|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Remont KLX 650C |
| Autor |
Wiadomość |
thral666

Motocykl: YAMAHA YZF 600 Thundercat
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2011-02-11, 16:11 Remont KLX 650C
|
|
|
Witam wszystkich.
Ponieważ moje moto złapało ciężkie schorzenie jakim jest luz na wałku rozrządu (ok 1mm) mam zamiar zrobić remont i moje pytanie brzmi czy to się opłaca a jeżeli tak to gdzie albo jak to można zrobić. Wałki nie mają ani łożysk ani panewek (niestety) więc pewnie bedzie to duży koszt.
A druga sprawa to taka, że moto bierze dość sporo oleju, czarny tłumik i tablica od nagaru, przy odpalaniu pełno białego dymu i na ciepłym silniku przy dużych obrotach kopci
Ale o dziwo pali bez problemu wręcz bym powiedział na dotyk (tylko wałek klepie już ostro )
Jak myślicie jaki może być koszt takiej ciężkiej operacji |
|
|
|
 |
tlusty

Motocykl: CB 450 N
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2011-02-11, 16:53
|
|
|
a nie zastanawiałeś się może nad zakupem używanej głowicy+wałek? Jeżeli się będzie dało znaleźć komplet w dobrym stanie... Może kopci przez zużyte uszczelniacze zaworowe, robiłeś próbę olejową? A głowice sam wymienisz bez problemu, przyjemny singielek fajna robota |
|
|
|
 |
SKURA

Motocykl: LEGENDY PRL
Imię: ADAM
|
Wysłany: 2011-02-11, 16:57
|
|
|
chcesz to ci chetnie pomoge daleko od siebie nie mieszkamy
pozdrawiam jak cos priv |
_________________ Facebok-AJS Dabrowa gornicza
REGULACJE ZAWORÓW,REGULACJE GAŻNIKÓW,SYNCHRONIZACJA GAZNIKOW,WYMIANA PLYNÓW,FILTRÓW,
Oraz inne rzeczy serwisowe.....ZAPRASZAM
 |
|
|
|
 |
thral666

|
Wysłany: 2011-02-11, 18:17
|
|
|
Kurcze własnie najgorsze jest to, że KLX jest mało popularny, kupić go można za grosze, ale z częściami jest gorzej, głowicę używaną widziałem za 1200zł na allegro to jest jeden sposób, a drugi to pytałem w zakładzie regeneracji, bo znalazłem ofertę na allegro i akurat gość na zdjęciu miał głowice po regeneracji od KLX-a no i powiedział, że 500zł ale pojeżdżę jeden sezon (dosłownie powiedział, że 500 i akurat żeby komuś sprzedać) a druga opcja 1100zł i dorabia wałek bo niestety jest dosyć przytarty. Ciekawe tylko czy mówi prawdę czy może ciśnie kit i będę miał za 4 miechy ten sam problem
| SKURA napisał/a: | chcesz to ci chetnie pomoge daleko od siebie nie mieszkamy
pozdrawiam jak cos priv |
Na pewno się odezwę jak tylko będzie jakaś komplikacja przy remoncie |
|
|
|
 |
SKURA

Motocykl: LEGENDY PRL
Imię: ADAM
|
Wysłany: 2011-02-11, 20:22
|
|
|
| w krakowie jest zaklad co regeruje walki rozrzadu oraz siedlisko pod walki,wiem ze regenerowali mojemu kumplowi glowice do rajdowego poloneza i musze przynzac ze zrobione perekcyjnie to bylo,ale jaka kasa nie znam ja poszukam jakis namairow na ten zakład |
_________________ Facebok-AJS Dabrowa gornicza
REGULACJE ZAWORÓW,REGULACJE GAŻNIKÓW,SYNCHRONIZACJA GAZNIKOW,WYMIANA PLYNÓW,FILTRÓW,
Oraz inne rzeczy serwisowe.....ZAPRASZAM
 |
|
|
|
 |
thral666

|
Wysłany: 2011-02-11, 20:34
|
|
|
Haa znalazłem cały silnik do kupienia za 800zł ?
Ciekawe, ponieważ wałki rozrządu łatwo sprawdzić to chyba pojadę obejrzeć zwłaszcza, że sprzedawca twierdzi, że silnik po remoncie jest i miał robiony szlif jeśli to prawda to naprawdę jest okazja Przynajmniej tak mi się wydaje bo widziałem miesiąc temu na allegro za 1200 samą głowicę. Mówi, że nie ma problemu i mogę rozkręcić i zobaczyć co chcę |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |