|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Pomarańczowi na wislance |
| Autor |
Wiadomość |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-30, 22:14 Pomarańczowi na wislance
|
|
|
Ciekawe kiedy ruszy to dla aut poniżej 3,5 tony i motocykli pewno za niedlugo bo zwąchali znow kase w naszej kieszeni Logistyka w góre ceny w góre zajebiscie 2 irlandia jak nic a moze egipt http://wiadomosci.onet.pl...-wiadomosc.html |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-03-30, 22:36
|
|
|
| magik napisał/a: | | Ciekawe kiedy ruszy to dla aut poniżej 3,5 tony |
nie ruszy bo nie musi.
firmy transportowe po rowno obdziela nas tym nowym podatkiem w postaci wiekszych cen w sklepach , spowodowanych wiekszymi kosztami transportu. |
|
|
|
 |
Robs85

Motocykl: SV650S
Imię: Robs
Wiek: 40 Dołączył: 17 Lis 2010 Posty: 276 Skąd: Czerwionka
|
Wysłany: 2011-03-30, 22:37
|
|
|
| Za kilka lat nie pozostanie nam nic innego jak kraść, żeby przeżyć nie mówiąc już o luksusach... codziennie człowiek sie musi wkur**ać , a Bronek z kolegami niech sobie więcej nagród przyznają. |
|
|
|
 |
benek

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
|
Wysłany: 2011-03-30, 22:40
|
|
|
Na pewno do wyborow nie. Przeciez kazdy wie ze transport to krowa dojna. Ciekawy jestem ile to jeszcze wytrzyma.Podatek w paliwie, podatek do urzedu miasta,podatek ekologiczny ehh szkoda gadac.Na jedne i te same dziurawe drogi.
[ Dodano: 2011-03-30, 22:41 ]
| OCC Senior napisał/a: | | magik napisał/a: | | Ciekawe kiedy ruszy to dla aut poniżej 3,5 tony |
nie ruszy bo nie musi.
firmy transportowe po rowno obdziela nas tym nowym podatkiem w postaci wiekszych cen w sklepach , spowodowanych wiekszymi kosztami transportu. | Bzdura nie zaplaca Ci jak sie nie podoba to jest 5 chetnych |
_________________ STOWARZYSZENIE MOTOCYKLOWE
TIGER RIDERS CHORZÓW |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-31, 00:05
|
|
|
| benek napisał/a: | | Podatek w paliwie, podatek do urzedu miasta,podatek ekologiczny ehh szkoda gadac.Na jedne i te same dziurawe drogi. | ta benio zacznijmy od tego ze z pensji zapierdalaja Ci podatek jeżdzac do pracy z tego co Ci zostało płacisz akcyze podatek drogowy i cos tam jeszcze okolo 65% ceny Idac do sklepu kupujac np chleb z tego co Ci zostało płacisz VAT plus akcyze podatek drogowy itp doliczone do ceny plus marże i tak mozna by sie dalej zagłebiać
Innymi słowy mówiąc ta Twoja złotówka która zarobisz jest tak opodatkowana że jak Ci 10 groszy realnej wrtosci zostanie to dobrze............. |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-03-31, 00:18
|
|
|
czytając temat, myślałem że to occ z kolegami coś namieszali, albo ich spotkałeś gdzieś na dk81.. oj magiC magiC |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-31, 00:40 Re: Pomarańczowi na wislance
|
|
|
| magik napisał/a: | Ciekawe kiedy ruszy to dla aut poniżej 3,5 tony i motocykli pewno za niedlugo bo zwąchali znow kase w naszej kieszeni Logistyka w góre ceny w góre zajebiscie 2 irlandia jak nic a moze egipt http://wiadomosci.onet.pl...-wiadomosc.html |
po 1. likwidują winiety dla ciężarówek i wprowadzają ten system - nie dla osobówek, my dalej płacimy tylko to co do tej pory
po 2. cały ten elektroniczny szajssystem jest w tej chwili niewydolny ja ZUS, w ministerstwie nikt sie tym nie przejmuje, bo według nich to MUSI działać, a ze praktycznie nie bedzie? wobec czego kierowcy cieżarowek juz zacierają ręce bo jakiś czas w ogóle pojeżdżą za darmo bo nie bedzie jak ich sprawdzić - przynajmniej to znalazłem dzis w necie i slyszalem w na RMF
po 3. magik - w Dojczlandzie i Osterejch otwierają granice dla poliszrobotten, znowu wyjedzie ze 2 mln ludzi, więc sie szykuj ze jak nie bedziesz jednym z nich to na bank zapłacisz wyższe podatki bo taki Schetyna właśnie podniósł swoją pensje chyba o 22 tys? z czegos to musi iść, a skarb państwa jest najbliżej .
u nas wójt podniósł sobie na 11 tys., gmina jedna z najbiedniejszych w Polsce, za to pensja prezydencka.
kurwa mówie wam rewolucja, druga Libia i Tunezja chyba uratuje ten kraj |
|
|
|
 |
benek

Motocykl: SUZUKI GSX1300R
Imię: Beniamin
|
Wysłany: 2011-03-31, 00:58
|
|
|
| magik napisał/a: | | benek napisał/a: | | Podatek w paliwie, podatek do urzedu miasta,podatek ekologiczny ehh szkoda gadac.Na jedne i te same dziurawe drogi. | ta benio zacznijmy od tego ze z pensji zapierdalaja Ci podatek jeżdzac do pracy z tego co Ci zostało płacisz akcyze podatek drogowy i cos tam jeszcze okolo 65% ceny Idac do sklepu kupujac np chleb z tego co Ci zostało płacisz VAT plus akcyze podatek drogowy itp doliczone do ceny plus marże i tak mozna by sie dalej zagłebiać
Innymi słowy mówiąc ta Twoja złotówka która zarobisz jest tak opodatkowana że jak Ci 10 groszy realnej wrtosci zostanie to dobrze............. | Chyba sie nie rozumiemy ja wlasnie napisalem to samo. oprocz tych podatkow oczywiscie place dochodowy i vat a do rana przypomne sobie jeszcze ze dwa. A stawka za 1 km jest nie zmienna od dwoch albo trzech lat. Ceny nie poszly do gory przez transport. |
|
|
|
 |
Bożuch

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-03-31, 08:57
|
|
|
no ciągną z nas kasę z każdej strony, wczoraj byłem w szoku jak podjechałem na bramki na A2 koło Poznania 13zł za osobowe i tyle samo za moto , jakaś paranoja. |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2011-03-31, 09:43
|
|
|
POLAKU płać i płacz jak by ktoś organizował jakiś wypad z maczetami do wawy pod sejm i inne instytucje to ja się piszę już od dawna
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |