Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Patra
2010-12-27, 12:58
SUZUKI GS 500E -aukcja allegro - wasza opinia
Autor Wiadomość
horbal 
Moderator

Motocykl: xj600
Imię: Karol
  Wysłany: 2010-12-27, 12:55   SUZUKI GS 500E -aukcja allegro - wasza opinia

Prosze o opinie tej aukcji :

http://allegro.pl/sprzeda...1386402745.html

jeśli to nie ten dział to przepraszam i prosze o przeniesienie
Profil Facebook

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2010-12-27, 14:50   

Jestem w stanie stwierdzić że na tej aukcji wystawiony został motocykl Suzuki GS 500 E o pojemności 500ccm, kolorze seledynowym, 5 biegowy (jakaś specjalna wersja :D ), w stanie bardzo dobrym, sprowadzony z Niemiec, zarejestrowany, z oryginalnym przebiegiem.

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2010-12-27, 15:59   

nie widzisz Brosik, że to silnik z etli 251?

[ Dodano: 2010-12-27, 16:02 ]
naklejka na baku dorobiona, lewa laga cieknie, oplot na przód, śnieg na oponie, lustra jakies chyba z dupy, brak zdjęć prawej strony - to widac na zdjęciach.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-27, 16:21   

emil napisał/a:

naklejka na baku dorobiona, lewa laga cieknie,

crash/ślizg na lewym boku

Cytat:
brak zdjęć prawej strony

niewykluczony crash na prawym

Cytat:
nie widzisz Brosik, że to silnik z etli 251?

ostatecznie to może nie być to moto co w aukcji

pozdr.

horbal 
Moderator

Motocykl: xj600
Imię: Karol
Wysłany: 2010-12-27, 18:19   

Czyli mina ? :(
dobrze że zapytałem bo jutro rano chciałem go zalicytować ;/

Cortex 

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
Wysłany: 2010-12-27, 18:37   

a czego bys oczekiwal za 2,500 zł ? :) szukasz gsa? zapraszam do mnie , mam na sprzedaz :] szczegóły na PW

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2010-12-27, 19:23   

jak zalicytować?? a co to, ramka na zdjęcie?? jak Cie interesi sprzęt to jedz do chłopa z kims kto ma łeb do sprawdzenia moto, obadajcie, karnijcie się, u sprzedawcy se wejdziesz na net jak Ci sie spodoba i se klikniesz "kup teraz" jeśli to takie ważne, ale żadne licytacje :D i nikt nie powiedział że to mina, bo napis na baku ma ok, tylko doklejone S i cos tam obok tego, poza tym ten sprzęt jest w Twoim wieku że tak powiem, to co od niego wymagać B) każdy, zwłaszcza takie na pierwsze moto, miał jakąś przygodę, mniejszą lub wiekszą, dlatego pierw trzeba się dokładnie przyjrzeć, a potem napalać i ewentualnie kupować.
pozdro :)

Stresu 

Motocykl: GSX650F
Imię: Tomek
Wysłany: 2010-12-27, 19:47   

...emil słusznie prawi. Bierz kogoś kto się zna na motongach i jedź zobaczyć. W przebieg absolutnie nie wierzę. Jak na 19 lat to tragicznie nie wygląda. Kierownica zmieniona, szlifa zaliczył. Posłuchaj silnika, zobacz czy nie ściąga(chociaż z jazdą mogą być problemy w takich warunkach). Troszkę mnie zastanawia lampa (inny kolor), kubki od zegarów (wyglądają jak nówki) i ta kierownica - może był po "czołówce".

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-27, 20:22   

Wiesz co, to jakiś szrot będzie nie GS...
Z wyglądu:

-kierownica to chyba została wyjęta z rometa
-nieoryginalne ciężarki na kierownicy
-półka kierownicy jest z roczników po lifcie - czyli po 2004 (składak, być może całe przednie zawieszenie było dupnięte). W 1991 była kierownica 'sportowa' z dwóch połówek.
-przebieg jest oryginalny - pod warunkiem, że już dobił 100'000 i leci od nowa :] Zaufaj mi, nie ma opcji że 1991 rocznik ma tylko tyle. Sam w tym roku zrobiłem na GS-ie 9'000...

Tak poza tym to tylko wizualnie trochę poobcierany,potaplany :P

Pamiętaj, że poza wyglądem pozostaje strona mechaniczna. Kiedy były robione zawory, czyszczone, regulowane i synchronizowane gaźniki, kiedy był wymieniany olej i filtr, filtr powietrza, akumulator... Pytaj o takie rzeczy przy kupnie. Zawory (sprawdza) i gaźniki robi się co 6'ooo w gs'ie :)

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2010-12-27, 20:59   

TNT, pierwsze GSy też miały przedni zawias bez możliwości regulacji.

Ale w sumie jeden chuj, tym egzemplarzem bym się nie interesował.

TNT napisał/a:
kierownica 'sportowa' z dwóch połówek.

Clip-on :D

MadJack
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-28, 00:20   

w tej kasie to nie wymagalbym cudow. sam kupilem pierwsze moto za podobna kwote. jedz zobaczyc. nawet jesli przod byl wymieniony to nieznaczy, ze sie nie nadaje do uzytku.

Ktos wyzej pisal, ze nie oryginalne ciezarki. To tak naprawde o niczym nie musi swiadczyc. Ja u siebie wymienilem bo stare byly brzydkie. Lakier zmatowial, luszczyl sie, troszke poobdzierane byly. Zawsze sie wkurzam jak ktos snuje czarne teorie bo sa nieoryginalne ciezarki. Ktos je mogl wymienic z wzgledow wizualnych. Oczywiscie w tym konkretnym egzemplarzu moze to o czyms swiadczyc ale nie bralbym tego jako jakies po wypadkowe "znaki" :)

taiszio 

Motocykl: RF 600R
Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-12-28, 07:56   

MadJack, ma racje ten sprzęt ma już prawie 20 lat i ktoś mógł go poprawiać by był troche ładniejszy jak by on miał dwa latka mogło by to o czymś odrazu świadczyć ale w 20 letnim sprzęcie już troszkę mniej... tak samo jak by ktoś gdzieś śruby wymienił bo były pordzewiałem i powymieniał na ładne nowe nierdzewki... trzeba jechać zobaczyć i ocenić...

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-28, 10:16   

Ja mu tylko wskazuję, co na pewno nie jest tak, jak być powinno w oryginale, z punktu tego, że sam tym jeżdżę - nie mówię że to jest be czy było zrobione tylko i wyłącznie po crashu (sam mam lekkiego custom'a). Ale za taką cenę nie sprzedaje się sprawnego GS'a. Cena za sprawnego GS'a w dobrym stanie oscyluje koło 3,5 - 4k. No, ale powodzenia :) Jedź, oglądaj, tylko pamiętaj, że używka silnik stoi od 1k w górę :P A nie wiem jak chcesz 'na oko' ocenić jego stan. Wierz mi, nikt z moto prezentów nie robi, ta cena za coś jest.

MadJack
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-28, 11:18   

TNT, w zeszlym roku kupilem XJ 600 S z 98 roku z niecale 3 tysiace. Wlasciciel sprzedal bo sie przerazil, ze mu nie pasuje po jakims strzale owiewka z przodu. Stelaz byl wygiety i golym okiem tego nie bylo widac. Wyprostowalem stelaz, zalozylem owiewke. I zrobilem moto 2-3 k km (nie pamietam dokladnie). Jak go sprzedawalem to byly do wymiany opony i do regulacji. Tyle, ze poszedl za 6 tys. Mysle, ze po regulacjach ktos tym moto zrobi jeszcze sporo kilometrow. A no i moto bylo ogladane w serwisie w Włodzisławiu i orzeczone zostalo, ze dobrze utrzymany jak na "anglika". Tak wiec nie jest powiedziane, ze skoro za mala kase to musi byc szrot. Jesli sprzedaje go ktos z jakas wada ukryta to wrecz moim zdaniem powinien wystawic go za wyzsza cene, zeby to ukryc :) po za tym jak wchodzisz na allegro to za 3 tysiace masz spory wybor GSów z roczników ok. 90.

manka
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-28, 15:09   

horbal, usiądź wygodnie, weź dwa wdechy i wydechy.. I posłuchaj co Ci starsza koleżanka manka powie/napisze :D
Motocykla nie licytujemy :)
Dzwonimy do gościa, że nas sprzęt interesuje i przyjeżdżasz go obadać.
Zabierasz ze soba kogos kto się zna na motocyklach, a najlepiej na tym konkretnym modelu i jedziecie go obejrzeć. ;)

no chyba, ze nie masz co robić z pieniądzmi (możesz dac mi, pójdzie na paliwo)/ życie Ci nie miłe

Odpowiedz do tematu