|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Śruba spustu oleju |
| Autor |
Wiadomość |
Reaper
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wiek: 36 Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 941 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2011-05-20, 10:42 Śruba spustu oleju
|
|
|
Wczoraj przy okazji wymiany oringów, zauważylem, że spod śruby spustu oleju sączą się jego niewielkie ilości..pewnie z kropelka by się w tydzień zebrała. Problem wiadomo leży w podkładce aluminiowej, której chyba nie wymieniłem poprzednio(olej zmieniany pod koniec sezonu)...
I teraz pytanie czy opłaca się rozgrzewać olej przed spuszczeniem tymbardziej, że bede go wlewał spowrotem czy w tym momencie to zbędny zabieg... no i czy odlać z niego 0,5 l i dolać świeżego bo jeszcze mi zostało w bańce, a na oleju nie nakręciłem jeszcze sporo km..
No i czy w ogóle opłaca się to robić czy zostawić do wymiany pod koniec sezonu i obserwować póki co |
_________________ Motocykl to największy wibrator jaki możesz wsadzić kobiecie między nogi |
|
|
|
 |
adamSWD

Motocykl: Honda CBR F4
Imię: Adam
|
Wysłany: 2011-05-20, 11:08
|
|
|
Rozgrzewasz olej przed spuszczeniem jak wymieniasz stary na nowy, żeby olej zmniejszył gestość co za tym idzie nie pozostał na elementach silnika. Jak wlejesz ten sam olej to nie musisz rozgrzewać.
Spróbuj mocniej (z wyczuciem) dokręcić korek jeśli to nie pomoże to wymień uszczelke - podkładke. |
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" McRae [*] |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |