Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
MOTOMIKOŁAJE 2011 III - 4 grudzień 2011r.
Autor Wiadomość
soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
Wysłany: 2011-06-16, 16:21   MOTOMIKOŁAJE 2011 III - 4 grudzień 2011r.

Ten temat też już trzeba ogarniać, termin ustalony jest już ze względu na to, że dostajemy Galerię Szyb Wilson w Katowicach - Szopieniach charytatywnie i musimy się go trzymać.
Załatwiłam a przynajmniej zainteresowałam tematem zorganizowania zabaw Panią, która wstępnie zgodziła się zaanimować 2 godziny zabawy wraz ze studentami z AWF-u, nagłośnienie już mamy potrzebne są pomysły co jeszcze możemy zaproponować dzieciom, aby się już nie powtórzyć :)

Agat 
Ale o co chodzi?!

Motocykl: BMW F650GS
Imię: Agata
Wysłany: 2011-06-18, 16:38   

I cholera z tym jest problem bo towarzystwo dziecięce jakoś zmanierowane :)dzki na moto co w grudniu odpada.
A jakby im zrobić jakieś gry zespołowe? Kosz, siata? z nagrodami dla drużyny zwycięskiej w postaci np koszulek?
No nie wiem. Warsztaty dl tych starszych - tylko jakie, żeby dało się to zainstalować i żeby chcialy pouczestniczyć? A słuchaj - pisanie na murach graffiti!!! Sciągnąc takich co tymi sprayami wywijają!! Może Ci z Wilsona pojdą na taką ozdobę w jakimś pomieszczeniu???

soprano 
WIEWIÓRA

Wysłany: 2011-06-18, 17:24   

Na mazanie po ścianach nie pójdą bo to galeria i wystawy tam są.
A co do zabaw to własnie ta pan animator wszystko zorganizuje ze swoimi studentami a my tylko pomożemy im, potrzebuję pomysłu na zaczęcie imprezy i na zakończenie :)

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2011-06-18, 18:51   

Mogę popytać tu i ówdzie na temat pokazu oddziału AT oraz pokaz uzbrojenia KWP Katowice.

soprano 
WIEWIÓRA

Wysłany: 2011-06-18, 20:10   

Chodziło mi o jakiś zespół, piosenkarza albo coś w tym rodzaju a nie pokaz broni bo to chyba nie bardzo pasuje abyśmy im uzbrojenie pokazywali bo wyjdzie, że namawiamy do tego.
Ostatnio zmieniony przez soprano 2011-06-18, 20:16, w całości zmieniany 2 razy  

Agat 
Ale o co chodzi?!

Wysłany: 2011-06-18, 20:13   

prezesartur napisał/a:
Ja się wcale nie śmieje. Wiesz skąd bierze się moje podejście? Znam kilku jegomości, którzy spędzili w domach dziecka różne okresy i mniej więcej wiem co te dzieciaki (no już nie dzieciaki) potrafią. Jedne mając z 16-17 lat wciągał baby w bramę w tubę i brał torebki. Plusem za to było jak naciął sobie brzuch żyletką i pokazał mi jak tłuszcz spod skóry wyciska. Drugi tak wyszedł, że mając lat 30 miał 10 odsiedziane. Brat kumpla też wylądował bo matka sobie z nim rady nie dawała i stwierdzono, że lepiej będzie go umieścić w bidulu. Jeszcze jeden ale tu dokładnie nie pamiętam czy on matce czy matka jemu nafaszerowała żarcie połamanymi żyletkami. U nas w okolicy jest bidul to jak wchodzą te małolaty do sklepów na sprzedawców spada blady strach bo po każdej ich akcji trzeba straty liczyć mimo, że to smarkacze po 12-13 lat. Z jednej strony podoba mi się to co robicie ale z drugiej strony wiem co to za dzieci i co w zdecydowanej większości z nich powyrasta dlatego mam mieszane uczucia i postaraj się to zrozumieć.

Ja pierdziu PrezesArtur!!!! jak masz taką wiedzę a nieglupi jesteś, co widać po postach, mimo wszystko :) to pomyśl co można zrobić, żeby cokolwiek zmienić!!!!!!!
No dawaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

[ Dodano: 2011-06-18, 20:13 ]
Cris napisał/a:
Mogę popytać tu i ówdzie na temat pokazu oddziału AT oraz pokaz uzbrojenia KWP Katowice.

No to może się podobać - na pewno mnie!!!!!!

[ Dodano: 2011-06-18, 20:14 ]
soprano napisał/a:
Chodziło mi o jakiś zespół, piosenkarza albo coś w tym rodzaju a nie pokaz broni bo to chyba nie bardzo pasuje abyśmy im uzbrojenie pokazywali.

Hm, Soprano pomyślę - 4 grudnia.
Nic nie obiecuję, ale pomyślę.

soprano 
WIEWIÓRA

Wysłany: 2011-06-18, 20:17   

Agat, myśl, myśl, myśl.................. :) :) :)

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2011-06-18, 21:07   

Cris ma dobry pomysł z pokazem broni brałem kiedyś w takim udział fajna rzecz. To jest też dobry środek wychowawczy dzieci zobaczą z czego mogą dostać jak będą w przyszłości niegrzeczne. Przemyślcie to.

Najlepszą drogą do nawrócenia jest mało uczęszczana droga o szerokości większej niż promień skrętu.

malinka 
wolny strzelec

Motocykl: Kruszunka (GSX-R 600 K3)
Imię: Agnieszka
Wysłany: 2011-06-19, 00:58   

Parę propozycji co można robić z dziećmi - tak by mogły wyżyć się artystycznie:

- Świece dekoracyjne

- Decoupage na drewnie (ramki), na ceramice (doniczki), na szkle (talerze)- do wyboru

- Witraż – zawieszki ozdobne, biżuteria witrażowa

- Makrama – biżuteria argentyńska z koralikami

- Grafika warsztatowa (papieroryt, gipsoryt, monotypia, linoryt – do wyboru)

- Filcowanie – korale, biżuteria

- Mozaiki na desce

- Malowanie na szkle

- no i BIZU (tak to się na Czechach nazywa nie wiem jak w Polsce) - ręczne wykonywanie biżuterii

mam nadzieje ze trochę pomoże :)

soprano 
WIEWIÓRA

Wysłany: 2011-06-19, 08:30   

Ciekawe pomysły tylko tam będzie 400 dzieciaków, przypominam, że będą miały 2 godziny zajęte zabawą ze studentami resztę czyli około 1,5 godziny na rozpoczęcie rozkręcić) i zakończenie (wyciszyć) musimy coś ciekawego wymyślić :)

malinka 
wolny strzelec

Wysłany: 2011-06-19, 12:08   

inne to:
- taniec (jak nie to co poniżej to może jakiś taniec nowoczesny albo inny)
(Najpopularniejszą z nich jest taniec z balonikiem. Dzieci ustawiamy parami i puszczamy muzykę, w rytm, której dzieci tańczą. Osoba prowadząca rzuca w powietrze balonik, wszystkie tańczące pary muszą uważać, aby balonik nie spadł na ziemię należy, więc go odbijać i cały czas utrzymywać w powietrzu. Jeśli balonik spadnie na ziemię obok którejkolwiek pary, odpada ona z gry. Wygrywa ta para, która zostanie sama na parkiecie.

Dzieci ustawiamy parami na środku sali. W pewnej odległości, najlepiej przy ścianie ustawiamy w jednym rzędzie krzesełka. Krzeseł musi być mniej niż dzieci tak, aby zawsze zabrakło krzesła dla jednej pary. Jeśli mamy 6 par (12 osób) to krzeseł musi być 10. Dzieci tańczą w rytm muzyki, gdy muzyka zostanie wyłączona każde z dzieci stara się jak najszybciej zająć krzesełko. Odpadają te dzieci, dla których krzeseł zabraknie. W przypadku tej zabawy nie ma znaczenia czy tańczą pary jednolite czy mieszane. Na pewno lepiej na początku ustawiać w parze chłopca i dziewczynkę, potem w miarę odpadania kolejnych uczestników nie ma to znaczenia.)

- malowanie palcami dużego obrazka przez uczestników

- przebieranki (dzieci robią stroje z dostępnych rzeczy) - potem może być konkurs itp.

Jak coś przyjdzie mi co do głowy to napiszę.

Soprano a chcesz coś aktywnego (sport), artystycznego, czy spokojnego?? - sprecyzuj jaki dokładny charakter by to miało mieć

Już wiem kiedy zrobić motośnieżkę :) tydzień później w sobotę :D

Agat 
Ale o co chodzi?!

Wysłany: 2011-06-19, 19:16   

Rany julek kompletnie nie znam się na zabawianiu młopdzieży, szczególnie w ilości hurtowej!!!! Decopage to trudna rzecz i obawiam się, że nikt się nie skoncentruje na tym a jak kto będzie ciekawy to i tak to będzie za krótko.
Studenci dadzą radę PrezesArtur już Ty się o nich nie martw!!! :)
Może pokaz sztuk walki albo capoeiry czy jak to się pisze???
O rany czego może chcieć taki nastolatek??? Seksu i marychy obawiam się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A tego im nie dostarczę!!!!!

soprano 
WIEWIÓRA

Wysłany: 2011-06-19, 19:21   

JESSSSUUUU PRZECIEŻ MÓWIĘ, ŻE STUDENCI ZABAWIĄ DZIECI NA SPORTOWO I MUZYCZNIE PRZEZ DWIE GODZINY, WYMYŚLCIE COŚ NA ROZPOCZĘCIE NP. KOGOŚ KTO ZAŚPIEWA ALBO COS PODOBNEGO ABY DZIECI ROZKRĘCIŁ I NA ZOKOŃCZENIE HM, MOŻE JAKIŚ KONKURS CZY CÓŚ? aBY JE TROCHE WYCISZYĆ PRZED ODJAZDEM. Sorki za wielkie litery ale kurcze nie czytacie ze zrozumieniem nooooo. Dwie godziny maja już zapewnione przez rewelacyjną animatorkę zabaw z dziećmi w różnym wieku, znam ją osobiście i jestem pod wielkim wrażeniem jej umiejętności, myślę, że spokojnie ogarnie temat przy pomocy studentów i opiekunów dzieci.
Nie mam pomysłu na rozpoczęcie i na zakończenie chociaż chyba już znalazłam, konkursy na koniec będą i już.

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2011-06-20, 09:15   

soprano napisał/a:
Chodziło mi o jakiś zespół, piosenkarza albo coś w tym rodzaju a nie pokaz broni bo to chyba nie bardzo pasuje abyśmy im uzbrojenie pokazywali bo wyjdzie, że namawiamy do tego.

Daleko mi od tego , Zrobić to jako CIEKAWOSTKE. Pokazac dzieciakom jak i czym broni policja przed złoczyńcami.

malinka 
wolny strzelec

Wysłany: 2011-06-20, 15:11   

soprano napisał/a:
JESSSSUUUU PRZECIEŻ MÓWIĘ, ŻE STUDENCI ZABAWIĄ DZIECI NA SPORTOWO I MUZYCZNIE PRZEZ DWIE GODZINY, WYMYŚLCIE COŚ NA ROZPOCZĘCIE NP. KOGOŚ KTO ZAŚPIEWA ALBO COS PODOBNEGO ABY DZIECI ROZKRĘCIŁ I NA ZOKOŃCZENIE HM, MOŻE JAKIŚ KONKURS CZY CÓŚ? aBY JE TROCHE WYCISZYĆ PRZED ODJAZDEM. Sorki za wielkie litery ale kurcze nie czytacie ze zrozumieniem nooooo. Dwie godziny maja już zapewnione przez rewelacyjną animatorkę zabaw z dziećmi w różnym wieku, znam ją osobiście i jestem pod wielkim wrażeniem jej umiejętności, myślę, że spokojnie ogarnie temat przy pomocy studentów i opiekunów dzieci.
Nie mam pomysłu na rozpoczęcie i na zakończenie chociaż chyba już znalazłam, konkursy na koniec będą i już.

Na początek może kogoś z kabaretu (w sumie na śląsku jest kilka - na pewno będzie szło kogoś namówić). Nie wiem jaki rodzaj muzyki takie dzieciaczki by słuchały.... :I

Jak chcesz konkurs to jak pisałam konkurs strojów jakie zrobią dzieciaczki, albo konkurs wykonanych rysunków (np. maja namalować motocykl lub swoje największe marzenie lub co innego). Jakby były to rysunki później możecie zrobić licytację najlepszych prac i pieniądze przeznaczyć na kupno rzeczy do domu dziecka.

Tak poza tym nie krzykaj po mnie, bo sobie na to nie zasługuje. Z porównaniu z prezesem to coś konkretnego zaproponowałam, a nie jakieś nic nie wnoszące bzdury.

Odpowiedz do tematu