|
Krótkofalówka na motocyklu ... |
| Autor |
Wiadomość |
Stean
Ślązak

Motocykl: ZX6R '98
Imię: Dawid
|
Wysłany: 2011-03-21, 15:28 Krótkofalówka na motocyklu ...
|
|
|
Witam
Mam pytanko czy ktoś z Was próbował taki patent mianowicie
Krótkofalówki z słuchawkami i włączoną opcją VOX (bez obsługi)
Jak wygląda z szumem komunikacją ? czy jest praktyczne ? jakie radio polecacie ?
Jako że docelowo będziemy latać w stałym gronie 3 osób to nam by pasował taki zestaw …
http://allegro.pl/krotkof...1510221427.html
Ale powstaje pytanie czy to w ogóle się sprawdza lub czy lepiej nie zainwestować w dwa lepsze podwójne zestawy
Kiedyś można doinwestować i kupić laryngofon aby szumy wyeliminować
Pozdrawiam |
_________________ Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
sorier
Motocykl: Div 600
Imię: sorier
|
Wysłany: 2011-03-21, 21:55
|
|
|
| Lepiej zainwestuj w dobry mikrofon różnicowy, laryngofon lub interkom z dobrą elektronika wycinająca szumy tła. W innym przypadku będziesz mógł sobie tego używać co najwyżej na skuterze. |
_________________ www.Stacje Benzynowe.pl - znajdź tanią stacje
 |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
|
|
|
 |
GrzegozBB

Motocykl: Inazuma
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2011-03-22, 13:03
|
|
|
| Panowie dziś trafiłem na takie cuś: http://cgi.ebay.co.uk/500...=item230e9ed2e1 wygląda to "prawie" jak scala rider. Jestem ciekaw czy choć w połowie dorównuje jej parametrami. Tak czy owak cena bardzo zachecająca... Czy ktoś z forum miał sposobność testować ten sprzęt?? |
_________________ Chory na motory. |
|
|
|
 |
Stean
Ślązak

Motocykl: ZX6R '98
Imię: Dawid
|
Wysłany: 2011-03-22, 15:08
|
|
|
| GrzegozBB napisał/a: | | Panowie dziś trafiłem na takie cuś: http://cgi.ebay.co.uk/500...=item230e9ed2e1 wygląda to "prawie" jak scala rider. Jestem ciekaw czy choć w połowie dorównuje jej parametrami. Tak czy owak cena bardzo zachecająca... Czy ktoś z forum miał sposobność testować ten sprzęt?? |
Popraw mnie proszę jeśli się myle
Na bluetooth można się połączyć z wszyskim co ma go ma wiadomo natomiast tylko 3 riderów równocześnie i wiadomo zasięg
A drogą radiową tylko 2 riderów do 500 m |
_________________ Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
RedBaron

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-03-22, 20:43
|
|
|
| Stean napisał/a: | | GrzegozBB napisał/a: | | Panowie dziś trafiłem na takie cuś: http://cgi.ebay.co.uk/500...=item230e9ed2e1 wygląda to "prawie" jak scala rider. Jestem ciekaw czy choć w połowie dorównuje jej parametrami. Tak czy owak cena bardzo zachecająca... Czy ktoś z forum miał sposobność testować ten sprzęt?? |
Na bluetooth można się połączyć z wszyskim co ma go ma wiadomo natomiast tylko 3 riderów równocześnie i wiadomo zasięg
A drogą radiową tylko 2 riderów do 500 m |
ja nie znam się na tych rzeczach więc jak możecie to mnie to wytłumaczcie
Jeśli w komórce mam bluetooth + zestaw słuchawkowy i mój plecaczek w swojej komórce również ma bloototh + zestaw słuchawkowy to jest jakaś szansa żebyysmy mogli ze soba rozmawiac podczas jazdy tak jak przy pomocy intercomu ?
Pytam bo zastanawiam się nad kupnem interkomu w cenie do 200 zł ale podobno interkomy w tej cenie są bardzo kiepskie i nadają się raczej na skutery bo przy wyższej prędkości turystycznej 100 km/h w zawyż słabo przez nie słychać, więc szukam jakiejś alternatywy albo konkretnego interkomu w cenie do 200 zł..
Poradźcie mi coś jeśli się znacie |
|
|
|
 |
GrzegozBB

Motocykl: Inazuma
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2011-03-23, 09:00
|
|
|
A drogą radiową tylko 2 riderów do 500 m [/quote]
Co do Twojego pytania kolego to wiem o tym urządzeniu tyle co i Ty po przeczytaniu opisu aukcji więc nie mam zbytnio podstaw aby Cię "poprawiać". Może koledzy będący bardziej w temacie elektroniki Ci pomogą.
Osobiście szukam bezprzewodowego intercomu do porozumiewania się z plecaczkiem (mam juz obite nerki i skręcony kark od "konwersacji" )
Nie potrzebuje również łączyć się z innymi urządzeniami typu navi czy mp3 chcę swobodnie rozmawiać w czasie jazdy, bez zwalniania i odwracania głowy.
Myślałem o scala rider ale jak na razie cena jest dla mnie zaporowa, dlatego zainteresowałem się w/w "zdobyczą chińskiej mysli technicznej".
Ps. Poważnie zastanawia mnie tylko jakość... |
_________________ Chory na motory. |
|
|
|
 |
Cris
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wiek: 59 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 3401 Skąd: Milton Keynes UK
|
Wysłany: 2011-05-26, 15:15
|
|
|
Ja nadal polecam zestaw na 2 kaski Bluetooth za 350 zł.
Osobiście używam , kolega równiez , i za tydzień kolejny motonita stanie sie jego właścicielem. Wpłata na konto 350 zł , oczekiwanie na dostawę ok 18 dni i pełnia szczęścia.......... |
_________________ Wróg publiczny nr 1 |
|
|
|
 |
brutus333
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-06-29, 23:37
|
|
|
| Mam bluetooth i działa on tak że kiedy połączę z kaskiem GPS-a i komórkę to kiedy ktoś dzwoni dźwięk z GPS znika a następuje połączenie głosowe z abonentem. Po zakończeniu rozmowy z powrotem pojawia się dźwięk z nawigacji. Nie testowałem jednoczesnego połączenia z GPS i słuchania muzyki z telefonu. |
_________________ Bóg, Honor, Motocykl. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|