|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
5-ego czerwca w Katowickim "Spodku" Akcja "D |
| Autor |
Wiadomość |
kinga
Motocykl: Suzi GR 650 -jeszce uÂśpione
Imię: Stasia
Wiek: 66 Dołączyła: 11 Kwi 2010 Posty: 45 Skąd: Ruda ÂŚlÂąska
|
Wysłany: 2010-04-11, 07:16 5-ego czerwca w Katowickim "Spodku" Akcja "D
|
|
|
5-ego czerwca w Katowickim "Spodku" odbędzie się Akcja "Dzień Dziecka -Śląsk "
Akcja jest organizowana przy współpracy
1.Rudzkiego Stowarzyszenia pomocy Humanitarnej "Nie jesteś sam"
2.Wspólnoty "Kościół Boży -w Rudzie Śląskiej
3.Fundacji "Duae Rotae" z Dzierżoniowa
4.Stowarzyszenia "Młodzi Aktywni" z Bierunia
oraz:
1. Pszczyna - Ania _ P
2. Mysłowice - Ma?a Mi
3. Chorzów - Parys
4. Tychy - Gwiazda
5. Bytom - Olo
6. Katowice - Pure_Evil
7. Zabrze - Gregor
Główny Organizator:
Stanisława Mieczkowska "Kinga"
tel.0-513 676 199
e-mail :czinka@poczta.fm
Akcja „Dzień Dziecka-śląsk” obejmuje swoim zasięgiem prawie 58 Domów Dziecka z całego województwa śląskiego,tj.z :
1.Katowice - 3 DD Pure_Evil org,eskorta częściowa
2.Chorzów - 2 DD Parys2 org,
3.Świętochłowice - 1 DD Kinga org,eskorta częściowa
4.Ruda Śląska - 3 DD Kinga org,eskorta cała
5.Zabrze - 2 DD Gregor org,
6.Gliwice - 5 DD Kinga org,
7.Bytom - 4 DD Olo org,eskorta częściowa
8.Piekary Śląskie - 1 DD
9.Sowczyce Olesno - 1 DD
10.Mysłowice - 1 DD Mała MI org.
11.Jaworzno - 2 DD
12.Tychy - 1 DD Gwiazda org,
13.Pszczyna - 1 DD Ania_P org,eskorta częściowa-transport
sponsora
14.Orzesze - 1 DD
15.Oświęcim - 1 DD
16.Wrzosowa Poczesna - 1 DD
17.Bielsko Biała - 2 DD Kriss org
18.Czechowice Dziedzice - 1 DD
19.Ciasna - 1 DD
20.Cieszyn - 1 DD
21.Czerwionka Leszczyny - 1 DD
22.Sosnowiec - 4 DD Soprano-eskorta
23.Myszków - 1 DD
24.Sarnów - 1 DD
25.Dąbrowa Górnicza - 2 DD
26.Góra Włodowska - 1 DD
27.Zawiercie - 1 DD
28.Częstochowa - 2 DD
29.Kłobuck - 1 DD
30.Gorzyczki - 1 DD
31.Rybnik - 4 DD
32.Jastrzębie Zdrój - 2 DD
33.Rycerka Dln. - 1 DD Kinga org,transport sponsora
34.Ustroń - 1 DD
35.Żywiec - 1 DD Kinga org,transport sponsora
W/w Akcja została poprzedzona dwiema Akcjami „Mikołaje na Moto-Śląsk” (2008r i 2009r) ,które obejmowały swoim zasięgiem 7 miast i 7 Domów Dziecka , tj. ponad 200 dzieci...
Po dwóch edycjach tych Akcji nasunęła się jednak smutna refleksja , iż w naszym województwie jest bardzo dużo DD i gdzieś jest na pewno niejedno dziecko ,które ze łzami w oczach na próżno czeka na św. Mikołaja...
Okres dzieciństwa szybko się kończy ,lecz wspomnienie różnych przeżyć pozostają na całe życie...
My pragniemy poprzez te dwie Akcje :
1. Dzień Dziecka-Śląsk
2. Mikołaje na Moto-Śląsk
sprawią aby tych wesołych - było trochę więcej...
Poprzez w/w imprezę w „Spodku”– rozszerzamy nasze działania na CAŁY ŚLĄSK.
Wierzymy ,że nam w tym pomożecie i wejdziecie do WSPÓŁORGANIZACJI.
Przedstawiamy plan Akcji „Dzień Dziecka –Śląsk”
I. Przygotowanie do głównego punktu Akcji
1. przywiezienie dzieci z Domów Dziecka z całego woj. śląskiego, tj. z 58 placówek DD
2. Parada Motocyklowo –Samochodowa od „Silesia City Center” pod obiekt „Spodka” – reklamująca rozpoczęcie Akcji „Dzień Dziecka –Śląsk”
II. Impreza artystyczna wewnątrz „Spodka”
1. Program artystyczny oraz zabawy z dziećmi.
2. Przekazanie paczek dzieciom.
III. Impreza towarzysząca na terenie przyległym obiektowi „Spodka”
1. Zabawa z dziećmi mieszkańców woj. śląskiego -
- pokazy artystyczne
- wożenie dzieci na motorach i samochodami amerykańskimi
- zabawy plenerowe ,konkursy itp.
IV. zakończenie Akcji
1. Odwóz dzieci do macierzystych placówek DD .
Całość imprezy artystycznej w „Spodku” planujemy przeprowadzić w godzinach od 10 do 15-ej.
Impreza towarzysząca przy „Spodku” od godz.10-ej do 20-ej ( w zależności od obecności dzieci – mieszkańców pobliskich miast ,do których jest właśnie kierowana impreza przy „Spodku” ).
A oto konto ,które zostało nam udostępnione do Akcji "Dzień Dziecka -Śląsk "
Kościół Boży
ING Bank Śląski
nr.konta 39 1050 1214 1000 0022 8079 0573
z dopiskiem
Akcja " Dzień Dziecka -Śląsk"
Dzieci z DD będą przewiezione do katowickiego "Spodka transportem KZK GOP ,które charytatywnie przekaże swój tabor na część przewozów a reszta ma być pokryta przez organizatora Akcji... Pszczyna,Rycerka Dln.i żywiec oraz
Poszukujemy :
1. firmy przewozowe ,które zapewnią dzieciom dojazd z pozostałych ośrodków DD ( i odwóz do nich po Akcji )
2. Fundacje i Stowarzyszenia ,które wsparłyby Pomocą naszą Akcję-również w latach następnych ( wzorem Wielkiej Orkiestry świątecznej Pomocy pragniemy objąć opieką i wsparciem nie tylko dzieci z DD ale i innych potrzebujących nagłej i szybkiej pomocy )
3.motocyklistów ( po 3 motory na 1-DD ) do eskorty do i z Katowic - poszczególne ekipy w danym mieście połączą się w kolumnę i z danego ustalonego wspólnie z miejscowa Policją miejsca wyruszą razem do Katowic by wszyscy razem z danego regiony wjechał pod "Spodek" na wyznaczone miejsce parkingowe.
Organizator Akcji "Dzień Dziecka-Śląsk"
Stanisława Mieczkowska "Kinga"
.......................................................
Stronka drugiej edycji Akcji "Mikołaje na Moto-Śląsk"
http://tychy.nazwa.pl/tychy/mikolajenamoto/ |
|
|
|
 |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
Wysłany: 2010-04-23, 10:49
|
|
|
Witam Was,
Zwracam się z prośba do wszystkich, którzy nie moga sie inaczej przyłączyć do Akcji o rozesłanie tego załącznika wśród swoich znajomych i pracodawców.
Wierzcie mi, że proszenie o kasę dla dzieciaków nie jest odbierane jako spamowanie i spotyka sie ze zrozumieniem.
Do dzieła FORUMOWICZE ! |
_________________ Pozdrawiam
Miki
Jak wsiadasz na moto Twoja dusza wzlatuje w pół drogi do Nieba.Oby jej nie było tam bliżej niż z powrotem do Ciebie
www.motoautostrada.pl |
|
|
|
 |
franc [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-06, 08:29
|
|
|
To są dwie różne akcje na dzień dziecka?
Ta i zagłębiowska?
Czemu nie jedna? |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-05-06, 08:36
|
|
|
| franc napisał/a: | | Czemu nie jedna? |
wzgledy organizacyjne. jedna osoba nie polapie calego regionu a kinga i tak juz nie wie gdzie rece wlozyc. to co ma sie odbyc 10 czerwca bedzie czyms w rodzaju precedesu dla dnia dziecka i mikolajow. po raz pierwszy bedzie udostepniony nieodplatnie spodek dla dzieciakow. |
|
|
|
 |
sztruks

Motocykl: Honda VTX 1300
Imię: Wojtas
|
Wysłany: 2010-05-06, 14:50
|
|
|
Witajcie
Czy jest moze jakas strona WWW poswiecona tej akcji ktora moznaby promowac i pokazac przyszlym darczyncom i sponsorom. |
_________________ Wojtas "sztruks" |
|
|
|
 |
kinga
|
Wysłany: 2010-05-06, 18:01
|
|
|
Piszę tego posta juz trzeci raz i wierzcie mi skrócę go do minium bo znowu czas logowania się skończy:)
a wiec stronka
http://www.motoakcjeslask.cba.pl/
pismo o sponsoring jest parę postów wyzej
zgłaszać się jeszcze do eskorty - wielkie dzięki tej grupie co zgłosili sie na eskortę aż od Rycerki Dln. - jestescie cudowni
dobra kończę bo za chwile okarze się ,ze czas mi się skończył i będę pisac tego posta 4 raz - a faktycznie roboty mam co nie miara:)
pogoda do d...y ale przesyłam słoneczne pozdro wszystkim:)
i sorki za byki:)
Moderatorzy zróbcie cos by czas był dłuzszy bo nawet jakbym chciała przekazać wsztskie info o Akcji to nie zrobie tego do Akcji:)
bo odbiore to za atak na Akcje
acha jak tam Kluby- fakt że moto serce co gdzieniegdzie było przesuniete i macie już po Kongresie -wiec czas by pomyslec o włączeniu się do Akcji... Buzialki wszystkim i uwazajcie Ci co śmigaja
[ Dodano: 2010-05-06, 18:03 ]
to ,ze moje posty ukazywały sie dwojako -raz jako Kinga z FOTO drugi raz jak "usuniete" to się juz przyzwyczauiłam ale teraz widzę ,ze już tez mi fotke usuneliscie :):)
[ Dodano: 2010-05-06, 18:05 ]
no i ciekawe ,ze mam tylko 2 posty a gdzie licznik wcześniejszych -czyzby posty o Akcji pisała jeszcze trzecia Kinga czy ki diabeł kto:):):)
[ Dodano: 2010-05-06, 18:12 ]
jeszce jedno moderatorzy zlitujcie się bo naprawdę smiech na sali -czemu mam , ze mam 2 posty a w moim profilu w "znajdz posty " jest ich 5 juz pisałam a gdzie reszta bo nawet tych co miałam ich na mysli wczesniej pisząc -nie ma
no i co sie stało z moim profilem -załozyłam w 2006 roku a nie w kwietniu tego roku:)
to że ja mam problemy z obsługą stronki -to fakt ,bo nie mam przygotowania do tego i muszę uczyć się szybko ale Wy działacie tu juz chyba latami bo ja jestem tu od 2006r ale Forum wogóle działa chyab dłużej buzialki i powodzenia z pokonaniem tych przeciwnosci bo wychodza dosłownie jaja
no i sorki za byki ale "mój czas się moze skończył ":)
[ Dodano: 2010-05-06, 18:28 ]
jeszcze jedno:)
oki- "wykreślam " ze stronki napis "Kosciół Boży" -żeby tak w oczy "nie gryzło"- cóż smutne to ,ze dobro dzieci rozbija sie o takie pier...y -cóż najwyżej pójdę siedzieć - i choc ten Kościół to nie moja wiara -ale Boga jako Boga jedynego się nie wyrzeknę:) pa i sorki ale śmieszy mnie takie podejscie ,ze "nie wpłace bo to na zładzieji z koscioła":)
ciekawe jakby odebrali fakt ze zgłosili sie do tej Akcji skini( wszak tez sa wsród nich dobrzy ludzie ) czy jaka inna formacja
więcej tolerancji co niektórym
i dzieki za rozrywke po miesięcznym ślęczeniu nad papierami to naprawde super odprężenie
[ Dodano: 2010-05-06, 18:34 ]
no i Ci rzekomi "złodzieje" oprócz tego co wymieniłam funduja Akcji Plakaty ,baner co ma latać nad Spodkiem i wiele innych rzeczy z Poligrafii ,które w takich sytuacjach jak Akcja sa wymagane zyczę innym organizatorom chojnosci takich "złodzieji":) oj naprewdę mnie to śmieszy :0 sorki ale chocbym faktycznie zmieniła wiarę to ki dabeł komu do tego czy robie to pod flaga kosciła czy parti czy czego innego:) ważny jest cel i pamiętajcie o tym
jesli dolewam oliwy to cóz -jeszcze raz powtarzam ,nawet jak pójde siedzieć -zrobie ta Akcję:) i dzieki wielkie tym co juz wpłacili -nie patrzac ,ze to dla "Złodzieji":) |
|
|
|
 |
franc [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-05-10, 20:34
|
|
|
Jakoś tu cicho o tej akcji
A na starym forum aż wreeeeeee |
|
|
|
 |
szwagier

Motocykl: bandit 600S
Imię: Marcin
Wiek: 47 Dołączył: 28 Kwi 2010 Posty: 289 Skąd: siemianowice ÂślÂąskie
|
Wysłany: 2010-05-10, 20:44
|
|
|
dobrze mówisz Franc!!
Moze sie jakos zorganizujemy?
Są w ogóle chetni? |
|
|
|
 |
gregor

Motocykl: Honda VT
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2010-05-10, 20:56
|
|
|
| franc napisał/a: | Jakoś tu cicho o tej akcji
A na starym forum aż wreeeeeee |
Kolego wre ale o Zagłębiowskim |
|
|
|
 |
Kuba SH

Motocykl: Honda VFR 750 RC36
Imię: Jakub
Wiek: 32 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 140 Skąd: Chorzów/Bytom
|
Wysłany: 2010-05-10, 23:25
|
|
|
Jeśli chodzi o mnie to ja już zgadany z Pure Evilem i jedziemy z Katowic |
_________________ " Życie jest po to, by spełniać swoje marzenia... "
Chopper 50 --> Sachs Roadster 125 --> Honda VFR750 --> To be Continued... |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-05-11, 09:31
|
|
|
| Piekary ¦laskie - kto obstawi autobus? |
|
|
|
 |
Pure_Evil
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wiek: 51 Dołączył: 22 Kwi 2010 Posty: 2459 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-05-13, 22:05
|
|
|
Kuba SH
wielkie Ci dzięki za pomoc
Domy dziecka z Katowic mamy już załatwione, obstawa będzie na max a to właśnie dzięki Kubie.
Teraz tylko czekamy na szczegóły od Kingi
---------------------------------------
Panie i Panowie ruszmy się w końcu i dajmy trochę czadu ;P
---------------------------------------
.
[ Dodano: 2010-05-14, 11:00 ]
Pozwolę sobie odrobinę wyręczyć Kingę i wkleję KOPIĘ Regulaminu Akcji "Dzie Dziecka - Śląsk" w oryginale zamieszczoną na "starym Forum"
Jest to o tyle ważne, że wszyscy uczestnicy tej Akcji powinni zapoznać się z jego treścią i respektować jego postanowienia.
Miłej lektury i do dzieła
P.S. pozwoliłem sobie lekko skorygować literówki i rozdzielić kolejne punkty Regulaminu, by całość była bardziej czytelna.
--------------------------------------------------
Ruda Śląska, dn.05.06.2010
Regulamin
Akcji „Dzień Dziecka –Śląsk”
1. Akcja „Dzień Dziecka-Śląsk”
odbędzie się w dniu 05.06.2010r.
2. Miejsce Akcji:
- obiekt „Spodek”
- parking”Silesia City Center”,
- tereny przyległe obiektu”Spodek”.
3. Plan Akcji „Dzień Dziecka –Śląsk”:
godz.10.00 - parking „Silesia City Center"
- zbiórka uczestników Parady Motocyklowo - Samochodowej,
godz.10.30 -11.00 – Parada Motocyklowo-Samochodowa od „Silesia City Center” do obiektu”Spodek”,
godz.10.50 - przywiezienie dzieci do „Spodka” z Domów Dziecka z całego
województwa Śląskiego,
godz.11.00 - rozpoczęcie programu artystycznego wewnątrz i zewnątrz
obiektu”Spodek”,
godz.15.00 – 16.00 - zakończenie programu artystycznego wewnątrz obiektu
„Spodek” i odwóz wychowanków Domów Dziecka do ich placówek macierzystych,
godz.16.00 - zakończenie Akcji „Dzień Dziecka-Śląsk”.
4. Dzieci ze swoich placówek będą przywiezione taborem wynajętym przez
organizatora imprezy .
5. Zobowiązuje się kierowców dowożących dzieci z DD do obiektu „Spodka” i odwożących je po Akcji do ich macierzystych placówek - do ścisłego przestrzegania Przepisów Kodeksu Drogowego oraz do dostosowania jazdy do warunków pogodowych i drogowych panujących na trasie wyznaczonych przywozów i odwozów.
6. Każdy kierowca własnoręcznym podpisem potwierdza zapoznanie się z
Regulaminami: Parady oraz Akcji.
7. Wychowankowie Domów Dziecka, jako uczestnicy imprezy podlegają opiece swoich opiekunów i tylko za ich zgodą mogą samodzielnie poruszać się po terenie imprezy.
8. Każdy, kto dołączy do udziału w imprezie w czasie jej trwania – przyjmuje do wiadomości powyższy Regulamin.
9. Każdy uczestnik imprezy w momencie odłączenia się od pozostałej grupy uczestników imprezy i oddalenia się miejsca Akcji- przestaje być uczestnikiem w/w imprezy, co powoduje zaprzestanie prawnej odpowiedzialności organizatora imprezy za tego uczestnika.
10. Każdy pełnoletni uczestnik imprezy ponosi odpowiedzialność cywilno-prawną za szkody świadomie wyrządzone na terenie obiektu „Spodek” i jemu przyległych.
11. Za szkody wyrządzone przez niepełnoletnich uczestników imprezy odpowiedzialność cywilo-prawną ponoszą opiekunowie niepełnoletniego uczestnika imprezy.
12. Właściciel obiektu”Spodek” i terenów jemu przyległych ma prawo dochodzić od sprawcy/opiekuna na drodze sądowej swoich roszczeń w razie nieuregulowania kosztów poniesionych za naprawę szkód wyrządzonych przez uczestnika imprezy.
13.Nad bezpieczeństwem imprezy będzie czuwać Policja ,Ochrona Wewnętrzna
imprezy oraz Grupa Zabrania się udziału w imprezie osobom pod wpływem alkoholu i/lub środków odurzających.
14.Zabrania się wnoszenia na teren imprezy alkoholu i/lub środków
odurzających, broni i innych materiałów niebezpiecznych.
15. Każdy uczestnik imprezy i osoba przyłączającej już imprezy zobowiązany jest przestrzegać powyższy Regulamin.
16. W razie zauważenia wystąpienia sytuacji zagrażającej bezpieczeństwu uczestników imprezy należy bezzwłocznie powiadomić organizatora imprezy lub na osoby odpowiedzialne za bezpieczeństwo, tj. Policję,Ochronę Wewnętrzną imprezy i Grupę Medyczną.
17..Rażące nie przestrzeganie powyższego Regulaminu skutkuje wydaleniem danego uczestnika z terenu imprezy, a w razie stawiania oporu – przekazaniem Policji. 18. Regulamin będzie umieszczony na terenie obiektu „Spodka” i jemu przyległym,
objętym program imprezy, we wszystkich możliwych środkach przekazu
(www.motoakcjeslask.cba.pl/ ) Forach Motocyklowo-Samochodowych, oraz poprzez miejscowe środki przekazu.
Organizator Akcji:
Stanisława Mieczkowska
tel. 0 –513 676 199 |
_________________ "Wydra (do Abbiego): za słaby jesteś by się poddać i odejść, lepi trwać w tym i pogrążać się do samego końca"
...bo widzisz Wyderku, Abbi jest jak JP II będzie tyrał tu do dnia ostatniego, nie jak ten XVI z Niemiec - do emerytury tylko. |
|
|
|
 |
kinga
|
Wysłany: 2010-05-17, 19:08
|
|
|
No i znowu sie zaczyna -to juz moja druga prób a napisania tego postu...ciekawe do ilu dojdzie...
a wiec jak zwykle sie straeszczam... i to bolesnie...
Kochani z wielkim bólem ...
z dniem jutrzejszym odwołuję imprezę...
jak zwykle pokazaliscie ,ze jestescie ze mna... Kochani dziękuję ...
Dla tych co wpłacili, podac mi na smsm- co z tym zrobić... |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2010-05-17, 21:04
|
|
|
KINGO NIE ROZUMIEM ODWOŁUJESZ IMPREZĘ???????
Kurcze wielka szkoda
Może przekażecie pieniądze na naszą akcję? |
|
|
|
 |
Pajdor

Motocykl: Fazer 600
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2010-05-18, 08:25
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |