|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Przesunięty przez: mg1989sos 2011-06-08, 10:19 |
Świetna akcja |
| Autor |
Wiadomość |
Cris
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wiek: 59 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 3401 Skąd: Milton Keynes UK
|
Wysłany: 2011-06-02, 09:58
|
|
|
| soprano napisał/a: | | Cris napisał/a: | Pozostaje też jeszcze jedna propozycja. Trasa 94 , czyli droga Sosnowiec - Olkusz. Odcinek do sosnowieckiego Auchan. Tam jesr zawsze raja gwarantowana. Nie dość że na wiadukcie jest 50 to w dodatku światła przy Auchan i dalej przy Macro. Zamieszczam mapke.
http://maps.google.pl/map...7,0.071068&z=13 |
Cris, to teraz Ty masz "poroniony" jak to sam nazwałeś pomysł tam w niektórych miejscach są trzy pasy więc i bezpieczeństwo żadne a na dodatek będzie problem z nawracaniem i tiry masz jeszcze do tego i mogą kogoś odstrzelić. |
Powiedz mi prosze W KTÓRYM MIEJSCU SA 3 PASY ? Chyba TYLKO na wlotach lub zjazdach.
Bo z tago co wiem to od "Żylety" do Macro są tylko 2 pasy (nie licze wjazdów i zjazdów) |
_________________ Wróg publiczny nr 1 |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2011-06-02, 10:02
|
|
|
No to dolicz te własnie zjazdy i przed światłami również masz trzy pasy co może poskutkować odstrzałem a na dodatek przeczytaj co Ci dopisał Zeno nie mamy możliwości łatwych nawrotów a to jest również bardzo ważne, nikt nie będzie latał kilkanaście kilomentrów aby potem postać 5 minut w korku w jednym miejscu i rozdawać ulotki.
Do tego nadal uważam, że miastem w którym można zorganizować event powinny być Katowice. |
|
|
|
 |
Cris
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wiek: 59 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 3401 Skąd: Milton Keynes UK
|
Wysłany: 2011-06-02, 10:02
|
|
|
| zeno napisał/a: | Cris to dobra trasa, nawet bardzo bo koło Macro zawsze jest korek. tylko zastanów się gdzie chcesz zrobić nawrót? jeden zjazdem ślimakiem przed Realem a drugi? wychodziłoby, że dopiero w Będzinie koło EC (trzymając się trasy)
ja zaproponowałem trasę w Katowicach : rondo - Korfantego - Mickiewicza - Sokolska - rondo ... 6 x światła i zakręty tylko w prawo , każdy przejedzie.
aha i przy okazji spodek jest blisko, dużo ludzi i zawsze ruch i tłok |
Tylko w prawo ? Hmmmmmmmmmm.............Ok nie mogłem skojarzyc. Masz racje. Dobry pomysł |
_________________ Wróg publiczny nr 1 |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-06-02, 10:05
|
|
|
soprano daj spokój . tazzman jest też jednym z założycieli Stowarzyszenia, jeździli jeszcze z Kosmą do Warszawy 2 lata temu, jak nikomu z nas się nie chciało. nie udziela sie tutaj po prostu.
a wracając do bramek to wszystkich wyjazdów było z tego co pamiętam 7, tylko że ostatnie były w październiku i listopadzie i już prawie nikt nie jeździł bo każdemu zimno i nie chciało sie dupska ruszyć. jak był sierpnień to ludzie zjechali w liczbie 300/400 bo był fajny piknik a potem przed zimą było nas 30. i jechaliśmy w większości puszkami.
nie pisze że tobie sie nie chciało , nie mogłaś a potem może reklama była za słaba? nie wiem. ale w sumie to nieistotne teraz, jest co jest, organizujemy event na Sląsku i to jest teraz ważne |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2011-06-02, 10:10
|
|
|
| zeno napisał/a: | | tazzman jest też jednym z założycieli Stowarzyszenia, jeździli jeszcze z Kosmą do Warszawy 2 lata temu, jak nikomu z nas się nie chciało. nie udziela sie tutaj po prostu. |
To niech zacznie............z Wami łatwiej współpracować ba mamy zaufanie.........
A co do bramek to ja mam prawko własnie od dwóch lat i pomimo poparcia dla Waszych działań możliwości udzału były żadne, teraz już mogę i potrafię pomóc więc organizujcie a pomoc się znajdzie, tym bardziej, że potrzeba liczebności a przedstawicieli Motoautostrady jest mało na Śląsku.........czekamy na dokładniejsze info. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-06-02, 10:31
|
|
|
ok. będzie więcej informacji. po weryfikacji trasy (tras) trzeba się zastanowić gdzie i do kogo uderzyć w urzędach. w Krakowie to przerobili także chcemy po prostu zrobić praktycznie to samo.
i tutaj najlepszym łącznikiem jest wlasnie tazzman |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2011-06-02, 10:32
|
|
|
Wasza akcja Wasze działania............my czekamy |
|
|
|
 |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
Wysłany: 2011-06-02, 11:20
|
|
|
| soprano napisał/a: | Wasza akcja Wasze działania............my czekamy |
Nasza Akcja
nie licytujmy się zasługami pliss
EDIT
Admina proszę o przeniesieni wątki do MOTOAUTOSTRADY, thx |
_________________ Pozdrawiam
Miki
Jak wsiadasz na moto Twoja dusza wzlatuje w pół drogi do Nieba.Oby jej nie było tam bliżej niż z powrotem do Ciebie
www.motoautostrada.pl |
|
|
|
 |
sorier
Motocykl: Div 600
Imię: sorier
|
Wysłany: 2011-06-02, 11:29
|
|
|
| soprano napisał/a: | | ...Uważam, że mamy na forum trzy osoby, które już ostro zaczęły działać w kierunku eventu więc zanim ten Mac coś pozamiata powinien dać się trochę poznać.(nadal mówię za siebie) |
Jaki ten światek forumowy malutki Jak ktoś nie ma 4-cyfrowej liczby postów pod nickiem to tak jak by nie istniał.
Tazzman popieram obiema rencami Tak jak poprzednio, jak będę mógł to zjawie się pomóc |
_________________ www.Stacje Benzynowe.pl - znajdź tanią stacje
 |
|
|
|
 |
tazzman
Motocykl: speedtirple, exc400
Imię: mac
Wiek: 45 Dołączył: 24 Lip 2010 Posty: 146 Skąd: Bielsko/Katowice
|
Wysłany: 2011-06-02, 11:47
|
|
|
| soprano napisał/a: | | zeno napisał/a: | | tazzman jest też jednym z założycieli Stowarzyszenia, jeździli jeszcze z Kosmą do Warszawy 2 lata temu, jak nikomu z nas się nie chciało. nie udziela sie tutaj po prostu. |
To niech zacznie............z Wami łatwiej współpracować ba mamy zaufanie.........
. |
dobrze... zrobie wg zalecen.. moze i mam malo postow, bo raptem 59, ale pamietajac czasy starego dobrego forum, gdy mialem ich ok 15 tys, to.. czy wtedy bylem lepiej rozpoznawalny, czy moze inicjujac ze Szczesnym i sp. Kosmą cole w Chrzanowie?
a moze teraz nie siedze na forum i sie nie udzialam,bo:
1. nie chce mi sie/ mam duzo pracy.
2. wole jezdzic niz siedziec przy kompie
3. wiecej poswiecam sie stowarzyszeniu i akcjom tego typu niz przekomarzaniu sie na forum?
any way..
1. dzieki osobom ze slaska, ktore siedza tutaj na forum i pilnuja tematow stowarzyszenia
2. dzieki wszystkim czlonkom stowarzyszenia z krakowa i slaska, ze trzymamy sie w grupie
3. dziekujemy wszystkim forumowiczom za zainteresowanie tematem.
Teraz wracajac do akcji:
1. w przyszlym tygodniu czlonkowie stowarzyszenia ze slaska maja spotkanie, na ktore zapraszamy - bedziemy ustalac szczegoly zwiazane z akcją!!!
2. osoby zainteresowane akcją i chcące pomoc niech zgłaszają się do osób, którym ufają na forum (zenoo,miki72 lub benek) i otrzymają informację dotyczące spotkania
Kolejna tego typu akcja odbędzie się jeszcze w czerwcu/lipcu w Nowym Saczu i/lub Nowym Targu.
Fajnie byłoby zorganizować min 1 akcję tego typy na slasku, o co będziemy sie max starac!
Zapraszam na www.motoautostrada.pl oraz dodawajcie proszę motoautostrada na facebooku do znajomych i klikajcie LUBIĘ TO!
Jeżeli mój post nie jest wiarygodny, to proszę o jedną z zaufanych osób o skopiowanie go i podpisanie się pod nim - ja nie muszę się licytować na zasługi jak wspomniał miki |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2011-06-02, 13:45
|
|
|
| Tu nie chodzi o zasługi i liczbę postów (równie dobrze można nabijać posty kopiąc piwnicę czy budując dom)ale o zaufanie............przy takich działaniach potrzebne jest angażowanie osób trzecich spoza kręgu motocyklistów a to już jest zbyt poważne (zresztą jak załatwialiście wszystko w Krakowie to doskonale o tym wiecie)........i nie ma mowy o licytowaniu się o cokolwiek. Wiemy z kim i jak się kontaktować więc jak powiedziałam czekamy co ustalicie z Krakowem potem jakie wybierze się miejsce i pomagamy. I mam nadzieję, że Tazzman zrozumiałeś moje obawy.............sorier-owi, nie będę odpowiadać bo nie mam powodu. |
|
|
|
 |
sorier
Motocykl: Div 600
Imię: sorier
|
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-06-02, 14:53
|
|
|
| tazzman napisał/a: | | mialem ich ok 15 tys |
Czy mogę Cię dodać do znajomych ? |
|
|
|
 |
tazzman
Motocykl: speedtirple, exc400
Imię: mac
Wiek: 45 Dołączył: 24 Lip 2010 Posty: 146 Skąd: Bielsko/Katowice
|
Wysłany: 2011-06-02, 15:48
|
|
|
| Brosik napisał/a: | | tazzman napisał/a: | | mialem ich ok 15 tys |
Czy mogę Cię dodać do znajomych ? |
nie... starannie dobieram znajomych, a ty widocznie sie komus naraziles majac tyle ostrzezen
[ Dodano: 2011-06-02, 15:58 ]
| soprano napisał/a: | | Tu nie chodzi o zasługi i liczbę postów (równie dobrze można nabijać posty kopiąc piwnicę czy budując dom)ale o zaufanie............przy takich działaniach potrzebne jest angażowanie osób trzecich spoza kręgu motocyklistów a to już jest zbyt poważne (zresztą jak załatwialiście wszystko w Krakowie to doskonale o tym wiecie)........i nie ma mowy o licytowaniu się o cokolwiek. Wiemy z kim i jak się kontaktować więc jak powiedziałam czekamy co ustalicie z Krakowem potem jakie wybierze się miejsce i pomagamy. I mam nadzieję, że Tazzman zrozumiałeś moje obawy.............sorier-owi, nie będę odpowiadać bo nie mam powodu. |
przecież sama, w dosc agresywny sposób zareagowałas na mojego posta.. tak odebrałem to ja, jak i wiele innych osób.
Rozumiem Twoje obawy i cieszy mnie fakt, że nieufnie podchodzisz do ludzi.. tez mi mama mowila jak bylem mały, żebym nie brał cukierka od nieznajomych
A na powaznie, to chcemy i mamy zamiar zaangazować osoby trzecie (czy to ze swiatka motocyklowego czy spoza), ktore będa nam w stanie pomóc w jakikolwiek sposób z urzędami/urzędnikami w celu zrobienia tego eventu na śląsku.
Wszystkie pozostałe osoby, które po prostu chcą cokolwiek zrobić, ale im się nie chce konkretnie, zapraszamy już na sam event - niech rozdają ulotki, jeżdzą motocyklami pomiędzy samochodami, czy po prostu stoją koło namiotów na chodnikach.
Tak już na przyszłość odnośnie eventu - każda osoba paląca gumę, jeżdząca na kole, robiąca zadymę będzie spisywana i podawana na policję, która również była zaangażowana w Krakowie - takie zasady przyjęto w Krakowie i tego się trzymamy.
Kto chce pomóc w organizacji, niech się zgłasza do w/w osób. Kto chce tylko wziąć udział w samym evencie - będzie poinformowany o tym fakcie przez forum lub swojego kolegę/kolezankę motocyklistę |
|
|
|
 |
Yogi
Instruktorek

Motocykl: FirekBladek 929
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2011-06-02, 16:29
|
|
|
Ewa poluzuj Troszkę, ale Tazman jest dłużej na forum niz Ty i naprawdę robi dużo dobrego.
Taz jak byś potrzebował pomocy ws Policji daj znac ogarnę temat pod tym kątem na śląsku. |
_________________ Motocyklowa Szkoła Vmax
Szkolenia z zakresu kat. AM, A1, A2, A
Doskonalenie Jazdy
Wyjazdy na tory wyścigowe Polska, Europa
Sosnowiec - Zagórze
Braci Mieroszewskich 124 teren Expo Silesia
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |