowałam się wynikami testu bezpieczeństwa SHARP. Jeśli się nie mylę, głównym kryterium oceny jest abosorcja uderzeń.
Tu są kaski z maksymalną liczą punktów
http://sharp.direct.gov.u...&discontinued=1

pzdr

milaaa611 

Wysłany: 2011-06-14, 10:48   

Sądzę, że wypowiedź Dragstara nie była na miejscu! Drogi kolego, ty też byłeś kiedyś początkujący!!! A jeśli chodzi o sklepy, to każdy swoje chwali. Pamiętaj chamstwem nic nie zdziałasz, pzdr.

DragstaR1 

Wysłany: 2011-06-14, 12:39   

milaaa611 napisał/a:
Sądzę, że wypowiedź Dragstara nie była na miejscu! Drogi kolego, ty też byłeś kiedyś początkujący!!! A jeśli chodzi o sklepy, to każdy swoje chwali. Pamiętaj chamstwem nic nie zdziałasz, pzdr.

Zaraz chamstwem. Każdy ci tu poleci inny sklep i koniec końcem wyjdzie na to ,że będziesz miała polecone to co podałem Ci w linku.
Wybierz sobie model który Cię interesuje ( kwestia ile chcesz na kask wydać) potem poszukaj sklepu w którym można go kupić najtaniej i tyle. Ostatecznie jak ktoś tutaj będzie miał taki jaki sobie wybrałaś możesz skorzystać z jego opinii czy jest zadowolony czy nie. Moja odpowiedź była faktycznie NIEPRAWDOPODOBNIE chamska.
Ostatnio zmieniony przez DragstaR1 2011-06-14, 12:47, w całości zmieniany 2 razy  

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-14, 12:41   

Możesz sobie oblookać Sharka S 900. Korzystam z takiego i pomimo, że nie jest to kask z górnej półki, to jestem zadowolony.

milaaa611 

Wysłany: 2011-06-14, 13:21   

Żadne pytania nie są bez sensu, pamiętaj kto pyta nie błądzi :) Na co trzeba zwrócić uwagę? na skorupę? z czego może być zrobiona z termo plastiku, włókna szklane i organiczne, po takie zrobione z domieszką karbonu (która lepsza?) Po drugie pianka, niektóre pianki są obszyte materiałem ochronnym który można zdemontować aby go wyprać. Szczegół, ale ważny:), to moje zdanie. Co jeszcze, szyba? pewnie warto zwrócić uwagę czy paruje,Co jeszcze może wpływać na komfort jazdy? Moim zdaniem warto sięgnąć opinii i wysłuchać rad osób które mają kupno pierwszego kasku za sobą i mają swoje sprawdzone marki, więc sądzę, że każde pytanie ma sens nawet te najbardziej banalne. :) Więc jako bardziej doświadczony kolega powinieneś służyć radą a nie wyśmiewać początkującej koleżanki:)

[ Dodano: 2011-06-14, 13:41 ]
Ktoś mi polecił MARUSHIN-a 777, 888 na początek latał ktoś w tym?

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-14, 14:54   

No cóż... widzę, że moja propozycja potraktowana została milczeniem, więc eliminuję się z doradzania nowicjuszom.

Faktycznie lepiej zastosować się do rady DragstaR1- ziemniaki i ogórki kupuje się w warzywniaku.

milaaa611 

Wysłany: 2011-06-14, 15:29   

Abaddon spokojnie czytałam opinie na temat tego kasku, cena też nie jest taka zła:) a co sądzisz o XR1100 wyczytałam dużo pozytywnych opini, niestety cena uff... gorąca:( czy warto " napalać" się na tak drogi kask?

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-14, 15:53   

Nie mam zdania, bo nie jeździłem i nie znam go.

http://www.scigacz.pl/Sho...askow,9933.html

Co do napalania na drogi kask- jak przydzwonisz konkretnie, to nie pomoże nawet kask ze złota, wysadzany brylantami.

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2011-06-14, 15:57   

scorpiona sobie kup, też jest ok, do tego ma pompkę w szczęce, jak inny kask się uklepie to tego można zawsze dopompować i pasuje jak ta lala B)

DragstaR1 

Wysłany: 2011-06-14, 15:59   

milaaa611 napisał/a:
Abaddon spokojnie czytałam opinie na temat tego kasku, cena też nie jest taka zła:) a co sądzisz o XR1100 wyczytałam dużo pozytywnych opini, niestety cena uff... gorąca:( czy warto " napalać" się na tak drogi kask?

A ja wrócę do początku i tematu jaki zapodałaś. Mianowicie pytasz GDZIE KUPIĘ DOBRY KASK. Nie pytasz tam o szczegóły techniczne kasków tylko gdzie je kupisz , stąd takie a nie inne odpowiedzi.

milaaa611 

Wysłany: 2011-06-15, 05:26   

Fakt, diabeł tkwi w szczególe:), ale może dajmy sobie już z tym spokój bo można się tak przekomarzać tygodniami:), a po za tym znalazł się ktoś kto zaproponował pomoc w doborze kasku i wskazał miejsce gdzie mogę go kupić, pzdr.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-17, 10:24   

dlaczego ten rozwojowy temat tak nagle się zgubił?

T_rex 

Motocykl: mam
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-06-17, 10:41   

Pewnie koleżanka już kupiła dobry kask B)

Odpowiedz do tematu