|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Motocyklem bezpieczniej ... między samochodami |
| Autor |
Wiadomość |
Cris
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wiek: 59 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 3401 Skąd: Milton Keynes UK
|
Wysłany: 2011-08-26, 13:51
|
|
|
| Sorki , ale PW przekazałem do motoautostrady. Jesli sami zamieszcza tą informacje to bedziecie wiedzieć. Jeśli nie to przepraszam , pomimo swojego tupetu zostane lojalny. |
_________________ Wróg publiczny nr 1 |
|
|
|
 |
martinirose78

Motocykl: MONSTEREK 696 :D
Imię: Renia
Wiek: 47 Dołączyła: 07 Gru 2010 Posty: 1017 Skąd: Wojkowice
|
Wysłany: 2011-08-26, 14:19
|
|
|
| Cris napisał/a: | | pomimo swojego tupetu zostane lojalny. |
trochę szkoda... poczytalibym, a tak... |
_________________ "Cztery kółka potrafią poruszyć ciało,ale dwa ruszaja dusze" |
|
|
|
 |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2011-08-26, 15:30
|
|
|
No to po co w ogóle temat zaczynać?! |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-08-26, 20:52
|
|
|
 |
|
|
|
 |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
Wysłany: 2011-08-26, 21:55
|
|
|
Kochani,
Post Crisa dotyczył wiadomości od kogoś rozżalonego faktem, że nie poinformowaliśmy na forum, że akcja była dziś
TAK faktycznie dziś od 14 do 18 przeprowadziliśmy kopię akcji z Krakowa Motocyklem bezpiecznie między samochodami.
Namioty były ulokowane na skrzyżowaniach ulic Sokolskiej i Chorzowskiej oraz Brackiej i Chorzowskiej. Rozdawaliśmy ulotki, naklejki i jeździliśmy pomiędzy namiotami wyznaczoną trasą ubrani w specjalne koszulki z nadrukiem akcji udowadniając że kulturalne zachowania pomiędzy kierowcami samochodów i motocyklistami są możliwe.
Relacja ukarze się na stronie Motoautostrady
Teraz kilka słów nt tego dlaczego nie podaliśmy tego wydarzenia do ogólnej wiadomości:
1. Zebraliśmy we własnym gronie wystarczającą ilość osób do przeprowadzenia akcji - w tym przypadku im więcej nie znaczy lepiej
2. W Krakowie nie było także podane do ogólnej wiadomości na forum kiedy odbędą się akcje i tez poleciały za to gromy ale to lepsze niż 100 motocyklistów paraliżujących miasto i rozkładających akcję
3. My pomagaliśmy w Krakowie, a dziś Kraków pomagał nam - to jedno stowarzyszenie i dla nas jest to zupełnie naturalne i normalne - nie ma sensu antagonizować.
4. Osoby które choć trochę interesują się naszą działalnością miały okazje skontaktować się z nami popytać i dołączyć do akcji i tak też było w wielu przypadkach dziś - były obecne osoby które się z nami skontaktowały i/lub zostały powiadomione przez osoby które z nami współpracują.
Jeśli powyższe wytłumaczenie będzie niewystarczające to mimo wszystko przepraszam, gdyż pisaliśmy w tym wątku, że info będzie, a nie było bo uznaliśmy ostatecznie inaczej - za to przepraszamy |
_________________ Pozdrawiam
Miki
Jak wsiadasz na moto Twoja dusza wzlatuje w pół drogi do Nieba.Oby jej nie było tam bliżej niż z powrotem do Ciebie
www.motoautostrada.pl |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2011-08-27, 02:43
|
|
|
Miki72, trochę to dziwnie wygląda. Najpierw robicie wielkie hallo, że będzie akcja na śląsku, a później w wielkiej tajemnicy robicie coś za plecami innych. Wszyscy jesteśmy po tej samej stronie i nie zapominajcie o tym!! Wasza decyzja mogła urazić wielu motocyklistów. Nie prościej było napisać otwarcie, że akcja będzie przeprowadzona w danym dniu i że macie już ekipę potrzebną do obstawienia akcji? Wszyscy by zrozumieli, że akcja jest zorganizowana od a do z i nikt by się Wam w to nie wpierdzielał (argument o paraliżowaniu miasta przez motocyklistów jest dla mnie śmieszny).
Zawsze popierałem tego typu akcje, ale to co dziś wywinęliście podsumuję krótko - Strzeliliście sobie w kolano!! |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
Wysłany: 2011-08-27, 07:48
|
|
|
Piwowarek masz całkowitą słuszność
PR w naszym wykonaniu jest bardzo słaby |
_________________ Pozdrawiam
Miki
Jak wsiadasz na moto Twoja dusza wzlatuje w pół drogi do Nieba.Oby jej nie było tam bliżej niż z powrotem do Ciebie
www.motoautostrada.pl |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2011-08-27, 07:54
|
|
|
To tzw. wielkie halo było potrzebne aby motocykliści z tego terenu wiedzieli co to jest ten event i jaki jest jego cel. Jeden z nich został osiągnięty już tutaj na forum, bo wszyscy mogli się dowiedzieć jakie mamy prawa na drodze w tym korku a czego nam nie można robić, sama byłam w kropce jak temat się zaczął. Na mieście trzeba było informować kierowców samochodów do czego potrzebny był spokój bo ich reakcje jak wiemy są różne i czasem bardzo zaskakujące. Do tego pomimo, że Policja była poinformowana nie było oficjalnej zgody popierającej akcję a sporo ich jeździło sprawdzając co się dzieje i każdy incydent mógł położyć cały event.
Piwowarek i popieraj dalej bo chodzi o bezpieczeństwo a nie o obrażanie się. |
|
|
|
 |
tazzman
Motocykl: speedtirple, exc400
Imię: mac
Wiek: 45 Dołączył: 24 Lip 2010 Posty: 146 Skąd: Bielsko/Katowice
|
Wysłany: 2011-08-27, 08:26
|
|
|
| soprano napisał/a: | To tzw. wielkie halo było potrzebne aby motocykliści z tego terenu wiedzieli co to jest ten event i jaki jest jego cel. Jeden z nich został osiągnięty już tutaj na forum, bo wszyscy mogli się dowiedzieć jakie mamy prawa na drodze w tym korku a czego nam nie można robić, sama byłam w kropce jak temat się zaczął. Na mieście trzeba było informować kierowców samochodów do czego potrzebny był spokój bo ich reakcje jak wiemy są różne i czasem bardzo zaskakujące. Do tego pomimo, że Policja była poinformowana nie było oficjalnej zgody popierającej akcję a sporo ich jeździło sprawdzając co się dzieje i każdy incydent mógł położyć cały event.
Piwowarek i popieraj dalej bo chodzi o bezpieczeństwo a nie o obrażanie się. |
dokładnie...
akcja polega na informowaniu puszkarzy nie zwiazanych z motocyklami o tym, ze mamy prawo na drodze jezdzic miedzy samochodami.
Motocyklista prowadzacy samochod i tak ustapi innemu motocykliscie.
Informacji nie bylo, gdyz tak jak Miki i Soprano napisali - mielismy komplet zaufanych prawie 30 osob i nie chcielismy informowac nikogo spoza zainteresowanych aby uniknac:
1. przypadkowych ludzi jezdzacych miedzy samochodami "niezgodnie z przepisami"
2. przypadkow takich jak na autostradzie 2 lata temu : mamy fajny "zlot" to mozna poswirowac, spalic gume albo polatac na gumie - w tym przypadku sami "organizatorzy" informowali policje o takich przypadkach
Pamietajmy, ze promujemy kulture i wzrost bezpieczenstwa na drodze, a jakiekolwiek przypadkowe zachowanie niekulturalne i niebezpieczne kladzie prace kilku/kilkunastu osob przy tego typu wydarzeniu.
Jezeli ktos jest zainteresowany dalszymi dzialaniami motoautostrady, to proponuje raz na czas odwiedzic www.motoautostrada.pl albo kontaktowac sie PW z osobami ze slaska dzialajacymi w stowarzyszeniu:
hajabuza miki72, benek, zenoo, tazzman i wspierajacej stowarzyszenie w przypadku organizaci eventu soprano. |
_________________ www.motoautostrada.pl
Do sprzedania z KTM 2007 SXF250 silnik, wahacz, półka, elektryka i trochę innych gratów. |
|
|
|
 |
RadekCB1
Motocykl: Honda CB1 (NC27)
Imię: Radek
|
Wysłany: 2011-08-27, 09:14
|
|
|
| Piwowarek napisał/a: | Miki72, Nie prościej było napisać otwarcie, że akcja będzie przeprowadzona w danym dniu i że macie już ekipę potrzebną do obstawienia akcji? Wszyscy by zrozumieli, że akcja jest zorganizowana od a do z i nikt by się Wam w to nie wpierdzielał (argument o paraliżowaniu miasta przez motocyklistów jest dla mnie śmieszny).
|
No ja nie wiem czy wszyscy by zrozumieli. Pamietaj, ze forum czytaja rowniez ci, dla ktorych byla by to niezla okazja do poszalenia na drodze no bo trzeba sie pokazac.
Przypomnij sobie co sie dzialo pod bramkami.
Moim zdaniem lepiej mniej osob, ale wiedzacych po co tam sa, anizeli mase chcacych sie pokazac showmenow (zeby nie napisac debili) |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2011-08-27, 09:24
|
|
|
A zresztą przecież wczoraj był okropny upał i w autach bez klimy musiało być piekło, i według mnie łatwiej było przełknąć kierowcy przejazd do przodu czterech pięciu motocyklistów niż dwudziestu czy trzydziestu, wyobraźcie sobie co by sobie taki kierowca auta pomyślał.....chyba jednak nie trzeba nawet uruchamiać wyobraźni po prostu komuś puściłyby nerwy i byłaby awantura albo jakiś nieprzyjemny incydent na drodze w postaci zamierzonego zajechania. A tak ten kto chciał ulotkę i naklejkę wziął a reszta grzecznie stała i odjeżdżała lub nie i to wszystko.
A propos naklejek jesli ktoś chce naklejkę akcji na samochód to ja mam i mogę dać. |
| Ostatnio zmieniony przez soprano 2011-08-27, 10:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tazzman
Motocykl: speedtirple, exc400
Imię: mac
Wiek: 45 Dołączył: 24 Lip 2010 Posty: 146 Skąd: Bielsko/Katowice
|
Wysłany: 2011-08-27, 10:33
|
|
|
| Miki72 napisał/a: | Piwowarek masz całkowitą słuszność
PR w naszym wykonaniu jest bardzo słaby |
sory Miki ale sie nie zgadzam.. Piwowarek nie ma racji, a ze ma zal, to... przykro, że skoro wczesniej pisał że interesuje go ten event, nie skontaktował się z nikim z "organizatorow" w celu podjecia wspolpracy.
Jak napisałem wczesniej:
event był dla puszkarzy a nie dla motocyklistow
event był zorganizowany przez osoby, ktore wczesniej wyrazily chęc niesienia pomocy
Na tego typu akcji zalezy nam na poinformowaniu puszkarzy o prawach motocyklistow, a nie spotkaniu motocyklistow na skrzyzowaniach glownych miast. |
_________________ www.motoautostrada.pl
Do sprzedania z KTM 2007 SXF250 silnik, wahacz, półka, elektryka i trochę innych gratów. |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2011-08-27, 10:38
|
|
|
RadekCB1, niestety, ale showmenów nam nie brakuje. Jestem ciekaw co byście zrobili gdyby 3 kolesi w adidasach, szortach, i koszulkach z napisem na plecach CHWDP całkiem przypadkiem pałowała w miejscu gdzie odbywa się akcja? Niestety, ale chamstwo i cwaniactwo jest wszędzie Dalej uważam, że taka akcja powinna być ogłoszona do wiadomości wszystkich. Zasady jasno określone - "Mamy ludzi i dziękujemy za pomoc". To, że nie było oficjalnej zgody władz miasta to moim zdaniem szczegół, bo ko mi zabroni jeździć motocyklem w kółko? Przecież wszytko miało odbyć się zgodnie z przepisami, więc policja tylko obserwowała, może w trosce o Wasze bezpieczeństwo, bo puszkarze w takim upale robią różne dziwne rzeczy.
soprano, ja się nie obrażam tylko wyraziłem moje osobiste zdanie w tym temacie. Nadal będę popierał takie akcje, jeśli ich organizacja będzie wyglądała trochę inaczej.
PS
Załatw mi parę naklejek |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2011-08-27, 10:41
|
|
|
Piwowarek, mówisz i masz odbierzesz kiedy będzie Ci wygodnie.
No cóż każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ale organizator bierze na siebie ogromną odpowiedzialność za to co się dzieje a na tej akcji szczególnie chodziło o spokój i kulturę jazdy. No ale Akcja poszła, udała się i mam nadzieję, że będzie jej działanie widoczne na drodze a my dzieki temu bezpieczniej przejedziemy w korkach, bo chyba to jest najważniejsze prawda? |
|
|
|
 |
Pure_Evil
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wiek: 51 Dołączył: 22 Kwi 2010 Posty: 2459 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2011-08-27, 12:43
|
|
|
| www.MotoRadio.com - relacja z wczorajszej akcji |
_________________ "Wydra (do Abbiego): za słaby jesteś by się poddać i odejść, lepi trwać w tym i pogrążać się do samego końca"
...bo widzisz Wyderku, Abbi jest jak JP II będzie tyrał tu do dnia ostatniego, nie jak ten XVI z Niemiec - do emerytury tylko. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |