|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Shark RSI Carbon vs Shark S900 DUAL BLACK |
| Autor |
Wiadomość |
DZIKU
DZIKU
Motocykl: HONDA CBR XX
Imię: Tomek
Wiek: 45 Dołączył: 21 Lis 2010 Posty: 32 Skąd: Żory/Tarczyn
|
Wysłany: 2010-11-25, 18:59 Shark RSI Carbon vs Shark S900 DUAL BLACK
|
|
|
Nie wiem jaki kask mam kupić zastanawiam się nad:
-Shark RSI Carbon
-Shark S900 DUAL BLACK
Kupiłem AGV S4 SV ale to jest porażka , głośny, szybka paruje, świszczy, szybka porysowana, porysowany lakier od szybki.
Proszę o opinię dzięki z góry. |
|
|
|
 |
sylaD-Team
Barbie Killers Squad

Motocykl: Yamaha YP400 Majesty
Imię: Sylwia
Wiek: 42 Dołączyła: 07 Kwi 2010 Posty: 152 Skąd: WodzisÂław ÂŚlÂąski
|
Wysłany: 2010-11-25, 19:24
|
|
|
Witam,
Po pierwsze pytanie czy miałeś już okazję przymierzać( ponosić na głowie przez kilkanaście minut ) wymienione przez Ciebie modele , bo bardzo ważne jest to żebyś TY czuł się w tym kasku dobrze.
Po drugie ważne czego konkretnie oczekujesz od kasku w sensie czy chciałbyś żeby Twój kask miał blendę przeciwsłoneczną ,czy jeździsz w okularach - bo niestety niekoniecznie w każdym kasku będziesz się czuł komfortowo , czy zależy Ci na bardzo dobrej wentylacji czy niekoniecznie , jakiego oczekujesz wyposażenia od kasku ( wypinane wnetrze, antifog etc) itd itp.
Napisz jakie masz oczekiwania w związku z powyższym oraz w jakich kwotach Twoje poszukiwania kasku sie mieszczą
Bardzo chętnie pomogę , doradzę - Żory nie są daleko więc jeżeli masz chwilkę wolnego czasu , zapraszam do nas przy herbatce pomożemy dobrać coś na miarę Twoich potrzeb
Pozdrawiam ,
Sylwia |
_________________ SALON SERWIS ... CZEGO DUSZA MOTOCYKLISTY ZAPRAGNIE - ZAPRASZAMY
http://www.facebook.com/damir.team.wodzislaw |
|
|
|
 |
DZIKU
DZIKU
Motocykl: HONDA CBR XX
Imię: Tomek
Wiek: 45 Dołączył: 21 Lis 2010 Posty: 32 Skąd: Żory/Tarczyn
|
Wysłany: 2010-11-25, 19:30
|
|
|
Głównie chodzi o wygodę i żeby nie świszczał podczas jazdy.
Blenda z tego co wiem jest fajną sprawą bo mam ją w AGV-le i w tylko to mi się sprawdziło.
Okularów nie noszę bo i po co
Antifog musi być podstawa jak i Dobra wentylacja.
Miałem parę kasków na głowie i te najbardziej by mi pasowały.
Może ktoś ma i może coś o nich opowiedzieć.
Pozdrawiam
Tomek |
_________________ Jak by coś to jedziemy dajcie tylko znać ... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |