|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Leasing na motocykl - co gdzie i jak ? |
| Autor |
Wiadomość |
Trollsky

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 484 Skąd: Z piwnicy
|
Wysłany: 2011-12-30, 14:44
|
|
|
pozbieraj gotówke a nie daj sie dymac bankierom, zycie to nie bajka gdzie dostaniesz motocykl w leasing za 101 %
potkniesz sie raz , nie zapłacisz raty i nie bedzie nami pieniedzy ani moto.
Widac ze szukasz dobrej rady
Dam Ci dwie
1. Jak umiesz liczyc to licz na siebie
2. Nigdy nie sraj wyzej niz masz dupe |
_________________ www.trollsky.com
http://www.youtube.com/user/Trollskyy?feature=mhee |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-12-30, 14:47
|
|
|
| mg1989sos napisał/a: | | może źle się wyraziłem .. z tego co do tej pory wyczytałem że bardziej się opłaca brać w leasing niż kredyt i kupno za kasę z kredytu, ciekawi mnie tylko to co piszesz że miało wyjść 12.5% a wyszło 25 % ... czyli więcej niż na typowym kredycie gotówkowym |
no więcej bo firma leasingowa więcej ryzykuje niż bank, bo to oni biorą na siebie bank, z którym mają podpisaną umowę preferencyjnie, ale którą to umowę przecież tez obsługują i bank za darmo im kasy nie daje, wiadomo ze placi ostateczny klient czyli ty. poza tym doszlo jak pisalem wyżej za każdym razem obowiązkowe ubezpieczenie w filiowatej dla leasingodawcy ubezpieczalni więc kolejny zarobek dla nich. poza tym za każdym razem - nie wiem jak to się działo a bralem kilkakrotnie leasing w 2 różnych firmach - były problemy ze spłatami czyli naliczali jakieś dziwne odsetki za 1-2-5 dni opóznienia po pare-paredziesiąt groszy, o których przypominali sobie na samym końcu okresu spłaty i wyszlo ze trzeba doplacic wartość prawie kolejnej raty. no i na koncu wykup. nie musisz wykupować to może wiesz, wtedy firma najczesciej organizuje przetarg na ten twoj sprzet który uzywales. tutaj tez jest pare możliwości ..... ale jak zdecydujesz sie na wykup mimo wszystko to jest to rowniez zarobek firmy leasingowej
p.s. Trollsky dobrze ci napisal : nie masz kasy to zbieraj po prostu nawet część a reszta jakis debet w banku wez albo cos takiego, ale zeby sprzęt był twój a nie banku lub firmy leasingowej bo nijak sie to nie oplaca. leasing bierzesz jak masz mały niedobór kasy albo jakieś nadwyżki i żeby podatków nie placic to bierzesz sprzęt bo i tak chcesz kupic więc wydasz kase a unikasz podatków, częściowo vat ci zwracają ... nie bede ci teraz robil wykladu z ksiegowosci.
posluchaj Trollskiego, dobrze ci radzi |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-12-30, 15:26
|
|
|
Obowiązkowe ubezpieczenie i do tego ubezpieczenie AC a na nowe moto wiadomo ile ono kosztuje. Z leasingiem jest jeszcze ten mankament, że noga Ci się powinie i możesz zostać bez kasy i bez motocykla.
Co do leasingu na 101% to nie zgodzę się bo gdybym miał własny kapitał sam mógł bym takie dawać tyle, że po jakimś czasie pokazali by mnie w programie uwaga. |
|
 |
Michal87sc
Boski Valentino

Motocykl: made in china
Imię: Michał
Wiek: 39 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 3118 Skąd: 161 JO90NH
|
Wysłany: 2011-12-30, 15:42
|
|
|
| mg1989sos napisał/a: | | może źle się wyraziłem .. z tego co do tej pory wyczytałem że bardziej się opłaca brać w leasing niż kredyt i kupno za kasę z kredytu, ciekawi mnie tylko to co piszesz że miało wyjść 12.5% a wyszło 25 % ... czyli więcej niż na typowym kredycie gotówkowym |
moze chodzi o to ze mu wyszlo 25% ogolnie a w kredycie masz np 17% w skali roku, nie wiem, nie znam sie... tak sobie mysle tylko, ja jak bralem na swoja cbr to 17% w skali roku |
_________________ Moje wszystkie moto: http://www.bikepics.com/members/michal87sc/
http://www.michaljeczak.flog.pl
https://www.facebook.com/...54797774?ref=hl
 |
|
|
|
 |
budda
Motocykl: Triumph Tiger 1050
Imię: borys
Wiek: 52 Dołączył: 16 Lis 2010 Posty: 91 Skąd: Slaski Dortmund (SD)
|
Wysłany: 2011-12-31, 09:56
|
|
|
Nie wiem kto was uczyl liczyc :/
Na nowe moto dostaniesz okolo 106 do 112 % w calosci na 3 lata-nie jest to oprocentowanie roczne.Procenty zaleza od wplaty wstepnej i wartosci pojazdu.
Do nowego sprzeta i tak wykupujesz AC.
Biorac leasing na 3 lata z wykupem 1% w mojej opini jestes do przodu.
Srednia lokata daje w stosunku rocznym 5 % wiec 3 lata daje Ci 15%.
Na koniec zostaje Ci motocykl za kilkanascie lub kilkadziesiat tysiakow.
Jeszcze urwiesz z niego 6 tysiecy VAT-u w czasie trwania leasingu.
Moze wiec sie oplaca nawet majac pieniadze? |
_________________ Lepiej grzeszyć i żałowac niż żałować, że się nie grzeszyło |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |