|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Rejestracja |
| Autor |
Wiadomość |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2012-05-01, 09:50
|
|
|
| Abaddon, napisałam wyżej na co się powoływał ten, który mi te 500 mandatu wlepić- Nie wiem, nie znam się, ale chyba z powietrza sobie tego nie wziął wiec coś musi być na rzeczy??? |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-01, 10:00
|
|
|
Mówić można wszystko, ale żeby być wiarygodnym, należy podeprzeć się podstawą prawną, a "ten", który chciał Ci wlepić mandat, najwyraźniej usiłował zrobić Cię w bambuko.
W najgorszym wypadku zatrzyma DR, pod warunkiem, że udowodni kierującemu, iż to on jest właścicielem pojazdu, a nie jedynie użytkownikiem. |
|
|
|
 |
pocik

Motocykl: drz
Imię: adam
|
Wysłany: 2012-05-01, 10:49
|
|
|
| to akurat jest w cepiku wiec nie problem:) |
_________________ bikepicks |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-01, 11:32
|
|
|
| mg1989sos napisał/a: | | za co ? za nieprzerejestrowanie motocykla ? pokaż no mi paragraf to ci przyznam rację:D |
| mg1989sos napisał/a: | dokładnie tak jak pisze drzewo .. teoretycznie masz 30 dni na przerejestrowanie, ale w przepisach nie ma słowa o tym co ci grozi jeśli tego nie zrobisz więc byle byś miał przegląd i OC |
guzik prawda .
Art. 97 KW w zw. z Art. 78 ust. 2 PORD
"Właściciel pojazdu zarejestrowanego jest obowiązany zawiadomić w terminie nieprzekraczającym 30 dni starostę o:
1) nabyciu lub zbyciu pojazdu;
2) zmianie stanu faktycznego wymagającej zmiany danych zamieszczonych w dowodzie rejestracyjnym."
brak zapisu w taryfikatorze mandatów - czyli od 20 do pińcset
| Abaddon napisał/a: | | W najgorszym wypadku zatrzyma DR, pod warunkiem, że udowodni kierującemu, iż to on jest właścicielem pojazdu, a nie jedynie użytkownikiem. |
tak, bo kierujący zawsze może powiedzieć że autko należy do cioci brata wujka szwagra siostry. nie mniej
| pocik napisał/a: | | to akurat jest w cepiku wiec nie problem:) |
f-sz może to i tamto w cepiku ustalić. typowe wpadki:
- poprzedni właściciel wyrejestrował autko i nie ma go na stanie
- DR na byłego, a OC na nowego właściciela
- nie uaktualnia się przegląd nieprzerejestrowanego pojazdu mimo pieczątki w DR |
|
|
|
 |
drag33
Motocykl: suzuki gsx-r 1100
Imię: Sebastian
|
Wysłany: 2012-05-01, 13:36
|
|
|
| Czy ktoś wie czy można mieć kierunki w kierownicy i niebieską lampę przednią |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-01, 15:54
|
|
|
kierunki w kierownicy chyba przejdą natomiast zgodnie z DZ.U. 32 barwa światła ma być biala lub żółta selektywna Jeśli niebieski kolor nie psuje tego to moze przejdzie jalśli zas powoduje odstępstwa to dowód do wora |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-02, 10:11
|
|
|
barwa światła ma być biała. nie ma już żółtej selektywnej od paru ładnych lat
kierunki w kierownicy? strasznie dziwny pomysł. że niby zamiast ciężarków czy jak prędzej bym kombinował w lusterkach, ale co kto lubi. jako dodatkowe czemu nie, tylko jako jedyne - jaka byłaby tego widoczność z przodu i czy Tobie by nie grzały po oczach? |
|
|
|
 |
drag33
Motocykl: suzuki gsx-r 1100
Imię: Sebastian
|
Wysłany: 2012-05-02, 11:10
|
|
|
| Dlaczego w kierownicy,ponieważ przerabiam na draga i mam szeroka kierownicę stąd pomysł kierunków w kierownicy-dosc oryginalnie to wyglada-widziałem u kumpla |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-05-02, 16:36
|
|
|
hmmm no spoko mam nadzieję że podzielisz się efektem, jestem ciekaw jak takie coś wygląda
co do legalności hmmm - co do zasady na wszystko co świeci na zewnątrz pojazdu powinna być homologacja. a jak pokazuje życie - wystarczy że zrobisz z głową i nikt nie powinien się przypierniczać
bo wiadomo że fuszerki typu coś trzyma się na 'krzyżyku' z taśmy izolacyjnej zwracają uwagę... i to już zwykłego przechodnia |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |