|
Problem z instalacją gazową/układem benzyny |
| Autor |
Wiadomość |
street_angel
Motocykl: xxx
Imię: xxx
|
Wysłany: 2011-08-20, 15:40 Problem z instalacją gazową/układem benzyny
|
|
|
Może ktoś tu będzie wiedział o co chodzi. Mianowicie mam problem z instalacją gazową (sekwencja - automatycznie się przełącza)/układem benzyny*. W zimie miałam problem z odpalenie - kręcił ale nie łapał. Okay samo się jakoś naprawiło. Po pół roku na ciepłym silniku, na wolnych lub niskich obrotach albo ostrym hamowaniu gasł mi. Oczywiście w serwisie rozebrali całą instalację i stwierdzili że nic nie znaleźli. Teraz znów zaczynam mieć problem z odpaleniem i do momentu gdy się nie przełączy na gaz można zapomnieć że by ruszyć nie gazując, raczej przegazowując.
Może macie jakieś pomysły, to co mi przyszło do głowy to jedynie czujnik przy przepustnicy albo pompa.
* Panda '03; 1,1 |
|
|
|
 |
ozon

Motocykl: FZ6
Imię: olek
|
Wysłany: 2011-08-20, 17:24
|
|
|
słuchaj a Ty jak zapalisz auto i jest zimny silnik to jakis czas jedzesz na benzynie az silnik osiagnie temp i wtedy sie samo przelancza czy odrazu jak jest zimny |
_________________ Moto Jest Jak MediaMarkt- Nie Dla Idiotow...
Hornet Turysta.... |
|
|
|
 |
street_angel
|
Wysłany: 2011-08-20, 21:50
|
|
|
| odpalam na benzynie, później się przełącza aż silnik osiągnie odpowiednią temp. (z tego co wiem to jest 30) |
|
|
|
 |
PiotRR

Motocykl: różowy
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-08-20, 23:22 Re: Problem z instalacją gazową/układem benzyny
|
|
|
| street_angel napisał/a: | | Oczywiście w serwisie rozebrali całą instalację i stwierdzili że nic nie znaleźli. |
Ja Ci tylko doradzę żebyś zmieniła ten "serwis". Z nimi teraz tak jak z lekarzami, jeden powie, że wszystko ok a drugi znajdzie raka.
Podjedź gdzieś gdzie się specjalizują w lpg i robią to na codzień a nie do byle przypadkowego mechanika/serwisu bo ci od wszystkiego to wiesz... |
_________________ srad- im szybciej jedziesz tym szybciej jedziesz |
|
|
|
 |
robson
dawniej robson73

Motocykl: Yamaha
Imię: robert
|
Wysłany: 2011-08-20, 23:53
|
|
|
| Widzę że jesteś z rejonu SBL więc doradzę Brzeszcze za cmentarzem powinni pomóc |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-08-21, 00:14
|
|
|
sprzedaj miśka misie gazu nie lubią. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
street_angel
|
Wysłany: 2011-08-21, 10:11
|
|
|
Karolci nie sprzedam
akurat do tego serwisu kolejki się ustawiają pojadę na przegląd to sobie z nimi pogadam poważnie |
|
|
|
 |
cybek1984

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wiek: 42 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 290 Skąd: Tychy, Kraków
|
Wysłany: 2011-08-21, 10:45
|
|
|
| regulacja, wymiana czesci eksploatacyjnych a swoja droga gaz i to sekwencja w silniku 1.1 trzeba miec nierowno pod beretem naprawde, ile to spali 5 litrow benzyny ? rozumiem ze jest droga ale bez przesady, przezylem juz kilka aut z gazem i sekwencja to najgorszy syf jaki istnieje, do takiego auta trzeba bylo jak juz zalozyc naprosztsza instalacje i nie bylo by problemow mialem taka w golfie i zrobilem 60 tys bez wymiany i naprawy czegokolwiek. |
|
|
|
 |
street_angel
|
Wysłany: 2011-10-24, 17:37
|
|
|
cybek1984 odkryłeś Amerykę tyle ci powiem (tylko bez obrazy) to że sekwencja jest najgorsza wiem, ale gaz był założony za czasów gdy autko było jeszcze ojca. co do benzyny to nie jest tak kolorowo, spala 7 a gazu ociupinkę więcej, przy moich dojazdach na uczelnie codziennie do Gliwic miesięczny wydatek na benzynę wynosił ok 800zł, gaz połowę mniej, a tyle to sobie zarobiłam
[ Dodano: 2011-09-21, 16:24 ]
temat do usunięcia
problem już dawno rozwiązany |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|