|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Potrzebna pilna pomoc dla małej Maji |
| Autor |
Wiadomość |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2013-03-21, 09:04 Potrzebna pilna pomoc dla małej Maji
|
|
|
http://m.katowice.gazeta....potrzebuje.html
Na początku lutego na Nyków spadło nieszczęście. Lekarze zdiagnozowali białaczkę u ich dwuletniej córeczki. - Maja chorowała już wcześniej. Na jej buzi pojawiały się popękane naczynka, ale lekarze twierdzili, że takie zmiany u małych dzieci, zwłaszcza zimą, są normalne. Później złapała infekcję wirusową, ale bardzo długo utrzymywała się u niej gorączka. Już pierwsze badanie krwi pokazało, że to nie jest zwykłe przeziębienie - mówi Nyk. Diagnoza była ciosem w serce. - Na początku byliśmy oboje z żoną załamani, ale szybko zaczęliśmy działać - mówi strażnik.
Maja przechodzi właśnie pierwszą chemioterapię na dziecięcym oddziale onkologii w Chorzowie. Terapia może potrwać około siedmiu miesięcy; dziewczynka będzie potrzebowała krwi. - Niedawno dostała płytki innej grupy, bo okazało się, że krwi jej grupy (AB Rh+) brakuje. Pomyśleliśmy, żeby zorganizować zbiórkę - mówi Nyk.
Pierwsza zbiórka krwi już była ale nadal można oddawać krew z wyznaczeniem odbiorcy czyli Maji. |
| Ostatnio zmieniony przez soprano 2013-03-21, 09:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Pure_Evil
SCC Team

Motocykl: Komar3 też zapiperdala
Imię: Andrzej
Wiek: 51 Dołączył: 22 Kwi 2010 Posty: 2459 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2013-03-21, 09:13
|
|
|
Przed chwilą na TVN był o nich reportaż.
Mam AB Rh+, jednak z powodu śruby oddać nie mogę. Szlag by trafił...!!!
[ Dodano: 2013-03-21, 09:36 ]
To info z RCKiK
http://www.rckik-katowice.pl/85,more,547_.html |
_________________ "Wydra (do Abbiego): za słaby jesteś by się poddać i odejść, lepi trwać w tym i pogrążać się do samego końca"
...bo widzisz Wyderku, Abbi jest jak JP II będzie tyrał tu do dnia ostatniego, nie jak ten XVI z Niemiec - do emerytury tylko. |
|
|
|
 |
Kriss_deValnor
Bolilol Forever :)

Motocykl: Brzydula :)
Imię: Justyna
|
Wysłany: 2013-03-21, 18:38
|
|
|
| Moja grupa, oddam na pewno |
|
 |
linka90
Moderator pyskaty złośliwiec

Motocykl: ni ma....| plecak
Imię: Paulina
Wiek: 35 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 2836 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2013-03-21, 21:14
|
|
|
| niestety, oddawałam w lutym a moja grupę mogłaby brać;( |
_________________ I'd rather be a comma than a full stop.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
You can be a master don’t wait for luck
Dedicate yourself and you gonna find yourself.
You can be the best. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |