|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
31.05.2015r. Dzień Dziecka dla Domów Dziecka z Dawcami Uśmie |
| Autor |
Wiadomość |
soprano
WIEWIÓRA
Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
|
Wysłany: 2015-04-30, 21:52 31.05.2015r. Dzień Dziecka dla Domów Dziecka z Dawcami Uśmie
|
|
|
Czas najwyższy bo późno się zrobiło, marzył nam się Teatr Zagłębia ale niestety z wielu niekorzystnych przyczyn nie udało nam się w tym roku załatwić tej atrakcji ale zaklepany mamy na przyszły rok.
Za to udało nam się dogadać z Dyrektorem Muzeum Schona w Sosnowcu Panem Pawłem Duszą, pomimo remontu udostępniona zostanie dla dzieci sala z atrakcjami i projekcją, wprowadzać je będziemy grupami bo planujemy przyjazd około 500. Te dzieciaki, które zostaną na zewnątrz trzeba jakoś zabawić i tu pole do popisu dla osób chcących pomóc. Na razie Stowarzyszenie Sportów Ekstremalnych chce załatwić ściankę wspinaczkową, i może zamek dmuchany, do tego Stowarzyszenie Twórczego Rozwoju też planuje zabawy z dziećmi w postaci placów tematycznych dla dziewczynek i chłopców, malowanie buziek itp. do tego przywiozą dzieci z domów gorzej sytuowanych. W parku jest spory parking więc wożenie dzieci na moto (oczywiście wszyscy w kaskach) też się odbędzie. Oczywiście będą nasi ulubieni mistrzowie DJ Dudi i DJ New.
Więc szykujemy się na 31 maja 2015r, godz. 12.00, oczywiście będzie parada, niestety tylko spod Urzędu Miejskiego w Sosnowcu o godz. 11.30 bo z powodu opóźnień w załatwianiu atrakcji trochę późno zaniesione zostaną dokumenty legalizujące przejazd ale myślę, że nieważne skąd i jak długo jedziemy atrakcją mamy być my dla dzieci i już.
Potrzebne są każde ilości słodyczy, szukamy kogoś kto sfinansuje nam zakup 500 pączków lub bułek słodkich i dużej ilości wody w małych butelkach bądź soczków.
[ Dodano: 2015-05-18, 08:10 ]
Na dzień dzisiejszy mamy atrakcje:
Animacja Stowarzyszenia Passionnis
Animacja i pokaz tańca Break Dance grupy Time4events – zrobią też watę cukrową dla wszystkich dzieci
Pokaz Zumby i Zumba i zabawa z muzyką dla wszystkich – Ognisko Pracy Pozaszkolnej w Sosnowcu
Disco przebieranisko nasi DJ DUDI i DJ NEW
Pokaz cheerlederek z Wojkowic i jeszcze nieoficjalnie z Sosnowca
Konkurs na najbardziej odjazdowy i ciekawy strój, konkurs na takową fryzurę i wiele innych
Oraz:
Zamek dmuchany
Ścianka wspinaczkowa
Trampolina
Wożenie motocyklami
Robienie fryzur
Malowanie buziaków
I jeszcze:
Pączki
Napoje
Słodycze
[ Dodano: 2015-05-27, 09:47 ]
Witam, robimy spotkanie w sobotę 30 maja o godz. 19.00 pod Muzeum Shona w Sosnowcu ul. Chemiczna 12 dotyczące Dnia Dziecka 2015, chodzi o określenie gdzie co będzie i ile potrzeba miejsca oraz parkowanie motocyklino i przyjedzie ścianka wspinaczkowa.
Co do niedzieli 31 maja to kto może pojawić się wcześniej np. tak około 10.00 to zapraszamy, osoby nie mające zamiaru jechać w paradzie oraz nie posiadające motocykla zapraszamy do pomocy przed i w czasie imprezy bezpośrednio w parku. |
|
|
|
 |
Karolina
Moderator

Motocykl: Brak
Imię: Karolina
|
Wysłany: 2015-05-27, 18:42
|
|
|
Witam, robimy spotkanie w sobotę 30 maja o godz. 19.00 pod Muzeum Schoena w Sosnowcu ul. Chemiczna 12, dotyczące Dnia Dziecka 2015, chodzi o określenie gdzie co będzie i ile potrzeba miejsca oraz parkowanie motocykli no i przyjedzie ścianka wspinaczkowa.
Co do niedzieli 31 maja to kto może pojawić się wcześniej np. tak około 10.00 to zapraszamy, osoby nie mające zamiaru jechać w paradzie oraz nie posiadające motocykla zapraszamy do pomocy przed i w czasie imprezy bezpośrednio w parku. |
_________________ Ryk silnika - me serce w jego rytm tyka |
|
|
|
 |
Michal87sc
Boski Valentino

Motocykl: made in china
Imię: Michał
Wiek: 39 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 3118 Skąd: 161 JO90NH
|
|
|
|
 |
SALWA
latający do roboty
Motocykl: GS500E, VFR750
Imię: Szymon
|
Wysłany: 2015-05-31, 20:38
|
|
|
Byłem po raz kolejny na waszej imprezie i napewno nie ostatnij.... dzieciak dobrze się bawił, dzieciaki na moto też chociaż wozić się nie dało :/ ...ale co poodkręcali to ich
Do zobaczenia na EXPO |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2015-06-01, 07:25
|
|
|
Wozić się dało ale trzeba było poczekać, atrakcji wiele przygotowaliśmy i byłby niewypał bo gdyby uruchomiono parking i motocykle poszliby jeździć zamiast się bawić
[ Dodano: 2015-06-01, 08:47 ]
Ja teraz tak skąpo potem dokładniej, dziękuje serdecznie wszystkim za wszystko |
|
|
|
 |
SALWA
latający do roboty
|
Wysłany: 2015-06-01, 12:23
|
|
|
| soprano napisał/a: | Wozić się dało ale trzeba było poczekać, atrakcji wiele przygotowaliśmy i byłby niewypał bo gdyby uruchomiono parking i motocykle poszliby jeździć zamiast się bawić
[ Dodano: 2015-06-01, 08:47 ]
Ja teraz tak skąpo potem dokładniej, dziękuje serdecznie wszystkim za wszystko |
Nie dało się bo setów z tyłu nie ma i wydech wysoko, chyba że z przodu no ale tak czy siak mój bobas też miał swój dzień więc i z nim trzeba było czas spędzić |
|
|
|
 |
Butan

Motocykl: Yamaha Special
Imię: Grzegorz
|
|
|
|
 |
SALWA
latający do roboty
|
Wysłany: 2015-06-01, 22:56
|
|
|
To już wiem kto mi zrobił zdjęcie z młodym ... pozdrawiam |
|
|
|
 |
Butan

Motocykl: Yamaha Special
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2015-06-02, 20:08
|
|
|
W niedzielę poszedłem po naklejkę dla Ciebie ale po powrocie nie mogłem was znalezc .
Jakby co to naklejka jest u mnie i czeka |
|
|
|
 |
SALWA
latający do roboty
|
Wysłany: 2015-06-02, 23:15
|
|
|
dziękuję ...zostaw potomnym ..dostałem od P. Sławka
chociaż może wezmę jakby się miała zmyć ... jak dojdę do siebie z wolnym czasem to może nawet powalczymy z kumplem o naszywki ..taki wyższy level. Ale najpierw trochę pojeździmy |
|
|
|
 |
soprano
WIEWIÓRA
|
Wysłany: 2015-06-03, 19:54
|
|
|
| Mam jeszcze jedną wizytę w Domu Dziecka do zaoferowania, w Sosnowcu na ul. Szczecińskiej zawsze były dzieci do lat trzech, od dwóch lat przeobrażają się w DD dla dzieci w różnym wieku zgodnie z ustawą, ale jest tam jeszcze około 12 maluszków do 3 lat, które do nas w niedzielę zawitały dlatego chcę Was zaprosić do wzięcia udziału w wizycie w sobotę 6 czerwca, spotykamy się o 14.00 pod Sosnowieckim Macdonald'sem tym na ul. Baczyńskiego przy stadionie na Kresowej skąd przejedziemy do dzieciaczków, mam trochę maskotek i cukierków, duży zapas wody i herbaty z niedzielnej imprezy już do nich pojechał, można więc jeszcze jeśli będzie życzenie coś dla nich zabrać. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |