|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
"Bezpieczna Droga........bez barier" 06.04.2014 |
| Autor |
Wiadomość |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2014-03-19, 09:20
|
|
|
Noooo spokojnie, mamy profesjonalny katering a więc i Sanepid jest załatwiony............a wc masz w Auchan jak Cię przyciśnie Jarzyna Kris. No i plac jest własnością C.H. Auchan i mamy dzięki dobrej współpracy pozwolenie na zrobienie imprezy i nakarmienie ludzi.
Co do dźwiękowca to też już udało się załatwić, więc kapele będą. Po południu napiszę jakie. |
|
|
|
 |
martinirose78

Motocykl: MONSTEREK 696 :D
Imię: Renia
Wiek: 47 Dołączyła: 07 Gru 2010 Posty: 1017 Skąd: Wojkowice
|
Wysłany: 2014-03-19, 12:52
|
|
|
| Markulus napisał/a: | | Jarzyna Kris napisał/a: | | Jak jest picie i jedzenie to musi też być WC. A Sanepid? |
Na prywatnym placu ? Impreze robie u siebie na działce , jest 20 osób - kibel jeden. Inni szczają w krzaki jak zajęte i pochleja.... co mi sanepid zrobi ?
Sanepid to nie policja - w dupe Cię mogą pocałować. |
Jaki prywatny?? Mamy tylko pozwolenie na skorzystanie z placu! To nie jest grill u Ciebie na działce i musi być sanepid żeby móc podawać jedzenie, bo impreza nie jest zamknięta tylko typu otwartego! Chłopie czym Ty tu w ogóle zaśmiecasz temat?? Jak ktoś Cię pyta o catering, to nie znaczy że chce żebyś mu powiedział jak upiec kiełbasę! Tylko powiedz czy znasz kogoś, bądź coś wiesz.
Jeśli nie, to nie śmieć w poważnym temacie pierdołami.
Ewa!! SUPER że wsio ogarnięte!! |
_________________ "Cztery kółka potrafią poruszyć ciało,ale dwa ruszaja dusze" |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2014-03-19, 16:18
|
|
|
A tu info o zespołach jakie zagrają:
BLEND :
Zespół powstał w 2003 roku. Zlepek dwóch znanych na śląskiej scenie muzycznej formacji HAKELBERY i PATCHWORK. W początkowy skład zespołu wchodzi czterech muzyków:
Marek „Śledziu” Sladek – śpiew
Cezary „Chudy” Gibes – gitara basowa
Janusz Rzepecki – perkusja, śpiew
Piotr Rut – gitara, śpiew
Po krótkim czasie do zespołu dołączył kolejny gitarzysta:
Artur Mazurek – gitara
HURROCKAINE:
Zespół tworzy czwórka muzyków, którzy po trudnych przejściach związanych z rozpadem swoich poprzednich kapel (Heavymetria, Clause for Sinner, K2, Deathwing) postanowili już nigdy się nie rozpaść i nie kłócić jak małe dziewczynki. Tak więc w 2012 roku powstał HURROCKAINE, którego skład zasilają Pauletta, Krychu, Kengie i Żmoodi. Jest naszą siłą i nadzieją na to, że nie wolno się poddawać.
Gramy muzykę, która jest kompilacją naszych licznych inspiracji - po prostu- "huragan rock". Bezczelnie wierzymy, że uda nam się wnieść w rockową tradycję coś własnego. Łoimy dzień i noc i nigdy nie mamy dość. Chcemy sprawić, że muzyka rockowa w Polsce podniesie się jak feniks z popiołów, wydostanie z podziemia na powierzchnię i niczym huragan zmiecie wszystko dookoła, odzyskując tym samym status Królowej.
Wspólnymi siłami próbujemy przedrzeć się przez meandry polskiej sceny muzycznej. Nasze plany na przyszłość uwzględniają OPANOWANIE ZIEMI.
A nagłaśnia nas 3metry pod ziemią
http://www.sala-prob.3metry.com.pl/
[ Dodano: 2014-03-19, 16:18 ]
A tu info o zaspołach jakie zagrają:
BLEND :
Zespół powstał w 2003 roku. Zlepek dwóch znanych na śląskiej scenie muzycznej formacji HAKELBERY i PATCHWORK. W początkowy skład zespołu wchodzi czterech muzyków:
Marek „Śledziu” Sladek – śpiew
Cezary „Chudy” Gibes – gitara basowa
Janusz Rzepecki – perkusja, śpiew
Piotr Rut – gitara, śpiew
Po krótkim czasie do zespołu dołączył kolejny gitarzysta:
Artur Mazurek – gitara
HURROCKAINE:
Zespół tworzy czwórka muzyków, którzy po trudnych przejściach związanych z rozpadem swoich poprzednich kapel (Heavymetria, Clause for Sinner, K2, Deathwing) postanowili już nigdy się nie rozpaść i nie kłócić jak małe dziewczynki. Tak więc w 2012 roku powstał HURROCKAINE, którego skład zasilają Pauletta, Krychu, Kengie i Żmoodi. Jest naszą siłą i nadzieją na to, że nie wolno się poddawać.
Gramy muzykę, która jest kompilacją naszych licznych inspiracji - po prostu- "huragan rock". Bezczelnie wierzymy, że uda nam się wnieść w rockową tradycję coś własnego. Łoimy dzień i noc i nigdy nie mamy dość. Chcemy sprawić, że muzyka rockowa w Polsce podniesie się jak feniks z popiołów, wydostanie z podziemia na powierzchnię i niczym huragan zmiecie wszystko dookoła, odzyskując tym samym status Królowej.
Wspólnymi siłami próbujemy przedrzeć się przez meandry polskiej sceny muzycznej. Nasze plany na przyszłość uwzględniają OPANOWANIE ZIEMI.
A nagłaśnia nas 3metry pod ziemią
http://www.sala-prob.3metry.com.pl/ |
| Ostatnio zmieniony przez soprano 2014-03-19, 16:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Butan

Motocykl: Yamaha Special
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2014-03-19, 18:26
|
|
|
Jak zwykle wszyscy mogą śpiewac tylko nie ja
Bez łaski , jeszcze będziecie mnie prosic o autograf |
|
|
|
 |
Markulus
Motocykl: Kawasaki GPX 750R
Imię: Marek
|
Wysłany: 2014-03-20, 18:47
|
|
|
| Butan napisał/a: | Jak zwykle wszyscy mogą śpiewac tylko nie ja
Bez łaski , jeszcze będziecie mnie prosic o autograf |
| martinirose78 napisał/a: | | nie śmieć w poważnym temacie pierdołami. |
Bo Cię baba z PMS okrzyczy. |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2014-03-20, 20:40
|
|
|
| Markulus, racz drogi kolego podworować sobie gdzie indziej........ i niech będzie że mam PMS ale........ sio. |
|
|
|
 |
martinirose78

Motocykl: MONSTEREK 696 :D
Imię: Renia
Wiek: 47 Dołączyła: 07 Gru 2010 Posty: 1017 Skąd: Wojkowice
|
Wysłany: 2014-03-21, 09:29
|
|
|
| Markulus napisał/a: | | Bo Cię baba z PMS okrzyczy |
Nie wnikam gdzie "baba" na Ciebie krzyczy, tu kobiety wymagają tylko czytania ze zrozumieniem i pisania na temat. |
_________________ "Cztery kółka potrafią poruszyć ciało,ale dwa ruszaja dusze" |
|
|
|
 |
dreed

Motocykl: DR 650SE SM
Imię: konrad
|
Wysłany: 2014-03-21, 19:30
|
|
|
| Markulus słabo... Proszę tu nie zwracać się w taki sposób do Kobiet. Nie jest to kwestia braku poczucia humoru... po prostu nie zawsze jest to mile widziane. |
|
|
|
 |
Butan

Motocykl: Yamaha Special
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2014-03-22, 08:08
|
|
|
Markulus, "baba" ? Ile ty masz lat chłopie ?
Drobna rada - zmień swoje podejście do kobiet lub zmień temat forum .
Houk ! |
|
|
|
 |
Cris
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wiek: 59 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 3401 Skąd: Milton Keynes UK
|
Wysłany: 2014-03-22, 15:24
|
|
|
To moze i ja cos napisze. pomimi szczerych checi niestety nie bedzie mnie fizycznie na kolejnym spotkaniu organizowanym przez DU. Przykro mi. Ale na pewno bede tam myslami by moc wam jakos pomoc i spotkac sie z Wami. Natomiast bede na Motosercu w Pszczynie i DG bo w tym czasie akurat mam urlop. Do zobaczenia i udanej imprezy. |
_________________ Wróg publiczny nr 1 |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2014-03-24, 16:13
|
|
|
Będzie i taki pokaz.... http://capoeira.sosnowiec.pl/
[ Dodano: 2014-03-26, 05:21 ]
Spotkanie dotyczące imprezy Bezpieczna Droga...bez barier dla wszystkich zainteresowanych odbędzie się w dniu 28.03.2014 r. /piątek/ w Szafranowym Dworze koło M1 w Czeladzi o godzinie 18.00
[ Dodano: 2014-03-31, 09:17 ]
Czasowy plan „Bezpiecznej Drogi...bez barier”
12.40 –kapela HURROCKAINE:
13.15 - pokaz ratownictwa medycznego – inscenizacja wypadku motocyklisty
13.40 - śpiewają dzieci z Ogniska Pracy Pozaszkolnej
14.10 - Warsztaty taneczne dla dzieci i nie tylko z Rafałem „Tito” Krylą
14.40 - pokaz sztuki walki capoeira - http://capoeira.sosnowiec.pl/
15.00- pokaz stuntu – Łukasz Kornobis Booster Motocykle
15.30 - pokaz ratownictwa drogowego – cięcie wraku samochodu oraz wyciąganie poszkodowanego kierowcy
16.00 - kapela BLEND
Do tego spisu atrakcji dodamy jeszcze konkursy dla dzieci i dorosłych, symulator niezapiętych pasów, symulator dachowania, można będzie oglądać samochody terenowe, samochody proponowane do sprzedaży przez salon Opel, siedmiometrową limuzynę, skorzystać z myjki dla samochodów i motocykli oraz pokazy sprzętu proponowane przez Leroy Merli, warsztat motocyklowy Motogarage, Firma Norauto, można kupić koszulki oraz dobrze zjeść. Mamy jeszcze coś ale to musimy na dniach potwierdzić.....serdecznie zapraszamy.
[ Dodano: 2014-04-02, 22:01 ]
I jeszcze info:
W sobotę około 21.00 stawiamy płotki i taśmujemy parking na Auchan, kto może nie pomoże bo te płotki są ciężkie jak diabli. A od około godz. 8.00 w niedzielę dzielimy całość na sektory i place.....też przyda się pomocna dłoń |
|
|
|
 |
jatromb
Motocykl: FZS 600 '99
Imię: Tomasz
|
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2014-04-03, 22:15
|
|
|
Super zdjęcie zostało zamieszczone |
|
|
|
 |
procek225

Motocykl: niebieski :)
Imię: Tomek
Wiek: 43 Dołączył: 04 Maj 2012 Posty: 550 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2014-04-06, 20:55
|
|
|
I ja tam byłem i kawę piłem
Bardzo mi się w tym roku podobało, super robotę zrobiliście - jedyne czego mi szkoda to to, że jak grał ten mega zaj*bisty zespół - HURROCAINE to parada jeszcze jechała i nie mogli go wszyscy posłuchać. Przykro było patrzeć jak się starają dla garstki osób, a jak przyjechała reszta to zostało im ze 2 kawałki.
Posłuchajcie przynajmniej bo warto (ale na żywo jeszcze warciej ).
Pokaz strażaków też był pouczający - myślałem że szybciej poradzą sobie z rozebraniem Tico na częsci, a tutaj jednak dłuższa walka była... lepiej jeździć bezpiecznie - obowiązkowo wsadzam do samochodu kartkę z rozpiską poduszek powietrznych i zabezpieczeń.
Cadillac odrestaurowany też tak że na dłuższą rozmowę i mi się zebrało.
Zorganizujcie proszę na przyszły rok zwiedzanie nie tylko wozów strażackich, ale także wozów transmisyjnych TV - bo mi żona nie dawała spokoju, koniecznie chciała zobaczyć co tam w środku siedzi.
Dla Łukasza Kornobisa normalnie kaski z głów Dał taki pokaz, że mi długo szczęka o podłogę ryła - pełen profesjonalizm. Trzeba być mistrzem, żeby coś takiego robić, jeszcze na takim małym kawałku przestrzeni a wokół pełno ludzi - szacunek za pewność w tym co robi.
I dzieciaki też fajnie tańczyły z Tito.
Dziękuję za zorganizowanie świetnej imprezy i danie możliwości na mile spędzony dzień. |
_________________ "Bóg musi kochać szaleńców. Tak wielu ich stworzył" - Mudżahedin w Rambo III. |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2014-04-06, 21:02
|
|
|
| Dziękuję serdecznie wszystkim, tym którzy pracowali na imprezie i tym, którzy przybyli aby zamanifestować, że już jeździmy. Można na Was zawsze liczyć. Krótko ale padam na twarz....... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |