|
migomat |
| Autor |
Wiadomość |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2011-09-01, 20:03 migomat
|
|
|
Szukam migomatu a w temacie srednio sie odnajduje, moze ktos ma jakies propozycje co gdzie i jak moge nabyc takie cudo.
potzrebne bedzie mi to raczej jakos pomoc przy hobby wiec zaden przemyslowy potwor nie jest mi potrzebny... |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-01, 20:58
|
|
|
| Gdybym kupował dla siebie to zastanowił bym się nad BESTER 1801 |
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2011-09-01, 21:01
|
|
|
a co on takiego ma czego niemają inne???;p
doradzcie cos bo naprawde noga jestem w te klocki i to lewa do tego.... |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
ArturS

Motocykl: XT600 Téréféré
|
Wysłany: 2011-09-01, 21:18
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Gdybym kupował dla siebie to zastanowił bym się nad BESTER 1801 |
Zdaje się czymś takim znajomy spawa (z wyglądu identyczny, modelu nie pamiętam). Spawał mi tym zarówno konstrukcje z profili 3/4mm jak i cieniutką przerdzewiałą blachę zbiornika paliwa mojej Kawy Bardzo ładnie mu to wychodzi. Ale coś tam marudził, że na grubszą stal to już trochę słabe. Zależy więc co to za hobby ma być |
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-09-01, 21:18
|
|
|
Jak chcesz mieć taki który ma coś czego inne nie mają to proponuję jakieś KEMPPI on ma w ciul tego czego nie mają inne. Tylko, że płacąc musisz dołożyć jedno zero do ceny tego BESTERA.
[ Dodano: 2011-09-01, 21:20 ]
| ArturS napisał/a: | Ale coś tam marudził, że na grubszą stal to już trochę słabe. Zależy więc co to za hobby ma być |
To przypomnij mu, że grubszą stal spawa się elektrodami transformatorówką albo inwertorówką a nie półautomatem spawalniczym. No chyba, że ma półautomat za cenę samochodu. |
|
 |
Trollsky

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 484 Skąd: Z piwnicy
|
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2011-09-02, 14:20
|
|
|
a przymierzam sie do składania bobbera na silniku z mojej buły- narazie zbieram wszelkie potrzebne klucze-imbusy- torksy niestety wszystko musi byc calowe wiec troche to trwa bo wszystko z usa idzie ale za to oszczednosci w kasie są ogromne bo jak u nas przegladalem rzeczy w calach to za glowe sie mozna złapac...;/
oglnie koncept jest taki:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
chce to zrobic tak aby tylko silnik, amor przedni i koła były wziete z mojego moto i bez trwalej ingerencji w te czesci tak aby zawsze było mozna bułe doprowadzic do stanu takiego w jakim jest teraz.......
szukam jeszcze sposobu aby cło ominąc ;p;p;p |
|
|
|
 |
Trollsky

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 484 Skąd: Z piwnicy
|
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2011-09-03, 13:52
|
|
|
| rame bede bral customową wiec juz gotowa do wsadzenia silnika- spawac umiem ale nie mogomatem. bede robil tez pare stojakow i uchwytow ktore posluza mi wlasnie do skladanie i rozkladania moto wiec sie naucze;p |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-09-03, 13:56
|
|
|
| Jak umiesz transformatorem to miga opanujesz w 10 minut. |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|